Zimbabve Gezilecek Görülecek Mekanlar

Zimbabve, Afrika’nın güneyinde bulunan denize kıyısı olmayan bir ülkedir. Zimbabve eski adı ‘Güney Rodezya’ değiştirilerek Zimbabve olmuştur. Ülke, İngiliz sömürgesindeyken 1980 yılında bağımsızlığını ilan etmiştir ve adı Büyük taş evler, değerli evler anlamında Zimbabve olarak değiştirmişler.

08.07.2020-16:22 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-16:21) Zimbabve Gezilecek Görülecek Mekanlar

Zimbabve'nin başkenti Harare’dir. Ülkede dolar geçmektedir. Genel olarak İngilizce dili konuşulsa da birçok dil konuşulmaktadır.

Zimbabve’de Nereler Gezilir?

Yürüyerek Sınır Geçmek, Eğer Zimbabve’ye geldiyseniz komşu olan Zambiya ve Bothvana komşu ülkeler arası yürüyerek sınırdan geçiş yapabilirsiniz. Sınırı geçtiğiniz köprünün hemen yakınlarında bulunan The Lookout Cafe’de, eşsiz manzarasında oturup bir şeyler yiyebilirsiniz, köprü üzerinde jumping atlayışı yapanları izleyebilirsiniz. Buralar şelale yakını olduğu için hava durumu her zaman çok güneşli olmuyor ve yanınıza su geçirmez bir çanta, yağmurluk, ayakkabı gezinizi daha konforlu geçirmenizi sağlayacaktır. Zimbabve eşsiz doğası olan bir ülke buralarda gezerken size birbirinden farklı canlılar eşlik edecektir. Fotoğraf çekip anınızı saklayabilirsiniz.

Zambezi Nehri Üzerinde Gün Batımı Bot Turu Yapmak

İsteğe göre bu nehir üzerinde Rafting seçeneği de vardır, rafting tam bir gününüzü alan bir aktivite olduğu için bot turu yapıp gün batımını izlemeniz, biraz daha sakinlik sevenler için güzel bir aktivite olacaktır. Bu gezi sırasında size su aygırları ve filler eşlik edecektir, bu da hayatınız boyunca unutamayacağınız bir anı olacaktır.  

Macrolight Uçuşu

Hayatınız boyunca unutamayacağınız, sizi pilot olmaya heveslendirecek bir tur, kapısı olmayan sadece iki kişilikten oluşan bir uçakta, rüzgara karışarak Victoria Şelalelerinin üzerinde uçarak iki ülkenin sınırını görebilir ve bu macerayı yaşayabilirsiniz. Bu uçuş süresi hazırlanış kalkış iniş toplam 15 dakika sürmektedir. Uçuş sırasında telefon kullanmak yasak, çünkü şelalelerin tepesinden geçtiğiniz için oldukça tehlikeli bulunmaktadır. Ama uçağın tepesinde sizin bu anınızı kaydeden Gopro kamera vardır ve 45 dolar vererek bu maceranızı satın alabilirsiniz.

Zimbabve, doğası güzel, eşsiz manzarası olan, doğa harikası dediğimiz bir ülkedir ve bu ülke için iki gün ayırmanız yeterli olacaktır. Konakla olarak; pennywise Cottages Oteli çok fazla pahalı olmayan bu ülkede ki en iyi oteller arasındadır. Zimbabve’de oturabileceğiniz mekan olarak, Shearwater Cafe ve Lola’s tapas Barı, The Three Monkeys Barı tercih edebilirsiniz.

Zimbabve ülkesi Hristiyan bir ülkedir. Ülke turistik yerler barındırdığı için pahalı bir ülke ve yağış alan bir ülke, aralık nisan ayları arasında gitmeniz geziniz için daha konforlu olacaktır. Yine ara ara yağış olabilir o yüzden yanınıza temel ihtiyaçları alarak gitmeniz faydalı olacaktır. Ülke yürüyerek rahatlıkla gezebileceğiniz bir yer, fakat ülkede taksi seçenekleri de vardır. Kullanabilirsiniz. Zimbabve etrafındaki ülkelere göre şehir hayatı daha fazla görülen ülkedir. Afrika, bin bir çeşit hayvanları görebileceğimiz bir ülke ve Zibabve’de katıldığınız her turda filleri, maymunları bolca görebilirsiniz.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal