Yurtdışı Turları Fildişi Sahili

Fildişi Sahili Batı Afrika'da Kuzey Atlas Okyanusu kıyısında yer almaktadır. Fildişi Sahili'nin batısında Gine ve Liberya, doğusunda Gana, kuzeyinde Mali ve Burkina Faso bulunmaktadır. Fildişi Sahili’nin yüzölçümü 322.460 km kare'dir.

08.07.2020-16:14 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-16:12) Yurtdışı Turları Fildişi Sahili

Fildişi Sahili'nde para birini olarak Afrika Frankı kullanılmaktadır. Kahve, kakao çekirdeği ve Palmiye yağı üretiminde dünyanın önde gelen üretici ülkesidir. Ülke nüfusunun yüzde 68'i tarım sektöründe hizmet vermektedir.

Fildişi Sahili’nin kıyı bölgelerinde tropikal, Kuzey bölgelerinde yarı karasal iklim hakimdir. Resmi dili Fransızca olsa da 60 farklı yerel dil ve lehçe konuşulmaktadır. En çok konuşulan dil ise Dioula dilidir. Ülkenin başkenti Abidjan.

Yaz ayları fazlaca sıcak ve nemli geçtiği için Fildişi sahillerini ziyaret etmek için en uygun zaman dilimi kasım ve mayıs ayları arasıdır.

Fildişi Sahili’ne gitmeden önce sarıhumma aşısı olunması gerekmektedir. Ülkeye girişte aşı kartı sorulmaktadır.

Yurtdışı turları Fildişi Sahili için sıklıkla gezi düzenlemektedir. Turistlerin oldukça ilgisini çeken ve oldukça güzel zamanlar yaşatan Fildişi Sahili’ne sizde bu turlarla gidebilirsiniz.

Abidjan Hayvanat Bahçesi

Yurtdışı turları Fildişi Sahili gezelim de ziyaret edilen ilk nokta çoğunlukla Abidjan'daki hayvanat bahçesi oluyor. Bu hayvanat bahçesinde kaplan, fil, zebra, çita ve timsah gibi birçok hayvanı doğal ortamında görebilirsiniz. Hayvanlar burada kafeste durmadıkları için hayvanlardan korkanlar ziyaret etmek istemeyebilir.

The Plateau

Burada alışveriş yapabileceğiniz merkezler ve lezzetli yemekler deneyebileceğiniz birçok restoran bulunuyor. Esasında iş merkezi olsa da gezi için gelmiş turistler tarafından da sıklıkla ziyaret edilmektedir.

Büyük Plateau Camii

Büyük Plateau Camii, devasa mavi kubbesi ile turistlerin dikkatini çekiyor.

Parc National de Tai

Abidjan'da bulunan bu parkta da Afrika doğal yaşamını yakından görebilirsiniz. Safari tarzı geziler ile ziyaret edilebiliyor.

Ulusal Müze

Fildişi Sahili geziniz de ziyaret etmeniz gereken yerler arasında bulunan Ulusal Müze’de ahşap heykeller, el yapımı maskeler fildişinden yapılan birçok ürün görebilirsiniz. Müzede Fildişi Sahili’nin kültürel tarihi hakkında bilgi sahibi olacaksınız.

Grand-Bassam

Burası Fildişi Sahili'nin ilk başkenti olma özelliğine sahip. Şehrin tamamı UNESCO koruması altındadır. Bölgedeki plajlar turistler tarafından oldukça değinilmektedir. Grand-Bassam'ı gezmek için atlı gezilere katılabilirsiniz.

Parc du Banco

Parc su Banco, yeşil alanları sevenler için mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Şehir gürültüsünden uzaklaşıp yemyeşil bir ortamda huzur bulmak isterseniz buraya uğramalısınız.

St. Paul Katedrali

St. Paul Katedrali Afrika'nın en güzel ve en büyük dini yapılarından bir tanesi olarak Fildişi Sahili gezisinde görülmesi gereken yerler arasında olmayı hak ediyor.

Treicville

Eğer Afrika’nın etnik kültürünü yansıtan parçalar satın almak isterseniz burası alışveriş yapmak için uygun bir ortam sunacaktır.

Bingerville Botanik Bahçesi

Yurtdışı turları Fildişi Sahili gezilerinde sıklıkla ziyaret edilen bu Botanik bahçe Afrika'ya ve dünyanın farklı bölgelerine ait bitkileri görebileceğiniz benzersiz bir deneyim sunuyor. Yemyeşil ve renkli görüntüleri ile Botanik bahçenin içinde oldukça huzurlu hissedeceksiniz.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal