SİHA'lardan En Uzun Menzilli Atış!

Mavi Vatan'da 25 Şubat tarihinde başlatılan eğitimler Türkiye düşmanlarının huzurunu kaçıran türden. Konu olan eğitimde milli olanaklarla üretilen lazer güdümlü MAM-L füzesinin kullanım ile alakalı flaş bir gelişme oldu.

07.03.2021-16:34 - (Son Güncelleme: 07.03.2021-16:34) SİHA'lardan En Uzun Menzilli Atış!

Ege ile Doğu Akdeniz'de yapılan Mavi Vatan Tatbikatı'nda hem yerli hem de milli silah sistemleri de denendi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) harekata hazırlık eğitimlerinin gerçekleştirildiği ve kuvvetler arasında müşterek çalışabilirlik tutumunun artırıldığı eğitimden görüntüler geldi.

EN UZUN MENZİLLİ ATIŞ BAŞARILI

TSK'nın SİHA'ları da denediği eğitimde MAM-L füzesiyle bugüne dek en uzun menzilli atış yapıldı.

12'DEN VURULDU

Başarılı bir şekilde yapılan atışın görüntüleri TSK'nın sosyal medya (twitter) hesabı üzerinden yayınlanırken, açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Mavi Vatan 2021 Tatbikatı'nda SİHA'dan MAM-L füzesi ile bugüne kadarki en uzun menzilli atış da yapıldı. Deniz Kuvvetlerimizin envanterindeki TB-2 SİHA'dan, millî imkânlarla geliştirilen/üretilen lazer güdümlü MAM-L füzesi ile Doğu Akdeniz'deki suüstü hedefi tam isabetle vuruldu."

MAM-L Mini Akıllı Mühimmat, düşük ağırlığı sayesinde insansız hava araçları (İHA), hafif taarruz uçakları ile ağırlığın önemli olduğu hava-yer vazifelerine ilişkin geliştirilmiştir.

MAM-L, sabit ile hareketli hedeflere karşı yüksek vuruş hassasiyeti özelliği mevcuttur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal