Yurtdışı Turları Guatemala

Guatemala bir Orta Amerika ülkesidir. Tarihi Mayalar'a kadar dayanır. Guatemala'da UNESCO Dünya mirası koruma listesinde bulunan antik kentler dikkat çekmektedir. Hem kültürel mirası hem de doğal güzellikleri ile Guatemala yurtdışı turları için sıklıkla tercih edilmektedir.

08.07.2020-16:15 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-16:14) Yurtdışı Turları Guatemala

Guatemala'nın başkenti Guatemala City'dir. Ülkenin kuzey ve kuzey batısında Meksika, kuzeydoğusunda Belize, güneydoğusunda Honduras ve güneyinde El Salvador bulunmaktadır. Güneybatısı ve Doğu tarafının bir kısmı Karayip Denizi ile çevrilidir.

Guatemala ılıman bir iklime sahiptir. Bu yüzden yılın her zamanı ziyarete uygundur. Fakat Mayıs ve ekim ayları arasında yağış çok olduğu için turistler genellikle aralık ve mayıs ayları arasında ziyaret etmeyi tercih etmektedir.

Tikal

Yurtdışı turları Guatemala gezisi esnasında en çok ziyaret edilen yerlerden birisi Petel şehrinin kuzeybatısında yer alan Tikal'dir. Mayaların torunları burada hayatlarını sürdürmektedir. İçerisinde birçok tarihi yapı bulunduran Tikal kenti UNESCO dünya mirası listesinde yer almaktadır.

Antigua

Antigua, Guatemala Krallığı’na başkentlik yapmış ve turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilen bir kenttir. İçerisinde görülmeye değer birçok tarihi yapı ve doğal güzellik alanı bulunmaktadır. Antigua'da yer alan geçmiş medeniyetlerden izler taşıyan kilise kalıntıları görülmeye değer. Burada İspanyol sömürge dönemine ait birçok tarihi yapıyı da görmeniz mümkün. Antigua kenti de UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alıyor.

Flores

Flores, Petez Itza Gölü üzerinde yer alan eski bir Maya Adası. Üstelik Tikel arkeoloji kentinin hemen yanında olmasıyla ikisine aynı gün içerisinde ziyaret etmeniz kolay olacaktır. Adadaki göl suyunun sürekli yükselmesi ile birlikte sokaklar ve caddeler de sıklıkla sel baskınları yaşanmaktadır. Sel baskınları sebebiyle adanın ilerleyen zamanlarda yok olma ihtimali olduğu için gitmişken mutlaka görmenizi öneririz.

Atitlan Gölü

Atitlan Gölü, Sierra Madre Sıradağları’nda bulunuyor. Volkanik oluşumlu bu göl 130,1 km²’lik alanı, 12 km uzunluğu ve ortalama 220 metre derinliği ile mutlaka görülmesi gereken yerler arasında kendisine yer edinmektedir. Göl avokado ve kahve Fatih lerini besleme konusunda da önemli rol üstlenir. Dünyanın en güzel göllerinden bir tanesi olan Atitlan Gölü'nü Guatemala’ya gittiğinizde mutlaka görmelisiniz.

Santa Maria

Santa Maria, 3772 metre yüksekliğinde aktif bir volkandır. 1902 yılında burada 20. yüzyılın en büyük volkanik patlamalarından bir tanesi gerçekleşmiştir. En son püskürtülmesi ise 2006 yılında olmuştur. Ülkenin en turistik bölgeleri arasında yer alan Santa Maria'yı gitmişken mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Pacaya

Yurtdışı turları Guatemala gezisi için en sık ziyaret edilen noktalardan bir tanesi de Pacaya. Pacaya, Antigua kentinin yakınlarında yer almaktadır. 2552 metre yüksekliğe sahip bu aktif yanardağ turistler tarafından oldukça ilgi çekici bulunuyor. İlk patlaması yaklaşık 23 bin yıl önce gerçekleşmiştir. Yanardağın en son püskürtülme zamanı ise 2015 yılının haziran ayında olmasıdır. Patlamalar sonrasında ortaya çıkan manzara ziyaretçilerin dikkatini çekmektedir.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal