Yazın Kamp Yapmanın Püf Noktaları

Yazın kamp yapmanın kış şartlarına göre avantajları olsa da dezavantajları da bulunmaktadır. Dolayısıyla kamp alanlarının elverişli olmasından tutun da hastalıklara karşı alınacak önlemler oldukça önemlidir. İşte yazın kamp yapmak için gerekli olan her şey...

26.06.2020-12:40 - (Son Güncelleme: 26.06.2020-13:29) Yazın Kamp Yapmanın Püf Noktaları

 Kış şartlarında kamp yaparken çamur, kuru odun ve çadır için uygun zemin bulmak oldukça zorken yaz şartlarında ise kene, yılan, aşırı sıcaklıklar ve piknik severler yüzünden etrafa bırakılan çöplerden dolayı kamp yerini temiz bulmak da oldukça zordur.

KAMP YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Yazın yapacağınız kamp için ilk zeminin özelliğine bakmanız gerekmektedir. Yazın ağaçlardan dökülen kozalaklar, yeni yetişen otlar yüzünden kendinize uygun kamp alanı bulmak zor olabilir. Fakat bu problemden de kamp küreği sayesinde çözebilirsiniz. Kamp alanınızı seçerken tem temiz havayı içimize almak hem de uyandığımızda eşsiz bir manzara görmek isteriz.

Gündüzü de geceyi de aynı yerde geçireceğiniz için kamp alanının güvenli olmasına dikkat edin. Ormanlar hayvanların yaşam alanı olduğundan dolayı onların alanında siz tehlike olarak algılanabilirsiniz. Dolayısıyla gece istenmeyen misafirlerle karşılaşmanız muhtemeldir. Kamp için önemli olan bir diğer konu ise kamp için ekipman listesidir. Çadırınızı kurduktan sonra kamp alanını gezerek yapabileceğiniz uygulamalar olabilir. Eğer dağlık bir alan varsa tırmanmak isteyebilirsiniz. Bunun için de yanınızda ip olması gerekir.

Kamp alanının sıcaklığının yüksek olması ve vücudunuzun su kaybı yaşaması dehidrasyon riskini artırır. Bu zamanlarda vücutta hızlı su takviyesi yapmanız gerekir. Kamp çadırı ve uyku tulumu da kamp için oldukça önemlidir. Mevsimine kamp çadırınızı seçmeniz gerekir. Yanınızda mutlaka sağlık malzemeleri bulundurmalısınız. Doğru kamp arkadaşı kampınızın eğlenceli geçmesini sağlayacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal