Yeni Güney Amerika Gezisi

Güney Amerika, Amerika’nın yarısını kaplayan bir kıtadır. Pasifik Okyanusu’nun doğusunda, Atlantik Okyanusu’nun batısında, Kuzey Amerika’nın güneyinde ve Antartika’nın kuzeyinde bulunur. Kuzey Amerika’dan biraz daha yabani bir doğası vardır. Coğrafi olarak yükseltisi en fazla olan kıtalardan bir tanesidir.

18.07.2020-11:06 - (Son Güncelleme: 18.07.2020-11:04) Yeni Güney Amerika Gezisi

Güney Amerika’nın en yüksek noktası Arjantin’deki Aconcagua Tepesidir. Güney Amerika yeryüzündeki toprağın yüzde 12’sini oluşturmaktadır. Dünya’da saniyede en fazla su taşıyan akarsuda Güney Amerika’da bulunur. Bu akarsuyun ismi Amazon Nehridir. Güney Amerika denilince akla ilk gelen şeylerden birisidir Amazon Nehri. Yeni Güney Amerika gezisi için önemli bir yer taşır. Dünyaca çok bilinen bir nehirdir. Amazon Nehri 6 ülkeden geçerek Atlas Okyanusuna dökülür. Amazon yağmur ormanları Güney Amerika kıtasını en zengin çeşitliliğe sahip bölgesidir.

Yeni Güney Amerika Gezisi İçin Bulunan Ülkeler

Arjantin, Aruba, Bolivya, Brazilya, Ekvador, Fransız Guyanası, Kolombiya, Paraguay, Peru, Şili, Surinam, Uruguay, Venezuela Güney Amerika’da bulunan ülkelerdir.

Yeni Güney Amerika Gezisi İçin Bazı Şehirler

Bogota, Buenos Aires, Caracas, La Paz, Lima, Montivideo, Rio de Janeiro, Santiago de Chile ve Sao Paulo Güney Amerika gezisi için gidilmesi için önerilen şehirler arasında yer alırlar.

Bogato

Bogato Kolombiya’nın ortasında ve And Dağları bölgesindedir. Eski ve yeninin karışımı olan bir şehirdir. Eski ve yeni zıtlığının uyumuyla bilinir. Güney Amerika şehirleri arasında en kültürlü şehirler arasında yerini alır.

Buenos Aires

Arjantin’in en kozmopolit şehri olarak bilinir. Tango denilincede ilk akla gelen şehirdir Buenos Aires. Bu şehre ‘’Tangonun Şehri’’ de denir.

Caracas

Güney Amerika’nın en modern şehirlerindendir. Kozmopolit yapısıyla da bilinir. Tiyatrolar, müzeler, parklar, sanat galerileri, mimariler, gastronomik restoranlar ve birçok alışveriş merkezi bulunur.

La Paz

La Paz dünyanın en yüksek başkentidir. Bir kanyona inşa edilmiştir. Bolivya’nın yönetimsel başkentidir.

Lima

Lima Peru’nun başkentidir. Modernliğin ve gecekonduların düzenliliği mimarinin iyi bir şekilde harmanlanışıdır.

Montivideo

Montivideo, Uruguay’ın başkentidir.

Santiago de Chile

Şili’nin başkentidir. Kültür ve eğlence açısından birçok alternatife sahiptir.

Sao Paulo

Aktivitelerin Arı Kovanı olarak bilinir. Pek çok eğlence aktivitesi bulunan bir şehirdir.

Yeni Güney Amerika Gezisi İçin Etkileyici Yerler

Güney Amerika’da etkilenilebilecek yerler arasında bir çok tapınak, göl, park, çöl ve ada gibi güzellikler vardır. Machu Pıcchu (Peru), Iguaza Şelalesi (Brezilya), Perito Moreno Buzulu (Arjantin), Torres Del Paine (Şili), Kurtarıcı İsa (Brezilya), Paskalya Adası (Şili), Ica Çölü (Peru), Ushuaıa (Arjantin), Galapagos Adaları (Ekvador), Amazon Nehri ve Ormanı, Copacabana (Brezilya), Yeşil Göl (Bolivya), Los Roques (Venezuella), Las Tasaj Tapınağı (Kolombiya), Urubamba (Peru), Pucon (Şili), Tayrona Ulusal Parkı (Kolombiya), Isla del Sol (Bolivya), 7 Göller Yolu (Arjantin), Cabo Polonio (Uruguay), Boa Vista (Brezilya),  Encarnacion (Paraguay) ve Paramaribo (Surinam) Günay Amerika’da görülmesi gereken etkileyici yerler arasına girer.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal