Vizesiz Arjantin Turu

Adı ‘‘argentum’’, yani ‘‘gümüş’’ sözcüğünden gelen ve gümüş ülke şeklinde adlandırılan Arjantin’e vizesiz gitmeniz mümkün…

22.06.2020-17:01 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-17:00) Vizesiz Arjantin Turu

Yaklaşık doksan gün kadar vizesiz kalabileceğiniz ülkeye gittiğinizde, Güney Amerika kıtasının en renkli memleketlerinden birinde keyifli bir tatil yapma imkânına ulaşmış olacaksınız. Vizesiz Arjantin turu size keyifli anların fırsatını sunacaktır.

Nerede Bu Arjantin?

Arjantin, Bolivya’ya, Paraguay’a, Şili’ye, Uruguay’a ve Brezilya’ya sınırı bulunan bir Güney Amerika ülkesidir. Bölgenin ikinci büyük ülkesidir.

Burada, İspanyol ve İtalyan göçmenlerinin torunlarının yaşamaktadırlar; zira, ülke yıllarca İspanyollar tarafından sömürge altına alınmıştır. 19. yüzyıl başlarındaysa, Arjantin halkı İspanyollar’ı ülkelerinden atmayı başarmıştır. Bağımsızlık günlerini temsil eden 9 Temmuz’u temsilen aynı adla, başkent Buenos Aires’te geniş bir meydan bulunmaktadır. Başkentin geceleri ışıl ışıldır.

Futbol, Pampas, Tango Mu? Daha Neler!

Ünlü futbolcu Maradona’nın memleketi olan Arjantin, yine kendi bağrından Messi’yi de çıkarmıştır. Futbol burada oldukça ilgi gören bir spordur. Uçsuz bucaksız kırsal alanlara sahip ülkede, ‘‘gaucho’’ da denilen ‘‘pampas’’ adlı kovboyları da görebilirsiniz.

Ülkede İtalyanca’nın da etkisi hissedilen bir çeşit İspanyolca konuşulmaktadır. Ayrıca, burası tangonun merkezidir. Aşkın, tutkunun ve paylaşımın dansı olarak bilinen tango bu toprakların vazgeçilmez parçalarından biridir. Ülkedeki bir restorana gidip, sonrasında tango dansını izleminiz ve tango müzikleriyle eşsiz bir gece yaşamanız mümkündür.

Ülkede uzun bir sahil şeridi bulunmaktadır. Rio de Plata’ya dökülen nehirleriyle burası, millî park denilen yeşillik alanlara da sahiptir.

Vizesiz Arjantin turu yapmak, ülkenin bir başından diğerine farklı kültürel görsellikleri ve deneyimleri yaşamanın tadını çıkarmak demektir.

Arjantin’in Nasıl Gezebilirim?

Arjantin’e adım attığınız andan itibaren bir Latin Amerika ülkesine gittiğinizi fark edeceksiniz. Vizesiz Arjantin turu yapmak, size keyifli anlar yaşatacaktır. Buraya gelir gelmez, özellikle başkent Buenos Aires’i arşınlamanızı tavsiye ederiz. ‘‘Hola’’ (selam, merhaba), ‘‘gracias’’ (teşekkür ederim) sözcüklerini kullanarak, insanlarla kısa iletişimlere girebilirsiniz. Arjantin’in insanları çok arkadaş canlısıdırlar ve güler yüzlüdürler.

Burada, bağımsızlık konusu hayli hassas olduğu ve ülke işgal gördüğü için, Arjantin’e gitmişken tarihini de öğrenebilmek açısından, ‘‘Plaze de Mayo’’ (Mayıs Meydanı) görülmeye değerdir. Meydan, beyaz örtülü Mayo Anneleri’nin kaybolan çocukları için yıllardır toplandıkları bir yerdir. Geçmişteki cunta yönetiminin ülkedeki insanlara uyguladığı baskının yarattığı izlerini görebilmek olasıdır. Ülkenin birçok yerinde çeşitli protestolarla da karşılaşabilirsiniz. Bu da kültürün doğal bir parçasıdır.

Arjantin’e gitmişken, buranın ünlü yemeklerinden tatmanız ve tatlılarından yemeniz de damak tadınızı zenginleştirecektir. Hamura et, tavuk gibi malzemelerin koyulduğu ‘‘empenada’’ ve mısır, et, havuç gibi malzemelerin kullanıldığı ‘‘locro’’ çorbası da denenebilir. ‘‘Dulce de Leche’’ adlı sütlü tatlıyı, mate bitkisinden yapılan geleneksel çayı da mutlaka tadın.

‘‘Museo Nacional de Bellas Artes’’ adlı güzel sanatlar müzesinde, Arjantinli sanatçıların yapıtlarını görebilme imkânını elde edebilirsiniz. ‘‘Don’t cry for me Argentina’’ (Benim için ağlama Arjantin) diyen ve ülkenin ‘‘first lady’’lerinden biri kabul edilen Eva Peron hakkındaki müzeyi gezip, onun hakkında biriktirilen materyallerin olduğu yerleri de inceleyebilirsiniz. Peron, Che Guevara denli derin etkiler bırakmış önemli bir politik figürdür.

Dünyaca ünlü sanatçılar Frida Kahlo’nun ve kocası Diego Rivera’nın da eserlerinin bulunduğu ‘‘Malba’’yı da görmenizi öneririz. Latin Amerika kökenli sanatçıların da eserlerinin olduğu sergiden gözlerini alamayacaksınız.

Iguazu Şelalesi’ni ve ülkenin doğal parklarını görmeniz de gezinize heyecan katacaktır. UNESCO’nun dünya mirası listesine de girmiş şelalenin çevresindeki parkta da, karıncayiyenden çeşitli kuşlara, dev ağaçlardan endemik bitkilere değin doğal bir fauna deneyimleyeceksiniz.

Edindiğiniz fırsatla birlikte, yapacağınız vizesiz Arjantin turu size doğasından hareketliliğine, damak tadından müziğine rüya gibi zamanlar sunacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal