Venezuela Gezilecek Yerler

Güney Amerika’da bulunan Venezuela, Karayip Denizi, Brezilya ve Kolombiya’ya komşudur. İşte, Venezuela gezilecek yerler...

08.07.2020-13:23 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-13:21) Venezuela Gezilecek Yerler

Birbirinden güzel şelaleler ve nehirlere sahip olan ülke, Karayip Denizi’ne kıyısı olmasıyla da ünlüdür. Birçok kültürün bir arada yaşadığı Venezuela’da her alanda farklı kültürlerin etkilerini görmek mümkündür. Venezuela gezilecek yerler listesine eklenecek pek çok yer olsa da ikliminden dolayı gidilmesi uygun olan aylar azdır. Yılın birçok ayı yoğun yağışlar yaşanmaktadır.

Canaima Ulusal Parkı: Brezilya ve Guyana sınırında bulunan, 30 bin metre karelik bir alana kurulmuştur. Parkın büyük bir alanı dağ oluşumlarıyla kaplıdır. 1994 yılından beri UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınıp koruma altına alınmıştır.

Angel Şelaleleri: Canaima Ulusal Park’ın sınırları içerisinde yer alan Angel Şelaleleri, 1000 metrelik dünyanın en yüksek şelalesi olma özelliğini taşımaktadır. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Angel Şelaleleri, göz kamaştırıcı güzelliğe sahiptir.

Mochima National Park: 1973 yılında kurulan Michima Ulusal Parkı, Venezuela’daki ikinci deniz parkıdır. Yılda ortalama 500 bin kişinin ziyaret ettiği Park, tatil için sıkça tercih edilmektedir. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından 90 günü aşmayacak ziyaretleri için vize istenmemektedir.

Carasas’ta Gezinti: İki dağ etekleri arasında kurulmuş olan Carasas’taki en büyük meydan olan Simon Bolivar meydanında, bağımsızlık adına büyük mücadeleler vermiş olan Simon Bolivar’ın bir heykeli bulunmaktadır. Venezuela’da gezilecek yerler listesinde Carasas Katedrali’de kesinlikle yer alması gereken yapılardan biridir. Simon Bolivar’ın anne-babası ve eşinin yattığı yer olarak bilinen Katedral, şehrin önemli dini yapılarından birisidir. Daha sonra teleferikle Avila Parkı’na çıkabilirsiniz. Avila Parkı’na ulaştığınızda göreceğiniz güzelliğin yanında yolculuk esnasında da keyifli dakikalar geçireceksiniz. Bir tarafınızda Karayip Denizi manzarası varken diğer tarafınızda da başkentin manzarasını izleme fırsatı yakalayabilirsiniz. Bolivar Meydanı’nda ayrıca Kutsal Müze ve Belediye binası gibi tarihi yapıları gezme şansınızda vardır. Suç oranı yüksek olan bu şehirde akşamları çıkmamanız tavsiye edilmemektedir. Halk da genellikle turistlerin hava karardıktan sonra dışarı çıkmalarını önermemektedir. Venezule’ya gittiğinizde bunu aklınızda bulundurun ve güvenliğinizin sağlayın.

Meşhur Lezzetleri

Arepa: Mısır unuyla yapılan ekmeklerin içini farklı lezzetlerle doldurularak hazırlanır. Venezuela’nın en meşhur yiyeceklerinden biridir. Tavuk, et, peynir gibi isteğe göre değişen farklı çeşitleri mevcuttur.

Hallecas: Venezuela’nın klasik yemeklerinden biridir. Muz yapraklarının içerisine tavuk, et, balık ya da domuz eti doldurulur. Daha sonra bunlardan bir miktar daha hazırlanıp hepsi bir ip ile bağlanıp kaynatılır. Kaynatıldıktan sonra servis edilen Hallecas, denenmesi gereken farklı bir lezzettir

Pan de jamon: Ruko pasta görüntüsü vardır. Tatlı bir hamurum içine jambon, kuru üzüm, füme domuz pastırması ve zeytin koyularak hazırlanır.

Cachito: Kruvasan görünümünde, omuz jambonuyla doldurulmuş bir yiyecektir. Genel olarak kahvaltı öğününde tüketilmektedir.

Tropikal Meyveler: Ekvatora yakın olduğu için tropikal bir ülke olduğunu söyleyebiliriz. Burada parchito, lechosa, guanabana gibi tropikal meyveleri kolaylıkla bulabilir ve uygun fiyatlarda alabilirsiniz. Venezuela’da gezilecek yerler olduğu kadar, tadılacak çok farklı ve lezzetli yemeklerde vardır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal