SİHA’lar Libya’da Destan Yazdı!

BAE, Suudi Arabistan, Mısır ve Fransa’nın açıkça desteklediği her türlü askeri ve ekonomik yardım yaptığı Hafter adlı teröriste yönelik Türk SİHA’larının yaptığı operasyonlar destan gibi oldu. Bir günde tam 7 Rus Pantsir Hava Savunma Sistemini imha ettiler.

20.05.2020-10:57 - (Son Güncelleme: 20.05.2020-11:04) SİHA’lar Libya’da Destan Yazdı!

BAE, Suudi Arabistan, Mısır ve Fransa’nın açıkça desteklediği her türlü askeri ve ekonomik yardım yaptığı Hafter adlı teröriste yönelik Türk SİHA’larının yaptığı operasyonlar destan gibi oldu. Bir günde tam 7 Rus Pantsir Hava Savunma Sistemini imha ettiler. Birini de sağlam bir şekilde kara birliği tarafından ele geçirilmesini sağladılar.

Haber365-ÖZEL- Libya’da emperyalist ülkeler ve onların Ortadoğu’daki finolarının planlarını alt üst eden Türkiye, yeni nesil hava taarruz araçları ile savaşların kaderini tamamen değiştiriyor.

Libya’da yıllardır meşru hükümeti devirmeye çalışan ve bu ülkenin Fetullah Güleni olarak adlandırılan terörist Hafter, ülkenin yüzde 90’nını işgal etmişti. Meşru Libya hükümetinin Türkiye ile yaptığı askeri anlaşmalardan sonra Türk ordusunun askeri danışmanlık ve Türk SİHA’larının aktif operatif görev almasından sonra Savaşın kaderi tamamen değişti. Türkiye, terörist Hafter’in elindeki şehirleri ve önemli üsleri bir bir alıyor.

BAE ve Rusya tarafından Terörist Hafter’e gönderilen 20 civarında PANTSIR Hava Savunma Sistemleri Türk SİHA’lar tarafından bir bir imha ediliyor. SİHA’lar, Türk mühendislerin incelemesi için de bir Pantsir HSS’ni de hasarsız ele geçirmesini sağladı.
Bu gün SİHA’ların yaptığı operasyonda 8 adet Pantsir HSS imha edildi. Bir Pantsir de ganimet olarak ele geçirildi.

TÜRK GEMİLER LİBYA KARASULARINDA
Bu arada bir Türk Deniz Kuvvetleri yüzer birliğinin de Libya Karasuları açıklarında beklediği öğrenildi. Türk Savaş Gemilerinde yüzlerce kilometrelik menzile sahip tamamen yerli olan muhtelif füzeler bulunuyor. Bu arada SİHA’ların Hafter’in ana karargah bölgesi olan Tarhuna’yı fethetmek için operasyon yapacakları öğrenildi.

Hafter’in kan kaybını ve yenilgisini önlemek için Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) bölgeye askeri malzeme taşıyan kargo uçakları gönderdiği tespit edildi. Türk SİHA ve Savaş gemilerinin BAE’ye ait askeri mühimmat, füze ve silah taşıyan bu kargo uçaklarını hedef almasını bekliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal