Vizesiz Brezilya Turu

Pek çok açıdan dünyanın öne çıkan ülkelerinden Brezilya, karnavalları, eğlenceli ve renkli etkinlikleri, tarihi ve coğrafi güzellikleri ile oldukça ünlü bir ülkedir. Turistik açıdan son derece gelişmiştir. Yurtdışı tatil planlarında çok sık yer verilen turizm ülkelerinden biridir.

08.07.2020-15:41 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-15:39) Vizesiz Brezilya Turu

Brezilya, bir Güney Amerika ülkesidir. Amerika Birleşik Devletleri’nden sonra kıtanın en yoğun nüfuslu ülkesidir. Güney Amerika’daki en kalabalık ülkedir. Başkenti Brasilia’dır. Hem tarihi hem turistik anlamda gelişmiş bir ülkedir. Yılın her döneminde binlerce turist ağırlamaktadır. Yapacağınız bir vizesiz Brezilya turu sayesinde siz de bu ülkenin keyifli atmosferinin tadını çıkarabilirsiniz.

Brezilya’da Gezilecek Yerler

1- Kurtarıcı İsa Heykeli

Bu heykel, Brezilya’nın daha önce başkenti olan Rio de Janeiro’da inşa edilmiştir. Ülkedeki en önemli kutsal sembollerdendir. 1922-1931 seneleri arasında yapılmıştır. 2007 senesinden itibaren Dünya’nın Yedi Harikası’ndan biri olarak kabul edilen bu heykel, yılda 1 milyonu aşkın turist ağırlamaktadır. Brezilya turu sırasında kesinlikle görülmesi gereken yapılardan biridir.

2- İguazu Şelalesi

Brezilya’daki doğa harikası yerlerden biridir. Turistlerin sıkça rağbet ettiği bu alan deniz seviyesinden tam 195 metre yüksekliktedir. İki nehrin kesişmesi ile oluşan muazzam bir nehirdir. 1984 senesinden bu yana UNESCO Dünya Mirası listesinde yer almaktadır. Brezilya turu esnasında mutlaka burayı görmelisiniz.

3- Roraima Dağı

Dünyanın en gizemli yerlerinden biri olan Roraima Dağı’nın zirvesi, dünyadaki en yüksek noktalardan biridir. Bu dağ, bulutların arasında duruyormuşçasına muhteşem bir görünme sahiptir. Herkesi kendine hayran bırakan doğası, tepesinde bulunan şelaleler ve içinde barındırdığı birçok hayvan ve bitki türleri ile Brezilya turu planlarının olmazsa olmazları arasındadır.

4- Amazonlar

Amazonlar, dünyanın en ormanlık bölgesi olan Amazon Havzası’nda bulunan ve ‘Yağmur Ormanları’ olarak da bilinen alandır. Dünyanın akciğerleri olarak tabir edilmektedir. Bu ormanlar 9 tane ülke sınırına yayılmıştır. Binlerce farklı canlı türüne ev sahipliği yapan bu ormanlar, yılda milyonlarca turist çekmektedir. Amazonları görmeden geçecek bir Brezilya turu hayal bile edilemez.

5- Copacabana

Copacabana Plajı, tüm dünyada çok ünlenmiştir. Uzunluğu 4,5 kilometre olan bu plaj, dünya üzerindeki en güzel plajlar arasında yer almaktadır. Tatillerin vazgeçilemezi olan deniz, kum, güneş üçlüsünün hakkını vermek istiyorsanız buraya mutlaka uğramalısınız. Atlantik Okyanusu’na açılan sularda, dilerseniz sörf yapma imkanınız da bulunuyor.

Brezilya Yemek Kültürü

- Brezilya, yeme içme alışkanlıklarında Portekizlilerden oldukça etkilenmiştir. Ülkedeki en kullanılan besin maddeleri pirinç ve fasülyedir.

- Sık tüketilen bir diğer yiyecek ise şekerli yumurtalı ekmektir. Bu ekmek, hemen hemen her öğünde bulunmaktadır.

- Et yemeklerini genelde ızgara şeklinde veya sote olarak pişirip tüketirler. Et ürünleri arasından en çok tüketilen sığır etidir.

- Brezilya mutfağının olmazsa olmaz içeceği ise kahvedir. Ülkede kahvenin pek çok çeşidi yapılmaktadır. Brezilya dünyada kahve üreten ve ihraç eden en büyük ülkedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal