Tuvalu Gezilecek Görülecek Yerler

Tuvalu, Okyanusya kıtasında yer alan Pasifik Okyanusu’nun güneyinde Mikronezya isimli bölgelerinde yer alan bir ada bölgesidir. Doğal güzellikleri ile ve muhteşem doğası ile mutlaka gidilmesi ve keşfedilmesi gereken bir yer.

08.07.2020-14:48 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-14:45) Tuvalu Gezilecek Görülecek Yerler

Mayıs-Ekim aylarında Tuvalu’yu ziyaret etmek için en uygun zamandır. Bağımsızlık günü ise 1 Ekim 1978’dir. Tuvalu gezilecek görülecek yerler dediğinizde, ekonomisini, iklimini ve öenmli şehirlerini sizin için sıraladık işte;

İklim

Tuvalu'nın iklimi tropikal bir iklimdir. Mart-Kasım aylarında ise alize rüzgarlarının etkisiyle ılıman bir hava vardır. Batıdan gelen fırtınaların da etkisi ile Aralık-Şubat ayları oldukça yağışlı geçer Tuvalu’da. Fırtınalar ise büyük adalarda ise çok fazla etki yaratmamasına rağmen yüksekliğin düşük olduğu küçük adalarda ise doğal felaketler meydana gelebilmektedir. Hava sıcaklığı ise 25-30 derece aralığında değişmektedir.

Tuvalu Önemli Şehirler

  • Funafuti
  • Nanumanga
  • Nanumea

Tuvalu Ekonomi

Tuvalu Pasifik Adaları içerisinde en büyük ekonomiye sahip adadır. Ekonomideki en önemli işlerden birisi ise tarımdır Tuvalu’da. Bu ülkenin ise başlıca ihracat ürünleri ise Hindistan cevizi ve balıktır. İhracatta en büyük ortak ise Almanya Devletidir. Gıda, hayvanlar, mineral yakıtlar, makine sanayi, malları ise en önemli ithalat ürünleri arasında yer almaktadır. En büyük ithalat ortalı ise Fiji’dir.

Tuvalu Ülke Mutfağı

Tuvalu'nun oldukça geleneksel yemeklerinden olan pulakanın tadına gittiğinizde kesinlikle bakmalısınız. Ayrıca muzla yapılan çeşitli yiyecekler de mevcuttur burada ekmek ağacı meyvesi, hindistan cevizi ve çeşitli deniz ürünleri gibi yiyecekler sıklıkla tüketilir ayrıca deniz kuşları ve domuz eti de çokça tüketilen yiyecekler arasındadır Tuvalu’da. Özellikle de uçan balık ülke mutfağında çok önemli bir yere sahip olmakla beraber bütün dünyaya da ün salmış yiyeceklerdendir. Tropik meyveleri ile ünlü bu yerde Tuvalu Gezilecek görülecek yerler denildiğinde kesinlikle bu lezzetleri de tatmadan sönmeyin diyoruz.

Tuvalu Dikkat Edilmesi Gereken Yerler

Tuvalu aynı zamanda Ellise Adaları olarak da bilinmektedir. Pasifik Okyanusu’nda Polinezya adı verilen bölgede yer almaktadır Tuvalu. Avusturalya ile Hawai arasında kalmaktadır aynı zamanda. Dört kayalık adadan ve de beş mercan adasından meydana gelmektedir ayrıca. Vatikan’dan sonra dünyadaki en az nüfusa sahip olan bu ada ikinci ülke konumundadır. Yüzölçümü olarak ise Vatikan, Monako, Nauru’dan sonra en küçük dördüncü ülke olarak yerini almıştır dünyada Tuvalu. Küresel ısınma nedeniyle yükselen denizler zamanında Tuvalu’yu oldukça zor bir durumla mücadele etmek zorunda bırakmış. Ülkenin deniz seviyesinden yüksekliği ise sadece beş metredir günümüzde. Bu nedenle buradan çok fazla göçler gerçekleşmektedir. İnsanlar hayati tehlike geçirmekten korktuğu için farklı bölgelere göç yapmaktadırlar. Tuvalu gezilecek görülecek yerler denildiğinde merak edilenleri sizin için araştırdık burası doğası ile de mutfağı ile de sizi kesinlikle büyüleyecek bir yeri eğer sizde keşfetmeyi sevenlerdenseniz mutlaka Tuvalu’yu ziyaret etmelisiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal