Van ve Mardin Gezisi

Türkiye’nin en kalabalık on dokuzuncu şehri olan Van ve Güneydoğu’nun en etkileyici kentlerinden biri olan Mardin gezilmesi gereken şehirlerin başında yer alır.

18.07.2020-11:04 - (Son Güncelleme: 18.07.2020-11:02) Van ve Mardin Gezisi

Van Türkiye’nin doğusunda yer alır. Türkiye’nin en kalabalık on dokuzuncu şehridir. Son zamanlarda turistlerin yoğun ilgisini görür. Van gezilebilecek bir sürü güzelliğe sahip bir şehirdir. Van kahvaltısıyla ve Van kedileriyle de bilinir. Eski zamanlarda Urartular’a başkentlik yapmıştır. Döneme ait pek çok eser görülür. Van gezisi esnasında birçok tarihi güzellik görülür ve lezzetli yemekler yenilir.

Van’da Gezisi İçin Gezilecek Yerler

Van gezilip görülmesi için birçok alternatifi olan bir şehirdir. Van Kalesi Van için ikonikleşmiş bir yerdir. Tarihi Van Evi, Van Kedi Evi, Akdamar Adası, Akdamar Adası Ermeni Kilisesi, Muradiye Şelalesi, Artos Dağı, Şeytan Köprüsü, Hoşap Kalesi, Erçek Gölü, Adır Adası ve Yedi Kilisesi Van’a gidildiği zaman gidip görülmesi gereken yerler arasındadır.

Van Gezisi İçin Yenilmesi Gerekenler

Otlu peynir, Van kahvaltısı, kürt köftesi, ceviz kayısı kızartması, büryani, püşürük, kavurmalı uşkun ekşilisi, gavut, murtuğa, çörek, tandır balığı, ayran aşı çorbası, inci kefali, kalem aşı, ev turşusu, patatesli yeşil mercimekli bulgur pilavı, abdigör köftesi ve gevurdağ salatası Van’ın meşhur yemeklerindendir. Bu yemekler Van’a gidildiği zaman yenilmesi önerilen yemeklerdir.

Mardin

Mardin Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer alır. Mardin Suriye ile sınır komşusudur. Güneydoğu’nun en etkileyici kentlerinden biridir. Arkeolojik, etnografik, tarihi ve mimari olarak zengin bir şehirdir. Turistler tarafından büyük rağbet görür. Mardin genelinde karasal iklimin görüldüğü bir şehirdir. Bazı ilçelerinde Akdeniz iklimi etkisi görülür. Ekonomisi hayvancılık, tarım, çiftçilik ve ticarete dayılıdır. Mardin’de 10, ilçe vardır, 31 belediye sayısı bulunur ve köy sayısı ise 579 dur. Mardin gezisi turistik ve tarihi gezilecek birsürü alternatife sahiptir.

Mardin Gezisi İçin Gezilecek Yerler

Mardin gezilecek yerleri olarak epey zengin bir şehirdir. Mardin Kalesi, Zinciriye Medresesi, Kasımiye Medresesi, Deyrulzafaran Manastırı, Sakıp Sabancı Kent Müzesi, Mardin Müzesi, Mardin Evleri, Mor Behnam Kırklar Kilisesi, Meryem Ana Kilisesi, Tarihi Ulu Camii, Tellallar Çarşısı, Şehidiye Camii, Şehidiye Medresesi, Latifiye Camii, Paşavatlar Evi, Eski Mardin, Sıti Radviyye Hatuniye Medresesi, Mardin Protestan Kilisesi, Erkulu Camii, Abdulkadir Paşa Konağı, Şeyh Aban-Melik Mansur Medresesi, Bab-ı Sor Çeşmesi, Şah Kulu Bey Konağı, Emir Hamamı ve Kültür Meydanı Mardin’in tarihi ve kültürel yerlerindendir. Mardin için gezilecek yerler arasında önemli yer tutarlar.

Mardin Gezisi İçin Meşhur Yiyecekler

Mardin tarihi ve kültürü kadar yöresel yiyecekleriyle de zengin bir şehirdir. Biraz ağır lezzetlere sahiptir. Mardin tabağı, zingil, işkembe dolması, iç pilav, şehriyeli bulgur pilavı, kaburga dolması, badem şekeri, Süryani şarabı, kaburga dolması, kıbbe dolması, accin, muammara, mırra kahvesi, harire tatlısı, mardin usulü dizme, cevizli börek, genadir çorbası ve soğanlı mardin kebabı Mardin’in meşhur yemekleri ve içecekleri arasındadırlar. Ağır yemek sevenler Mardin gezisi sırasında lezzetlerinin de keyfini çıkarabilirler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal