Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı

Dünyanın en büyük turizm fuarı 24.kez TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde dünyanın ve Türkiye'nin her bir köşesinden gözde tatil rotaları bir araya geldi.

31.01.2020-22:58 - (Son Güncelleme: 31.01.2020-22:55) Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı


Dünyanın en büyük turizm fuarı 24.kez TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde dünyanın ve Türkiye'nin her bir köşesinden gözde tatil rotaları bir araya geldi. Fuar 2 Şubat tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
Açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı fuara 100'e yakın ülkeden katılım sağlandı.
Açılışta konuşan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır:

"24 yıl önce Türkiye'nin turizm potansiyeli düşünülerek hayata geçirilen EMITT'in, sektör paydaşlarının da katkısıyla aradan geçen sürede dünyanın alanında en önemli fuarlar arasına girdiğini söyledi. Çorabatır, halihazırda dünyanın 100'e yakın ülkesinin katıldığı, alanında en önemli 4 fuar arasında yer alan EMITT'in Türk turizmi için büyük önem arz ettiğini vurgulayarak, etkinliğin, Anadolu kentlerinin tanıtımına ciddi katkı sağladığını belirtti.

Turizmin gelişmesi ve 12 aya yayılmasındaki en büyük güvencemiz, Anadolu'da yatan tarih ve yeni yatırımlar olacaktır. Ülkemizin geçmişten bugüne kadar farklı kültür ve medeniyetleri bir arada barındıran değerlerinin tüm dünyayla paylaşılması, Anadolu'nun desteklenmesi, turizmin ülkemizin her bir köşesinde daha da gelişmesinin sağlanması, bölgesel gelirlerin artması ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır.

2019 ise turizmde rekorların kırıldığı yıl oldu. 2020'nin de aldığımız verilere göre çift haneli yükselişlerle geçeceği öngörülüyor. Turist sayısı anlamında hedefimize hızla ilerliyoruz. Ancak kişi başına elde edilen gelirimiz de artmalı. Bu rakam 650 dolardan önce 750 dolarlara, sonra 1000 dolarlara yükselmeli."dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal