Vietnam Turu

Vietnam gezisinde, Vietnamlıların diğer Güneydoğu Asyalılarla yakın bir genetik ilişki gösterdiğini fark edeceksiniz. İşte, Vietnam turu rehberi...

08.07.2020-13:28 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-13:26) Vietnam Turu

Vietnam, Asya’daki en karmaşık etnik dilbilimsel modellerden birine sahiptir. Çin ve Hintliler Vietnam’ın en belirgin nüfusudur.

Efsaneye göre ilk Vietnamlılar ejderhaların efendisi olarak bilinmektedirler.

Vietnam'ın merkezinde genellikle kuzeybatıdan güneydoğuya uzanan iki büyük nehir yer almaktadır. Ülkede abanoz ve tik gibi ticari açıdan önemli sert ağaçlardan avuç içi, mangrov ve bambulara kadar 1.500'den fazla odunsu bitki türü vardır. Ayrıca çok sayıda odunsu üzüm (lianas) ve otsu bitki türü vardır.

Vietnam’a Gezinizde Görmeniz Gereken Tarihi Yerler;

Yüzyıllardır savaştan büyük ölçüde etkilenen ülkenin karanlık bir tarafını yansıtan tarihi yerleri ziyaret etmeden Vietnam turunuzu tamamlamak istemeyeceksiniz.
Con Dao Hapishane Kompleksi: Con Dao hapishanelerinin kapatılmasından bu yana 42 yıl boyunca, korkunç anılar bu sessiz kasabaya gölge düşürmüştür. “Dünyadaki gerçek cehennem” olarak bilinen, ABD destekli Güney Vietnam hükümeti 1863 ve 1975 arasında acı çeken ve ölen on binlerce Vietnam mahkumuna ev sahipliği yapıyordu. Çarpık mankenler ve kemikler ürpertici deneyimi gerçeğe dönüştürmektedir.

Cu Chi Tünelleri: Karmaşık bir yeraltı tüneli ağı olan Cu Chi Tünelleri, ilk olarak Fransız sömürge döneminde 1940'ların sonunda inşa edildi ve daha sonra ABD'nin Komünist olmayan bir rejimi desteklemek için Güney Vietnam'daki askeri varlığını artırdığı 1960'ların başında genişletildi.

Oğlum Cham Harabeleri: Bir zamanlar Vietnam'ın en geniş Cham kalıntılarına ev sahipliği yapan Oğlum mabedi, yüzyıllar boyunca Champa krallığının dini ve siyasi merkezi olarak Vietnam’a hizmet etmiştir. Savaş Kalıntıları Müzesi, Long Tan Cross Anıtı, Ton İmparatorluk Kalesi, Cannon Kalesi, Vinh Moc Tünellerini görmeden Vietnam gezinizi tamamlamış sayılmazsınız.
Vietnam Gezisinde Görmeniz Gereken Doğal Güzellikler;

Da Lạt: Güney yayla bölgesinde yer alan psikotik rahatlama etkisi yarattığına inanılan Đà Lạt’ı Vietnam Tur rehberinize mutlaka eklemelisiniz.

Cat Ba Adası: Bozulmamış plajlar, berrak sular ve yoğun ormanlar bu adayı yüksek sezonda son derece popüler hale getirir, bu nedenle Haziran-Ağustos dışında kalabalıkların daha seyrek olduğu aylarda tercih etmek isteyebilirsiniz.

Ek olarak; Hoi An, Phu Quoc, Ha Giang, Sa Pa, Son Doong Mağarası görmeniz gereken ve içerisinde Vietnam’ın doğal güzelliklerini barındıran yerlerdir.

Vietnam Gezisinde Görmeniz Gereken Popüler Yerler;

Ejderha Köprüsü:Son on yılda Đà Nẵng'a gelen herkes bu ayırt edici köprüyü anında fark etmektedir. Vietnam'ın altıncı büyük şehrinde turizm endüstrisinin merkezidir ve sayısız fotoğrafın arka planında yer almaktadır.

Hòa Bình Barajı: Hòa Bình Barajı ile Vietnam, tüm Güneydoğu Asya'daki en büyük hidroelektrik barajına sahiptir. Tamamlanması 10 yıl sürmüştür.

Yeniden Birleştirme Ekspresi: Bu demiryolunun adı, Amerikan Savaşı sırasında ve sonrasında ülkeyi yeniden birleştirme mücadelesini ifade etmektedir.

Cần Thơ Köprüsü: Mekong Deltası'ndaki şehrin adını taşıyan bu göz alıcı köprü, Mekong'daki en büyük dağıtım merkezi üzerinde 2.75 km'lik etkileyici bir alana yayılıyor.

Vietnam Gezisinde Tatmanız Gereken Lezzetler;

Vietnam gezisinde fark edeceğiniz diğer bir şey en popüler yemeklerin çoğu, en üst düzey bir restoranda olduğu gibi yolun kenarında da yapılabilir.

Vietnam’ın en meşhur yemeklerinden bazıları şunlardır;

Pho: Tuzlu et suyu, taze pirinç eriştesi, otlar ve tavuk ya da sığır eti ile hazırlanan bu geleneksel lezzeti Vietnam gezinizde mutlaka denemelisiniz.

Cha ca: Vietnam’ın en meşhur yemeği olan Cha ca’nın adını taşıyan bir sokak bile bulunmaktadır. Kızarmış balık lokmaları anlamına gelen Cha ca’yı mutlaka denemelisiniz.

Banh xeo, Cao lau, Rau muong, Goi cuon, Banh khot’da Vietnam’ın en meşhur lezzetleri arasındadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal