Vizesiz Cape Verde Turu

Cape Verde yani diğer adı ile Yeşil Burun Adaları’na kapıda vize alarak girebiliyorsunuz. Cape Verde Batı Afrika’da, Atlas Okyanusu’nun orta kesiminde, Senegal ve Moritanya açıklarında takım adalardan oluşan bir ülkedir. 10 ada ve 8 adacıktan oluşur. Yeşil Burun Adaları’nda ılıman bir iklim hakimdir.

08.07.2020-15:45 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-15:44) Vizesiz Cape Verde Turu

Cape Verde, 5 Temmuz 1975 tarihinde bağımsızlığını ilan ederek Portekiz’den ayrılmıştır. Ağustos ayının ortası ve ekim ayının ortasında genellikle yağışlıdır. Bu aylar dışında her zaman güneşli bir hava bulunur.

Vizesiz Cape Verde turu görülmesi gereken birçok doğal güzellik barındırıyor. Peki Cape Verde yani Yeşil Burun Adaları'nda gezilecek yerler nerelerdir? Gelin birlikte keşfedelim...

Praia

Praia, ülkenin en büyük adası olan Santiago adasında yer alıyor. Praia, ülkenin başkenti ve en büyük şehridir. Ada Atlas okyanusunda bulunmaktadır. Şehrin eski bölgesinde görülmeye değer birçok tarihi yapı bulunuyor. Yüzmek isterseniz şehrin mükemmel kumsallara sahip olduğunu da belirtmek isteriz.

Mindelo

Vizesiz Cape Verde turu içinde yer alması gereken Mindelo, ülkenin kuzeybatısındaki Sao Vicente adasında bulunuyor. Aynı zamanda ülkenin geleneksel müzik tarzlarının doğduğu şehir olarak da bilinir. Gece hayatını seviyorsanız burada oldukça güzel zaman geçireceksiniz.

Santiago

Ülkenin en büyük adası olan Santiago, 991 km² alana sahip. Ülke nüfusunun çoğunluğu da bu Ada üzerinde yaşıyor. Adada ülkenin başkenti Priada ve görülmesi gereken birçok park alanı bulunmaktadır. Burada nesli tükenmekte olan birçok hayvan ve bitkiye rastlayabilirsiniz. Santiago'da uzun ve güzel kumsallarında keyif yapabileceğiniz gibi Portekiz sömürgesinden kalma birçok tarihi yapıyı da görebilirsiniz.

Palmeira

Palmeira, ülkenin kuzeydoğusundaki Sal Adası'nda bulunuyor. Bir liman kenti olan Palmeira içerisinde birçok doğal güzellik alanı, sualtı mağaraları ve resifleri barındırıyor.

Palmeira'nın plajları kadar gece hayatı da eğlenceli. Burada bulunan tuzlu banyolarda vücudu rahatlatmak için oldukça güzel bir seçenek.

Boa Vista

Boa Vista 620 km²’lik alanıyla Yeşil Burun Adaları'nın en büyük 3. Adası. Boa Vista, Afrika kıyısının 500 kilometre açığında bulunuyor. Upuzun sahilleri ile turistleri oldukça tatmin eden Boa Vista birçok tarihi yapıyı da içerisinde barındırıyor. Ayrıca kumsallarında sevimli caretta carettaların birçok türünü görebilirsiniz.

Mario Adası

Sakinlik ve huzur seviyorsanız Maio Adası sizin için güzel bir tatil alanı olacaktır. Altın rengi kumları ve sakin denizi ile Cennet Adası olarak da bilinir. Adının başkenti olan Vila Do Maio'da birçok harika mimari yapıya sahip kilise bulunmaktadır.

Sal Adası

Vizesiz Cape Verde turu içinde görebileceğiniz en güneşli yer Sal Adası. Sal adasında çok sayıda tuz işletmesi bulunuyor. Fakat turistlerin asıl ilgisini çeken adanın uçsuz bucaksız kumsalları. Bembeyaz kumsalları ile gelenleri oldukça memnun etmektedir. Sal adasının sörfçüler için de oldukça uygun bir ada. Ada sert rüzgarları ile tanınmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal