Yalova Hafta Sonu Gidilecek Yerler

Yakın bir geçmişte bugünkü komşu illerine bağlı ilçelerin birleştirilmesi ile şehir statüsüne erişen Yalova, ülkemizin en küçük illerinden biri aynı zamanda. İşte, Yalova Hafta sonu gidilecek yerler...

08.07.2020-10:24 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-10:23) Yalova Hafta Sonu Gidilecek Yerler

Mustafa Kemal Atatürk’ün benim memleketim diyerek bahsettiği Yalova, Marmara Denizi’ne kıyısı olan, İstanbul’a bir hayli yakın ve bunun yanı bir o kadar da kendi halinde bir şehir. Hem tarihin birçok uygarlığı ile bir zamanlar birlikte yaşamış hem de eşsiz doğal güzellikleri ile Yalova’da hafta sonu gidilecek yerler oldukça fazla. Sadece şehir içinde değil hem komşu illeri olan Bursa ve Kocaeli ile yakınlığı hem de İstanbul’a yakınlığı ile de Yalova, hafta sonu yapılacak etkinlikleri de fazla olan şehirlerimizden biri. Bunun yanı sıra coğrafi konumu sayesinde sağlık turizmine elverişli Yalova, birçok bakımdan zengin bir şehir.

Yalova’da Hafta Sonu Gidilecek Yerler

Yürüyen Köşk

1929 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün konaklayabilmesi için yapılan Yürüyen Köşk, adını güzel hikâyesinden alıyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün Yalova’da bulunduğu zamanlarda konaklaması için iki katlı olarak denizin kıyısında inşa edilmiş. Mustafa Kemal’in, vefatından iki yıl önce Yalova ziyareti sırasında, köşkün pencerelerine kadar uzanan çınar ağacının dallarının rahatsız edilmemesi için kesileceğini öğrenince karşı çıkması sonucu ağacın kesilmemesi için köşk raylı bir sistem ile ağaçtan uzaklaştırılmış ve bu yüzden de Yürüyen Köşk adını almış. Köşk’ün bahçesinde bulunan kafede yapılan hafta sonu kahvaltıları veya yemekleri ile ünlenmesi sayesinde Yalova’da hafta sonu gidilecek yerler arasında.

Karaca Arboretumu

Ülkemizin ilk özel Arboretumu olan Karaca Arboretumu, şehir merkezine yaklaşık olarak 5 kilometre uzaklıkta Samanlı Köyü sınırları içinde yer alıyor. Dünyanın birçok farklı ülkesinden getirilen bitkilerle bezeli Karaca Arboretumu Yalova’da doğa ile iç içe geçirilen bir hafta sonu imkânı sunuyor.

Sudüşen Şelalesi

Yalova’nın Termal ilçe sınırları içinde yer alan Sudüşen Şelalesi, Samanlı Dağları’nın arasında mavinin ve yeşilin buluştuğu mükemmel bir konumda yer alıyor. Yalova’da hafta sonu gidilecek yerler arasında ilk sıralarda yer alan Sudüşen Şelalesi, içerisinde bulunan piknik alanları, kamp alanı ve bisiklet turu güzergâhıyla tam bir hafta sonu aktivitesi alanı olarak sayılıyor.

Kara Kilise

Tam olarak ne zaman ve kimler tarafından yapıldığı bilinmiyor olsa da Kara Kilise, oldukça eski döneme ait yapılardan biri. Kilisenin Bizans Döneminden yani 5. ya da 6. Yüzyıldan günümüze kadar ulaştığı tahmin ediliyor. Çiftlikköy’de yer alan Başkent 1 sitesi içinde koruma altına alınmış olan Kara Kilise’nin aynı zamanda 9.yüzyılın sonrasında kiliseye dönüştürüldüğü söyleniyor. Yalova’da hafta sonu gezilecek yerler rotanıza ekleyebileceğiniz yerlerden biri olabilir Kara Kilise

Termal

Yalova’nın bir ilçesi olan Termal, adını içerisinde bulunan termal suların ve kaplıcaların bolluğundan alıyor. Bu bölgedeki kaplıcalar büyük şöhretini Roma Döneminde şifa vermesi ile kazanmış ve o günden bugüne hala aynı şekilde şifa dağıtması sayesinde kazanmış yerlerden biri.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal