Vizesiz Ekvador Turu

Ekvador, vizesiz bir şekilde ziyaret edilebilecek en güzel yerlerden birisi. En fazla 90 güne kadar vizesiz kalınabiliyor. Ziyaretçilerin en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olması gerekiyor.

08.07.2020-15:59 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-15:56) Vizesiz Ekvador Turu

Ekvador, Güney Amerika'da bulunmaktadır. Kuzeyde Kolombiya, doğu ve güneyde Peru ile komşudur. Ekvador'un batısında büyük okyanus bulunmaktadır.

Ekvador, üç temel bölgeden ve Büyük Okyanus’ta bulunan bir adadan meydana gelmektedir. Ülkenin başkenti Kito'dur. Ülkenin resmi dili ise İspanyolcadır. Ülkede İspanyolca dışında yerel dil olan Quichia da konuşulmaya devam etmektedir. Tropik iklim hakimdir. Ekvador'u gezmek için en uygun dönem en yağışsız dönem olan Haziran ve Kasım ayları arasıdır.

Türkiye'den Ekvador'a direkt uçuş bulunmamaktadır. Madrid veya Amsterdam üzerinden aktarma yapılabilir. Peki ulaştıktan sonra vizesiz Ekvador turu içerisinde nereleri görmelisiniz?

Galapagos Adaları

Ekvador'daki takımadaları Galapagos deniyor. 19 tane adadan oluşmaktadır. Burada dünyanın hiçbir yerinde göremeyeceğiniz canlıları görme şansınız var. Galapagos Adaları 1835 yılında bölgeyi ziyaret eden Charles Darwin’in Evrim teorisine de ilham olmuştur. Galapagos adalarında dev kaplumbağalar, uçamayan karabataklar, ispinozlar farklı türde deniz canlısı bulunuyor. Bölgeye gemilerle güzel bir deniz yolculuğu yaparak ulaşım sağlanmaktadır. Bu özelliği ile Galapagos Adaları vizesiz Ekvador turu içerisinde mutlaka görmeniz gereken bir yer.

Otavalo

Otavalo'da And Dağları'nın en renkli pazarlarını bulabilirsiniz. Bu pazarlarda geleneksel el işi ürünler, takı, giyim gibi birçok malzemeye ulaşabilirsiniz. Buradaki her üründe el emeği bulunmaktadır.

Cuenca

Cuenco, Azuay eyaletinin başkenti. Arnavut kaldırımlı sokaklara, cumbalı evlere ve kirli bir şehir görüntüsüne ev sahipliği yapıyor. Şehir kirli bir görüntü de ve gürültülü olsa da sömürge döneminin izlerini yansıtması ile görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Şehrin yakınlarında İnka kalıntıları da bulunmakta.

Quito

Quito yani Kito, Ekvador ülkesinin başkenti. Dünyadaki en yüksek ikinci başkent olarak bilinmektedir. Şehir 2800 metre de kurulmuştur. Dünyanın en önemli ticaret bölgesi olarak da bilinir. Quito şehrinde And Dağları’nın manzarasını izlemek mümkün. İçerisinde 20 tane Katolik kilisesi barındırıyor. Şehirde bulunan Carondolet Sarayı görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.

Quilotoa

Quilotoa, Sanquisili kentinde bulunan bir krater gölü. Bu krater gölü 3914 metre yükseklikte yer almaktadır.

Salinas

Salinas, Ekvador'un Pasifik Okyanusu’na uzanan kıyılarından bir tanesi. Sörfçülerin ve yatçıların en çok tercih ettiği yerlerin başında geliyor. Kıyı şeridinde yüksek katlı evlerin sıralanmasından dolayı Küçük Miami Beach olarak da bilinmektedir. Nisan ayı ile kasım ayı arasında bulutlu bir havaya sahip olduğu için bu aylarda gidilmemesi önerilir.

Banos

Banos, Tungurahua yanardağın yakınlarında bulunması nedeniyle vizesiz Ekvador turu içerisinde bulunması gereken yerlerden bir tanesi. Yanardağın yakınlarında bulunması sayesinde doğal termal tesislere sahiptir. Ekvador'da Amazon ormanlarını da gezmek isterseniz çıkış noktanız Banos olacaktır. Buraya gelmişken Pailon ve Diablo şelalelerini de mutlaka görmelisiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal