Zamora Gezi Rehberi

Mutlu insanlar ülkesi İspanya'nın kuzeybatısında yer alan Castella Leon Özerk bölgesindeki Zamora kentini belki de daha önce hiç duymadınız. Bu ülkede yer alan bu kent Portekiz'e komşudur.

08.07.2020-16:20 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-16:19) Zamora Gezi Rehberi

Her sokağına sessizliğin hakim olduğu bu Zamora'nın tercih edilmesinin sebebi bir tatil kenti olması değil sessizliğin hakim olduğu bir kent olmasıdır. Duero Nehri kıyısında kurulmuş olan bu kent, bir Ortaçağ kenti olduğu için kentin oldukça fazla sarayları, kiliseleri, kent duvarları ve tarihi bölgeleri vardır.

12 ile 13'üncü yüzyıldan kalma yapıtları kayalık tepeleri doğası ve uçurumlarıyla ne kadar küçük bir kent olursa olsun turizmin göz bebeği sayılmaktadır. Mutfağı ve hapishanesi ile ünlü olan bu kentin küçük olmasına nazaran çok fazla gezilecek yeri vardır. Ancak bu kentte ikamet eden veya da bu kenti tatil amacıyla kullanan kimselerin tercih sebebi oldukça sessiz bir şehir olmasıdır. 

Zamora kentinin mutfağı

Yöresel Toro şaraplarının bulunduğu bu kentte aynı zamanda deniz ürünlerine ilgi yüksektir. Ahtapottan yapılan El Pulpo a la Sanabresa ve Morina balığından yapılan Bacalao a la Tranca yanında aynı zamanda, badem tatlısı Rebozo ile meşhurdur. Sessizliğinin ve kentin tarihi bölgelerinin yanı sıra bu kenti gastronomi turizmi olarak adlandıranlar da vardır. Dünyaca ünlü meşhur şaraplarını şu şekilde sıralayabiliriz: Colegiata, Bajoz, Farina.. 

İspanya Zamora kentinde gezilebilecek yerler

Zamora'nın turistik rotaları

Via de la Plata yani “Gümüş Yol” olarak bilinen güneyden kuzeye uzanan ve kraliyet yağmacıların yol hakkı için düzenlenmiş olan tarihi rota Gümüş yol, üzüm bağları ile bezeli olan bir diğer rota Duero rotası, 23 tapınağı ve tarihi 14 Kilisesi ile meşhur olan Romanesk rotası, ve ata binme dağ bisikleti kuş gözlemciliği gibi doğal sporlarla ilgilenenlerin bolca tercih ettiği Dağ Rotası, buradaki Rotalardan birkaçıdır. Bu rotaların ortak ve genel özellikleri hem doğal mekanlarda olması hem eski yapısını koruyor olması hem de her birinin ayrı ayrı hikayelerinin olmasıdır. Eski bir kent olan Zamora’da aynı zamanda tarihi dokuları korunması için açılan müzelerde vardır. Bu müzeleri şu şekilde sıralamak mümkündür. 

Zamora kentinin müzeleri

Zamora kentinin merkezinde bulunan ve en bilindik müzesi olan zaman Müzesi, 14 ve 20 yüzyıllar arasında yapılmış heykellerin resimlerin olduğu Arkeoloji ve Güzel Sanatlar Müzesi’dir. Zamora müzesi, Paleolitik dönemden modern döneme kadar uzanan birçok eseri içinde bulundurmaktadır. Bu merkezin müzenin dışında Katolik geleneğine ve Hıristiyan sanatlarını içinde bulunduran Romanesk Kilisesi, 73 parçanın sergilendiği Baltasar Lobo tarafından yapılmış, resim, heykel ve fotoğraf gibi farklı sanat dallarının içinde bulunduğu Castello Centro de arte Müzesi, İspanya Zamora kentinde görebileceğiniz başlıca müzelerdendir. Bu kente gelen kimselerin bu tarihi müzeleri doğa sporlarının sanata yapısını ve eski dokusu ile birlikte sessizliğini keşfetmesine tavsiye ederiz.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal