Vizesiz Azerbaycan Turu

Azerbaycan, Türkiye’nin komşu olduğu ülkelerden biridir. İki ülkenin kardeşlikleri, benzer kültürlere sahip oluşları da, onları birbirine yakınlaştırır. İnsanlarının yaşam tarzları, müzikleri, dansları, gelenekleri de etkileşim halinde olduğu gibi, kimi de aynen iç içe geçmiştir.

22.06.2020-17:02 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-17:01) Vizesiz Azerbaycan Turu

Azerbaycan, vize istemeyen ülkelerden biridir. Bu yüzden, buraya belli bir süre dahilinde kalmak üzere serbestçe gidilebilir.

Ülke hayli turistik bir bölge konumundadır ve fazlasıyla ilgi görmektedir. En büyük gelişim sektörlerinden biri de turizmdir. Vizesiz Azerbaycan turu sizi kendine çekecek, buraları keşfetmenin tadına varmanızı sağlayacaktır.

Azerbaycan Nasıl Bir Ülkedir?

Kafkasya’da yer alan Azerbaycan, Rusya, Ermenistan, Gürcistan ve İran’la komşudur. İçinde Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti adlı bir bölge de bulunmaktadır. Nahçıvan Türkiye’de Iğdır’a yakın bir bölgede olup, iç işlerinde özerktir. Azerbaycan, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nin (SSCB) dağıldığı, 1991 yılında bağımsızlık bildirisini yayınlamıştır. Başkenti Bakü olan ülkenin ismi de, Pers kralı Zerdüştlük’e de vurgu yapan ‘‘Atrapon’’dan gelmektedir. Bir görüşe göre, ‘‘azar’’, ateş sözcüğü de ‘‘ateşin muhafızları’’ anlamıyla Azerbaycan şekline dönüşmüştür.

Azerbaycan Neler Yapılır?

Azerbaycan, operalarıyla ve tiyatrolarıyla nam salan ülkelerden biridir. Ülkede güzel sanatlara yatkınlık çok gelişmiştir. Bu yüzden, oraya gittiğinizde, zevkinize göre bir konsere, operaya katılmanız kültürel açıdan inanılmaz bir deneyim edinmenizi sağlayacaktır. Azerbaycan Türkçe’si Türkiye’den giden insanların da rahatça anlayacakları bir dildir.

Azerbaycan’ın geniş sokaklarında ve meydanlarında özgürce dolaşmak size iyi gelecektir. Özellikle, nisan-haziran veya eylül-kasım ayları arasında buranın tadı daha fazla çıkarılır. Ülkede büyük müzik festivalleri olduğu için, tatilinizi bunlardan biriyle kesiştirmeniz, unutulmaz anılar biriktirmenizi sağlayacaktır. Vizesiz Azerbaycan turu sayesinde kolayca uyum sağlayacağınız kültürel etkinlikler, farklı insanlarla kaynaşmanıza, renkli anlar yaşamanıza da neden olacaktır.

Azerbaycan’da Nereler Gezilir?

Vizesiz Azerbaycan turu yaparak, memlekete girdiğinizde, ilk işiniz başkent Bakü’yü ziyaret etmek olmalıdır. Bakü, ülkenin sembollerinden biridir. Alev Kuleleri’ni ve Haydar Aliyev Kültür Merkezi’ni de görmenizi öneririz.

Azerbaycan’da dokumalar, halılar ünlü olduğu için, ‘‘Azerbaycan Halı Müzesi’’ne de gidebilirsiniz.

Bölgenin en dik tepelerinden biri de ‘‘Upland’’dır. ‘‘Upland Park’’a gidip, yürüyüş yapabilir, yeşil alanlardan yararlanabilir, şehre bir tepenin üstünden bakabilirsiniz. Azerbaycan tarihsel bir geçmişe de ev sahipliği yapmaktadır.

Burada görebileceğiniz en özel yapıların başında ‘‘Gobustan Kayaları’’ gelmektedir. Bu kayalara çizilen insan ve hayvan figürlerini görünce çok ilginizi çekeceğine eminiz…

Şehirde, Zerdüştler’in de inançları çok güçlü olduğundandır ki, buranın en ünlü merkezlerinden biri olan ‘‘Ateşgâh’’ı da görmeniz sizi büyüleyecektir. Bir ibadet yeri şeklinde kullanılan kalenin odalarını gezmek, dehlizlerinde dolaşmak, ateşin parlak haşmetiyle karşılaşmak önemli bir deneyim kazandıracaktır.

‘‘Azerbaycan Ulusal Tarih Müzesi’’ni de gezmenizi, Azeri kültürünün türlü renklerini, türlü desenlerini, cıvıltılı folklorik öğelerini de keşfetmeni öneririz.

Vizesiz Azerbaycan turu size tarihten kültüre, sosyal yaşamdan doğal yaşama birçok deneyimi bir arada yaşatacaktır. Bavulunuzu ona göre toplamanızı ve en kısa zamanda tatil planı yapmanızı öneririz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal