Yurtdışı Turları Haiti

Haiti, Amerika kıtasında, Karayip Denizi’nde yer alan bir ada ülkesidir. Konum olarak Küba’ya yakındır ve bulunduğu Hispaniola Adasının diğer yarısı Dominik Cumhuriyeti’ne aittir.

18.07.2020-11:11 - (Son Güncelleme: 18.07.2020-11:10) Yurtdışı Turları Haiti

Haiti’nin iklimi, tropik iklimdir. Hava genellikle yıl boyu sıcaktır. Ülke, düzensiz bir yağış rejimi olmasına rağmen en çok yağışı bahar aylarında (Nisan ve temmuz; ekim ve kasım ayları arasındaki bahar dönemlerinde) almaktadır.

Yurtdışı turları Haiti için genellikle Dominik, Haiti ve Küba turlarına dahil edilir. Karayip Turları arasında da yer alır. “Antillerin İncisi” diye anılan Haiti, tropik bitki örtüsü ve sahili ile oldukça etkileyici bir yer.

Ne yazık ki ülke çeşitli karışıklıklar yaşadığı için, en fakir Karayip ülkelerinden bir tanesi Haiti’dir.

Peki, yurtdışı turları Haiti genellikle hangi destinasyonları kapsıyor? Haiti yurtdışı turlarının fiyatları ne kadar?

Haiti Yurtdışı Turları Hangi Yerleri Kapsıyor?

Henry Christophe Kalesi olarak da bilinen Laferrière Kalesi, yurtdışı turları Haiti içerisinde en çok bulunan yerlerden bir tanesidir. 1982 yılında UNESCO Dünya Mirası olarak ilan edilmiştir. Bu kale ve üzerinde bulunduğu dağ, Haiti’nin simgelerinden biridir. Haiti’de kölelikten kurtulmak için çıkarılan isyanda Henri Christophe tarafından inşa edilmiştir.

Haiti’nin başkenti olan Port-au-Prince, tur kapsamında ilk gidilen yerdir. Bunun sonrasında adı geçen kaleye ziyaret düzenlenir. Kale için, Haïtien kentine gidilir. Ardından şeker kamışı tarlasında gezilir. Haiti’nin meşhur olan romu tanıtılır.

Haiti turları kapsamındaki diğer bir kent, Jacmel’dir. Bu kentin güzel plajları meşhurdur. Aynı zamanda sanatın ve karnavalların da şehridir burası. Aynı zamanda sanat ürünleri ile de meşhurdur.

Burada, Bassin Bleu şelaleleri de bulunuyor. Dünyaca ünlü bu ekolojik ortam yurtdışı turları Haiti programı içerisinde yer alır.

Port-Salut, yine güzel plajları olan, bir kıyı bölgesidir. Burada ziyaret edilecek doğal yer ise Cascade Touyac’tır.

Port- a- Piment de yurtdışı turları Haiti kapsamındadır. Buraya oldukça yakın olan Grotte Marie-Jeanne, Haiti mağaraları olarak bilinmektedir. Yer altı mağaralarının yarattığı büyülü atmosferi hayranlık uyandırıcıdır.

Port- au- Prince, Haitinin tarihi dokusuna hitap eden şehirlerden bir tanesidir. Aynı zamanda Haiti’ye özel yerel sanat ürünlerinin de sıkça üretildiği bir yerdir.

Burada, Iron pazarı (Marche en Fer) Haiti’nin geleneksel Voodoo kültürüne ait ürünlerin bulunduğu bir yerdir. Voodoo kültürü, ata ruhlarını ve büyük azizlere inanışın temel olarak alındığı bir din sistemidir. Bu dinin yarattığı kültür, aynı zamanda Haiti’nin Fransa’ya açtığı kölelik direnişine de destek olmuştur.

Haiti’nin mutfakları arasında bulunan Kreole mutfağı da çoğu yurtdışı tur kapsamında yer alır. Ayrıca, gezilen şehirlerdeki yerel yemekler de tadılabilir.

Haiti Yurtdışı Turu Fiyatları Ne Kadar?

Haiti turları, 10 günlük olabiliyor. 10 gün için istenen ortalama fiyat, uçuş haricinde 2000 Euro ile 2500 Euro arasında değişiyor.

Dominik, Küba Haiti turlarından birine katılmak isterseniz ise, 1500 Euro ile 2000 Euro arasında fiyatlar değişmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal