Zonguldak Günü Birlik Gidilecek Yerler

Zonguldak, Karadeniz’in batısında bulunan yemyeşil bir doğanın içinde kurulmuş denize kıyısı olan küçük bir şehrimizdir. Karadeniz yeşilliği severler, bol oksijen almak isteyenlerin uğrak noktası halindedir. Zonguldak, İstanbul’a da yakın olması ile hafta sonu kamp yapmak isteyenlerin çok sevdiği bir yerdir.

08.07.2020-16:23 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-16:22) Zonguldak Günü Birlik Gidilecek Yerler

Zonguldak, önemli bir liman kenti ve deniz ticaretinin yapıldığı önemli noktadır. Zonguldak denildiğinde ilk akla taşkömürü gelmektedir ve taşkömürü maden ocaklarının merkezidir denilebilir. Şehirde gezerken ziyaret edebileceğiniz camiler;

  • Hidayetullah Cami
  • Gazi Süleyman Paşa Cami
  • Orhan Gazi Cami

Zonguldak’ta yaylaya çıkmak isterseniz; Alaplı/Gümeli yaylası ve Bölüklü yaylası sizleri bekleyecektir.

Zonguldak’ta günü birlik gidilecek yerleri kısaca sıralamak gerekirse; Filyos Kalesi, Halil Paşa Konağı, Kozlu ılıksu kaplıcaları, Gökgöl Mağarası, Fetih Çınarları, Cehennem ağzı mağarası, Kızılcapınar baraj gölü sayılabilir.

Zonguldak, küçük bir şehir olduğu için tüm gezilecek yerleri bir günde gezip rahatlıkla tamamlayabilirsiniz. Kamp yapmayı seviyorsanız da yanınıza çadırınızı alarak konaklamanız çok daha keyifli olacaktır.

Gökgöl Mağarası

Zonguldak’a günübirlik gelenlerin ilk duraklarından olan bu mağara, yer yer alçak tavanlardan oluşan derin bir mağaradır. İçerisi sizi korkutabilir fakat ışıklandırmalar ile canlılık katılmış, burayı gezi listenize ekleyebilirsiniz.

Zonguldak denilince akla üç yer gelir bunlar; Fener, Değirmenağzı, ılıksu ’dur. Manzara izlemek isteyenler için Zonguldak’ta çok gidilen bir yer olan Fener tercihleriniz arasında olmalıdır. Buraya akşamüstü gelip, çay kahve eşliğinde manzaranızı izleyebilirsiniz. Zonguldak’ı gezerken eşekler ile çöp toplandığını görebilirsiniz buna şaşırmayınız çünkü Zonguldak dağ bayır şehri olduğu için çöp arabaları sokaklara giremediğinden bazı yerlerinde çöpleri eşekler ile toplanıyormuş.

Değirmenağzı, denize kıyısı olan park alanı şeklinde büyük bir bahçeden oluşuyor. Cıvıl cıvıl kuş sesleri eşliğinde ağaçların arasında gezebilir ve küçük şelalesi ile de serinleyebileceğiniz noktalardandır. İçerisinde ‘Huzurlu Bahçe’ adında küçük bir alan vardır burada salıncağa binebilir keyifli dakikalar yaşayabilirsiniz. İsteyenler burada piknikte yapabilirler.

Ilıksu, Zonguldak’ın şifalı merkezlerindendir. Ilıksu ’ya özellikle mide, bağırsak, karaciğer, safra kesesi şikâyetleriniz varsa mutlaka gelmeniz tavsiye edilir, suyun sıcaklığı 27 derecedir.

Cehennemağzı Mağaraları

Zonguldak’a gezmeye geldiyseniz burayı görmeden gitmeniz gerekir ki şehir turlarında adını mutlaka görmüşsünüzdür. Zonguldak ilinin Ereğli ilçesinde bulunan bu mağaraya müze kartınızla girebilirsiniz. Bu mağaranın içerisinde kilise vardır, Tarihine bakıldığın da Roma döneminde Hristiyanlık tamamen yasak olduğunda Aziz Nikolas bu mağaraya gelerek burayı ibadet yapılabilir hale getirerek, gizli gizli ibadetlerde bulunmuştur. Mağara duvarlarında yazılar mevcuttur buraya gelip bu tarihi dokuyu görmenizi tavsiye ederiz.

Zonguldak’ta Ne Meşhurdur?

Zonguldak mutfağına bakıldığında, Uğmaç çorbası, Tirit, Malay, Pumpum çorbası, Tenekede tavuk, Ereğli pidesi, Pırasalı mancar, Cizleme, Cevizli kömeç, Kabaklı börek, Beyaz baklava sayılabilir. Bu lezzetleri Fener kafe restoranda, Güverte lokantasında, Ereğli pidecisinde, Biyer kafe restoranda yiyebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal