Vizesiz Brunei Sultanlığı Turu

Resmi adı ile Brunei Barış ülkesi devleti veya Brunei Darü's Selam Devleti, Güneydoğu Asya’nın Borneo Adası’nda bulunmaktadır. İslami monarşi ile yönetilmektedir. Tek komşusu Malezya olan Brunei sultanlığının başkenti Bandar Seri Bagavan'dır. Ülkenin resmi dili olarak Malayca kullanılmaktadır.

08.07.2020-15:43 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-15:42) Vizesiz Brunei Sultanlığı Turu

Katar'dan sonra dünyanın en zengin ikinci ülkesi olan Brunei'ye Türkiye’den direkt uçuş bulunmuyor. Bu sebeple ziyaretinizi gerçekleştirmek için Malezya veya Singapur üzerinden aktarma yapmanız gerekecektir. Brunei Sultanlığı petrol zengini diğer ülkeler ile karşılaştırıldığında oldukça sakin bir şehir.

Brunei sultanlığını ziyaret etmek isteyen bordo, yeşil, gri ve siyah pasaporta sahip Türk vatandaşları 30 gün süreyle vizeden muaf bir şekilde ziyarette bulunabiliyorlar. Peki vizesiz Brunei Sultanlığı turu neleri kapsamalı? Brunei Sultanlığı'da nereler gezilmeli? Gelin birlikte bakalım.

Brunei Sultanlığı'nda Neler Yapılır

Brunei-Muara

Vizesiz Brunei Sultanlığı turu içinde görmeniz gereken yerlerden bir tanesi Brunei-Muara. Burası İslam mimarisi ve yemyeşil coğrafyasıyla görülmesi gereken yerler arasına girmeye hak kazanıyor. Brunei'nin en küçük ama en kalabalık bölgesi. Başkent Bandar Seri Bagavan'da burada yer almaktadır.

Istara Nurul Iman

Bandar Seri Bagavan'da Istara Nurul Iman sarayı görülmeye değer bir mimariye sahip. Ayrıca başkenti görebileceğiniz bir kavis devasa cami de bulunuyor. Saraya normalde girişler yasak. Fakat Ramazan Bayramı süresinde giderseniz 3 gün ziyarete açık olacaktır. Hatta bu üç günde erkekler Sultan’la, kadınlar Sultan'ın eşi ile el sıkışabiliyor.

Royal Reglia Müzesi

Royal Reglia Müzesi'ni ziyaret ederseniz Sultanım tüm kraliyet rütbelerini ve mevcut hükümdarım saltanatının Gümüş ve altın jübile kutlamalarına anma sergilerini görebilirsiniz. Burada 1992 yılında Gümüş jübile kutlamaları sırasında Sultan’ın şehir sokaklarında dolaştırıldığı altın araba da bulunuyor.

Taman Mahkota Jubli Emas

Taman Mahkota Jubli Emas ise nehir kenarında bulunan 12 hektarlık bir bölge. Burada özellikle gün batımında yürüyüş yapmanızı tavsiye ederiz. Bu parktan sonra Omar Ali Ali Aliududenen Camii ve Kampong Ayar'i de ziyaret edebilirsiniz.

Kampong Ayer

Kampong Ayer su köyü anlamına gelmektedir. Başkentte bulunan bu bölge dünyanın en büyük su köylerinden bir tanesi. Köyde su taksiyle ile su kanallarında gezi yapılabiliyor. Toplamda 34 tane su köyü barındırıyor.

Sultan Ömer Ali Seyfeddin Camii

Bu cami Brunei'nin 28. sultanı için yapılmış. Caminin çevresi yapay bir göl ile çevrili. Yapıda İtalya’nın en iyi mermerleri kullanılmış. Avizeler İngiltere’den, halılar Suudi Arabistan ve Belçika’dan getirtilmiş. Ana kubbesi 3,5 milyon mozaik parçadan oluşuyor.

Brunei Rover Cruise & Probiscis Monkeys

Burada Brunei Nehri boyunca Mangrov ormanında ilerleyerek sevimli probiscis maymunların görebilirsiniz. Borneo adasının endemikleri olan maymunlar sadece burada yaşıyorlar. Burada ayrıca çok sayıda timsah ve kuş çeşidine rastlamak da mümkün.

Jame Asr Hassanil Bolkiah Mosque

Vizesiz Brunei Sultanlığı turu içinde görmeniz gereken bu caminin 29 tane altın kubbesi var. Sultanlığın En çok ziyaret alan camilerinden bir tanesi.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal