Vizesiz Belarus Turu

Belarus yani diğer adıyla Beyaz Rusya, Türk vatandaşları için vize şartı aramayan ülkelerden biridir. Doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla ünlü bu ülkede görülmeye değer pek çok yer bulunmaktadır. Yılda birçok kez turist ağırlayan Belarus, görülecek yerler listenizde mutlaka yer almalıdır.

08.07.2020-15:25 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-15:24) Vizesiz Belarus Turu

Belarus Doğu Avrupa’da yer alan bir ülkedir. Eski bir Sovyetler Birliği ülkesidir. Başkenti Minsk şehridir. Denize kıyısı yoktur fakat ülkenin hemen hemen yarısı yemyeşil alanlar ve ormanlarla kaplıdır. Belarus, gezip görülmeye değer pek çok kültürel yapıyı da barındırmaktadır. Yapacağınız bir vizesiz Belarus turu, size harika deneyimler yaşatacaktır.

Belarus’ta Gezilecek Yerler

1- Aziz Simon ve Helena Kilisesi

Aziz Simon ve Helena Kilisesi, halk arasında Kırmızı Kilise adı ile tanınmaktadır. Başkent Minsk’te bulunan kilise, bir Roma Katolik kilisesidir. Temeli 1905 yılında atılmış, tamamlanması 1910’u bulmuştur. Tasarımı Polonyalı iki mimar tarafından yapılmıştır. Woynillowicz’in hayatını kaybeden iki çocuğuna ithaf edilen bu kiliseyi, yapacağınız Belarus turu sırasında mutlaka ziyaret etmelisiniz.

2-Gözyaşı Adası

Gözyaşı Adası, başkent Minsk sınırları içinde bulunmaktadır. Şehrin tarihi bölgelerinden Trinity’e bir köprü ile bağlanan bu ada, Svislac Nehri üzerinde konumlanmıştır. Yapay bir adadır; 1988’de kurulmuştur. Merkezinde, etrafı heykellerle donatılmış bir şapel yer almaktadır. Bu şapel, Afganistan’daki bir savaşta şehit olan askerlerin anısına inşa edilmiştir. Şapeli çevreleyen heykeller ise, askerlerin başlarında yas tutan eşlerini, annelerini ve kız kardeşlerini simgelemektedir.

3- Nesvizh Kalesi

Nesvizh Kalesi, başkente 100 kilometre uzaklıktaki Usha Nehri göletlerinin çevrelediği bir bölgede bulunmaktadır. Kalenin yapımına 1583 yılında başlanmıştır. Bitirildiği tarih kesin olarak bilinmese de, 16. yüzyılın başlarında inşaatı büyük oranda tamamlanmıştır. Bu kale, Belarus’un en çok ziyaret edilen müzelerinden biridir. Belarus turu kapsamında gidilecek olmazsa olmaz mekanlardan biridir. Hem etkileyici tarihi yapısı hem de muhteşem manzarası ile Nesvizh Kalesi, UNESCO Dünya Mirası listesinde yer almaktadır.

4- Mir Kalesi

Karelichy kasabasında bulunan Mir Kalesi, Belarus’un Unesco Dünya Mirası listesine girmiş tarihi yapılarındandır. Kalenin yapımı 16. yüzyıla dayanmaktadır. 1812’de gerçekleşen Mir Savaşı’nda büyük bir hasar görmüş ve bir asır boyunca terk edilmiştir. Daha sonra 19. yüzyılın sonlarına doğru restore edilen bu kale, ziyaretçilere açık hale getirilmiştir.

5- Botanik Bahçeleri

İçinde, sayısı 9 bini aşan bitki türünün yetiştirildiği harika bir alan olan botanik Bahçeleri, başkent Minsk’te bulunmaktadır. 1932 senesinde kurulmuştur. 53 hektarlık bir alanı kaplamaktadır. Burası, Belarus turu yaparken yeşile doyacağınız bir atmosfer yaratacaktır.

Belarus Yemek Kültürü

- Belarus sofralarını süsleyen en önemli gıdalardan biri et yemekleridir. Balıklar, güveç çeşitleri, köfteler bu ülkenin mutfağında büyük yer kaplamaktadır. Bunun dışında, patates de çok kullanılan ürünlerdendir. Hemen hemen her yemeğin içinde yer almaktadır.

- Belarus yemek kültürünü keşfederken karşınıza çıkacak diğer ürünler ise pancar, mantar, turşu krema ve peynirdir.

- Yemekleri genel olarak bol soslu ve çok yağlı bir şekilde sunmaktadırlar. Eğer bu tür yemeklerden hoşlanmıyorsanız, siparişinizi verirken mutlaka belirtmelisiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal