Yeni Kaledonya Gezilecek Görülecek Yerler

Okyanusya'da Güney Pasifik Okyanusun’da yer alan bu yer Avusturalya’nın ise doğusunda yer almaktadır. Fransa’nın deniz aşırı bağımlı topraklarından biridir aynı zamanda. Yüz ölçümü 19.602 km olan bu yerin nüfusu ise 240.400 dür. Ayrıca Fransa’nın ise denizaşırı topraklarından biridir.

08.07.2020-16:11 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-16:08) Yeni Kaledonya Gezilecek Görülecek Yerler

Yeni Kaledonya'nın yönetim biçimidenizaşırı Fransız bağımlı topraklarının elindedir. Yeni Kaledonya’nın yasası ise 28 Eylül 1958 yılında yazılmış ve Fransız Anayasası ile yazılmıştır. Yeni Kaledonya gezilecek görülecek yerler denildiğinde ise merak edilenleri sizin için araştırdık. İşte;

Yeni Kaledonya İklim

Ada genellikle dönencelere yakın olduğu için hava sıcaklıklarında çok büyük bir değişim görülmez bu sebeple. Tüm yıl ise bahar şartlarında geçer havalar genellikle hep sıcak ve nemlidir. En büyük değişiklik ise Kasım ile Nisan aylarında olmaktadır genellikle. Sıcaklıkları ise 22 ile 28 derece arasında değişir. Kasırga mevsimi ise de Aralık ve Kasım aylarında yaşanmaktadır. Ayrıca tüm yıl boyunca da sabah 6 akşam 6 arasında gün ışığı görülmektedir Yeni Kaledonya denildiğinde.  Yeni Kaledonya gezilecek görülecek yerler yazımıza biraz da ekonomisinden bahsederek devam etmek istiyoruz....

Yeni Kaledonya Ekonomisi

Ekonomisi ise Endüstri, nikel madenciliği ve de üretimi ile yürümektedir. Tarım ürünleri sebze, sığır, geyik diğer canlı hayvanlardır. Ihracat ürünleri ise nikel, balık ürünleridir. İthalat ürünleri ise Taşıt ürünleri, makine, yakıt, mineraller, şarap, şeker ve pirinçtir.

Yeni Kaledonya Festival

Temmuz'un 14. Gününde Bastil Günü’nü kutlarlar. Çocuklar ve aileler ellerinde bir gece öncesinden fenerlerle birlikte caddeleri gezerler ve ertesi gün de askeri törenle bu günü şenliğe çevirirler. Mayıs ayı ise Yeni Kaledonya’da festivallerin en yoğun yaşandığı zamandır. Nece’de Avakado Festivali, Naumea’da Pasifik Tempo denilen üç günlük müzik festivali yapılmaktadır. Mare’de ise hasat festivali yapılmaktadır. Eğer sizde festivalleri eğlenceleri seviyorsanız tatil planınızı bu tarihlere ayarlayarak festivale katılabilir ve çok eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz. Ekinoks ise Ekim ayında yapılan çağdaş tiyatro, dans ve müzik festivalidir ayrıca. Son olarak Kasım aylarında ise La Foa’da popular olan Sound and Light Show yapılmaktadır.

Yeni Kaledonya Din

  • Roma Katolikleri %60
  • Protestan %30
  • Diğer

Yeni Kaledonya’ya Ne Zaman Gidilir

Buranın iklimi senenin her ayı güzel olduğu için hemen her ay gitmek, ziyaret etmek için uygun zaman olacaktır. Ancak seyahatini özellikle mayıs ayına denk getirip festivallere mutlaka katılmalısınız. Çok keyifli vakit geçireceksinizdir Yeni Kaledonya’nın festivallerinde. Dalış sporunu tercih ediyorsanız da yaz başlangıcından mercan kayalıklarındaki o muhteşem renklerin güzelliğini görmek için kesinlikle doğru zaman olacaktır.

Yeni Kaledonya Mutfağı

Bu mutfağın en ünlü yiyecekleri kesinlikle balık ürünleri olan yiyeceklerdir. Deniz ürünlerinin ve çeşitliliğinin o muhteşem tatlarına kesinlikle gitmişken bakmadan dönmeyin. Ayrıca ıstakoz, yengeç, kaplumbağa da geleneksel yemekleri arasında yer almaktadır.

Yeni Kaledonya gezilecek görülecek yerler yazımızda merak edebileceğiniz her şeyi sizler için araştırdık.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal