Zonguldak Haftasonu Gidilecek Yerler

Hafta sonunu Zonguldak'ta geçirecekseniz sıkılmanıza hiç imkan yok çünkü birbirinden güzel konaklar, tabiat alanları ve mağaralar sizleri bekliyor.

08.07.2020-16:28 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-16:24) Zonguldak Haftasonu Gidilecek Yerler

Yeşille mavinin buluştuğu Zonguldak'ta haftasonu gezebikeceğiniz yerler şu şekilde:

Cehennemağzı Mağaraları

Zonguldak Haftasonu Gidilecek Yerler: En bilindik yerlerden biri olarak yan yana üç mağaranın birleşiminde oluşmaktadır. Özellikle kutsal suyun burada olduğu inanışıyla beraber herkesin ilgi odağı olmaya başarmıştır. Birinci mağara eski bir kilise olarak kayıtlarda geçmektedir. İkinci mağara ise eski dönemlerde ibadetin yapıldığı yerlerden biri olarak dikkat çekmektedir. Üçüncüsü ise amaç olarak su sarnıcı işlevini yürüttüğü için daha geniş ve sularla kaplanmıştır. Eğer hafta sonu Zonguldak'a geliyorsanız uğramanız gereken önemli yerlerden biridir.

Fetih Çınarları

İstanbul'un fethi zamanından kalan bu çınarlar eskiden günümüze kadar gelen nadide eserlerden biridir. Taş işçilerinin ve ustalarının yoğunlaştığı bir yer olması sebebiyle fetih sırasında İstanbul şehrine çok fazla taş yardımcı yapılmıştır. Buna karşılık Fatih altı çınarın dikilmesini emretmiştir. Tarihsel dokuyu ve doğayı hissetmek isteyen kişiler için gidilmesi gereken önemli yerlerden biridir.

Çakırköyü Su Mağarası

Zonguldak'ta bulunan doğa harikası yerlerden biridir. Mağara içerisinde yer alan sarkıt, sütun ve dikitler fotoğrafçılar için değişik noktalardan biridir. Aynı zamanda mağaranın içini botla gezebilme imkanı sağlamaktadır. Yeşil ve mavinin buluşmasıyla ortaya harika görüntüler çıkmaktadır. Hafta sonları doğanın keyfine varmak hem de piknik yapmak istiyorsanız buraya mutlaka gelmelisiniz.

Çitdere Tabiat Alanı

Çeşitli ağaç ve canlı türlerine meraklı kişiler için yeşilliğin her tonu yansıtılmaktadır. Göknar dişbudak, gürgen, karaçam ve sarıçam gibi birçok bitki türleri yer almaktadır. Aynı zamanda atmaca, ağaçkakan, tilki, yaban kedisi gibi hayvanların da yaşadığı yerlerden biridir. Doğaya ve endemik türlere ilginiz varsa Zonguldak'a geldiğinizde geleceğiniz alanlardan biri olmalıdır.

Halil Paşa Konağı

Zonguldak Haftasonu Gidilecek Yerler: Osmanlı, Bizans, Roma gibi birçok milletten izler taşıyan konakta II. Abdülhamit dönemi yansıtılır. İçerisindeki mimari yapılar farklı kültür ve milletlerin izlerini taşımaktadır. İlk olarak eğitim açısından ortaokul ve lise olarak kullanılan bu yer sonrasında müzeye dönüştürülmüştür. İçinde dokuma aletlerinden, silah aletlerine kadar birçok eşya bulunmaktadır. Aynı zamanda bilinen elpek kumaşın örnekleri de burada sergilenmektedir. Konak boyunca yatak odası, oturma odası gibi günlük yaşanılan yerler   ziyaretçilere sunulmaktadır.

Ilıksu Plajı

Zonguldak ilinin en gözde yerlerinden biridir. Yaz aylarının vazgeçilmezlerinden biri olan bu plaj yerli yabancı herkesin ilgi odağı konumundadır. Doğanın denizle buluştuğu nokta olarak en temiz ve güzel yerlerden biridir. Hafta sonu kafa dinleyip serinlemek isteyen kişiler için harika bir tercih olacaktır.

Filyos Kalesi

Zonguldak Haftasonu Gidilecek Yerler: Hem şehrin hem denizin hakimiyet noktasını yansıtan bu kale eski dönemlerden kalan en nadide eserlerden biridir. İçerisinde kullanılan taşların büyüklüğü ve yapılan mermerler Roma dönemine ait olduğunu göstermektedir. Değişen zaman ve iklim şartlarıyla birlikte eskiyen bu kale restorasyon çalışmalarıyla yeni bir görünüme kavuşmuştur. Tarihi ve çağları görmek isteyenler için gidilmesi gereken değerli noktalardan biri olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal