Vizesiz Doğu Timor Turu

Doğru Timor (Doğu Timor Demokratik Cumhuriyeti), Timor Adası’nın doğusunda Güneydoğu Asya’da, Atauro ve Jaco adaları ile Oecussi-Ambeno bölgesini kaplar. Ülkenin başkenti Dili'dir. Ülkenin tek komşusu Endonezya’ya bağlı Batı Timor'dur.

08.07.2020-15:56 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-15:55) Vizesiz Doğu Timor Turu

Doğu Timor'da Portekizce ve Austronesian dillerinden bir tanesi olan Tetum olmak üzere iki tane resmi dil kullanılmaktadır. Halk arasında çoğunlukla Tetum dili kullanılır.

Doğu Timor, Asya’da Katolik nüfusun en yoğun olduğu ikinci ülkedir. Nüfusun yüzde 96,9’u katoliktir. Protestan, Müslüman ve başka dinlere mensup vatandaşları da bulunmaktadır.

Doğu Timor'un iklimi tropikaldir. Gitmek için en uygun dönem yağışların az olduğu Haziran ve Ekim ayları arasıdır.

Türkiye’den Doğu Timor'a direkt uçuş bulunmuyor. Bu yüzden Doğu Timor'u ziyaret etmek istiyorsanız Endonezya Bali'den aktarmalı gitmeniz gerekecektir.

Vizesiz Doğu Timor turu için de nereler görülmeli? Doğu Timor'da neler yapılır? Gelin birlikte bakalım...

Jaco Adası

Vizesiz Doğu Timor turu içine dahil edilmesi gereken yerlerin başında Jaco adası geliyor. Jaco Adası, Timor adasının Doğu ucunda bulunan Nino Konis Santana Ulusal Parkı'nın içinde yer alıyor. Burası bir ıssız ada olarak geçer. Fakat içerisinde bulundurduğu birçok bitki ve hayvan türü ile dikkatleri üzerine çekiyor. Adanın bir kısmında plajlar, diğer kısmında uçurumlar bulanıyor. Odaya yerel balıkçıların kullandığı tekneler ile gidebilirsiniz.

Atauro Adası

Atauro Adası, ülkenin başkenti Dili’nin 25 km kuzeyinde yer alıyor. Bu adada yaklaşık 8000 kişi yaşamaktadır. Fakat turistler ile birlikte nüfus iki veya üç katına çıkabiliyor. Odada çok fazla keçi bulunduğu için keçi anlamına gelen Atauro ismini almıştır. Adanın plajları oldukça güzel olduğu gibi mercan resifleri de dalış yapmayı sevenler için oldukça güzel bir manzara sunuyor.

Akrema Plajı

Akrema Plajı, Atauro kentinde yer almaktadır. Ülkenin en popüler plajlarından birisi olan Akrema plajı bembeyaz kumsalı ve masmavi denizi ile yıl içerisinde çok fazla turist ağırlamaktadır. Deniz, kum, güneş eğlencesi için Doğu Timor'da tercih edebileceğiniz en güzel yerlerden bir tanesi.

Dili Doğu Timor Direniş Müzesi

Ziyaret ettiğiniz ülkenin tarihini öğrenmeyi seviyorsanız Dili Doğu Timor Direniş Müzesi mutlaka gezmeniz gereken bir yer. Müze 7 Aralık 2005 tarihinde ziyarete açılmıştır. Müzede ülkenin bağımsızlığını kazanması için geçen sürede gerçekleşenleri göstermek için birçok önemli belge ve fotoğraf sergileniyor. Ayrıca ülkenin tarihi ile ilgili film gösterimleri de yapılmaktadır.

Marabo Kaplıcaları

Birçok hastalığa şifa bulan Marabo Kaplıcaları ulaşımı zor olduğu için çok fazla turist ağırlamasa da uğrama şansı olanlar burayı oldukça beğeniyor.

Dili İsa Heykeli

Ülkenin başkentinde yer alan Dili İsa Heykeli şehrin en önemli sembollerinden bir tanesi olarak vizesiz Doğu Timor turu içinde bulunması gereken yerlerin başında geliyor. Dili Cristo Rei ya da Christ the King of Dili olarak da bilinmektedir. 27 metre yükseklikte yer almakta ve şehrin birçok yerinden görülebilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal