Vizesiz Barbados Turu

Adını şarkıcı Rihanna’yla duymuş olsak da Karayipler’deki en eşsiz bölgelerden biri olan Barbados sadece bu ünle sınırlı bir ülke değildir. Burası adeta rüyayı andıran bir alana da sahiptir.

22.06.2020-17:11 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-17:10) Vizesiz Barbados Turu

Haritaya baktığınızda, burası Küçük Antiller’in doğusunda yer alır; Atlas Okyanusu’na da kıyısı vardır. Güney Amerika kıtasına bitişiği bulunan bu ülke, Saint Lucia, Granada, Saint Vincent, Trinidad Tobago’yla da komşudur. Başkenti Bridgetown’dur.

İngilizler tarafından ele geçirilen ada, 17. yüzyıldan beri onların etkisi altındadır. 1966 yılındaysa, İngiliz Ulusal Topluluğu içinde bağımsızlığını ilan edebilmiştir. Başkenti ‘‘Bridgetown’’dur. Vizesiz Barbados turu yaptığınızda, yerli kültürün özellikleriyle birlikte, modern İngiliz kültürünün özelliklerini yan yana görebilirsiniz.

Barbados Nasıl Bir Kültüre Ve İklime Sahiptir?

Tropikal bir iklime sahip ülkede, daha çok yerli halk yaşamaktadır. Geçmişte bir sömürge bölgesi olduğu için de, kimi Avrupalı da burada yaşamayı sürdürmektedir.  

Ülkede şeker kamışı üretimi yaygındır. Vizesiz Barbados turu yaptığınızda, burada eğlenceli saatler geçireceğiniz garantilidir.

Barbados ağırlıkla yeşilliğin hüküm sürdüğü, sessiz ve esrarengiz bir yerdir.

Barbados’ta Yaşam Nasıl Sürmektedir?

Barbados turistik kapsamda, bir cazibe merkezidir. Eski sahipleri yerliler olan bu bölgeye, zamanla Asya’dan ve Avrupa’dan da gelenler olmuştur. Ada şirin bir yerdir, sürekli turistleri ağırlar. Doğal güzellikleriyle ve plajlarıyla insanları etkisi altına alır. Dağları boylu boyunca şehre uzanır. Ağaçları her yeri kaplamıştır. Caddelerinde renkli binalar, kiliseler görmeniz de olasıdır.

Barbados’a Gittiğinizde Neler Yapmalısınız?

Vizesiz Barbados turu kapsamında buraya gittiğinizde, çeşitli aktiviteler yapabilirsiniz. Karşınıza seçenek deryası yığılacak, bir gününüz bile boş geçmeyecektir.

Öncelikle, ‘‘Miami Plajı’’ çevresinde denize girmenin keyfine varabilir, kendinizi kumsal, deniz, güneş üçlüsüyle ödüllendirebilirsiniz. Bunun dışında ülkede, birçok tarihi ve doğal alan da vardır. ‘‘Hillaby Dağı’’ bunların başını çekmektedir ve ünü dünyaya yayılmıştır. Doğu Karayip bölgesinin en yüksek yeri diye bilenen tepede bir de kilise vardır. Hem şehre kuşbakışı görüntülerle buradan bakabilir, hem de kültür turizmi kapsamında, dağda kurulan bu ibadet merkezini inceleyebilirsiniz.

Burada bulunan ‘‘Holetown’’ da, İngiliz etkisinde kurulan bir alandır. Adada çeşitli plajlar ve kiliseler birlikte yer alır. Hem denize girmek hem de tarihi ve kültürü öğrenmek adına, bu bölge size yarar sağlayacaktır.

Doğal güzelliklere de sahip şehrin bilindik alanlarından biri de ‘‘Harrison Mağarası’’dır. İçinde şelalesinden havuzuna, dikitlerinden nehirlerine farklı su kaynakları bulunan yer keyifle gezilmelidir.

Vizesiz Barbados turu, sizi doğal yaşamın da içine çekecektir. Zira, dünyaca ünlü ‘‘Andromeda Bahçeleri’’ni gezdiğinizde, uçsuz bucaksız alana yayılan hülyalı çiçeklerin, yemyeşil bitkilerin ve gıdıklayan otların ortasında kendinizi kaybetmeniz olası gözükmektedir. Bahçenin içinde kafeler ve oturma alanları da bulunmaktadır.

‘‘Folkstone Deniz Parkı ve Müzesi’’ de 1960’larda batan bir geminin kalıntısıyla oluşturulmuş, çok ilginç bir yerdir. Dalgıçlar burada yüzebildikleri gibi; ziyaretçiler ayrıca, deniz kaplumbağalarını ve balık türlerini de yanıbaşlarında görebilirler.

Son olarak, ‘‘Flower Forest Park’’ da dev tropik ağaçlarıyla, kimi endemik, kimi rengarenk çiçekleriyle size göz kırpacaktır. Doğal bir yaşamın ortasında kendinizi bir masalın içinde hissedecek; yeşilin ve alacalı renklerin kalbinizi gıdıkladığını görerek, gülümseyeceksiniz.

Yaşamın keşmekeşinden koparak, Barbados’ta bu rüyaya dalmak, size hayli iyi gelecektir!


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal