Türkiye'nin Görülmesi Gereken Tarihi Yerleri

Türkiye, binlerce yıldır farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış, dünyanın en önemli geçiş noktalarından biri. Sahip olduğu zengin tarihi geçmişi sayesinde yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeyi başarıyor.

25.12.2018-17:50 - (Son Güncelleme: 25.12.2018-17:57) Türkiye'nin Görülmesi Gereken Tarihi Yerleri

Türkiye, binlerce yıldır farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış, dünyanın en önemli geçiş noktalarından biri. Sahip olduğu zengin tarihi geçmişi sayesinde yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeyi başarıyor. Eğer Türkiye'de gezilecek tarihi yerleri öğrenmek istiyorsanız haberimizin detaylarına bakabilirsiniz.

1.İSTANBUL

İki kıta üzerine kurulu tek şehir olan İstanbul, aynı zamanda ülkemizin en çok turist çeken şehri. İstanbul'un dört bir yanı tarihi ve turistik mekanlarla çevrili. UNESCO Listesi'nde yer alan Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya, Sultanahmet Camii, Topkapı Sarayı, Dikilitaş ve Arkeoloji Müzesi şehrin gezilebilecek yerlerinden.

2.PAMUKKALE

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Pamukkale, tarihi ve doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği yerlerden. Doğa ile tarihin muhteşem buluşması olan Pamukkale'de ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında Hierapolis Antik Kenti geliyor. 

3.EFES ANTİK KENTİ

UNESCO Dünya Mirası Listesi'de yer alan Efes Antik Kenti, İzmir Selçuk'ta bulunuyor. Farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan kent, M.Ö. 6 binli yıllara uzanan bir geçmişe sahip. Efes Antik Kenti'nde yer alan Celcus Kütüphanesi, Artemis Tapınağı, Yedi Uyurlar Mağarası ve Meryemana Evi görülmeye değer.

 4.KAPADOKYA

Doğanın yer yüzündeki izlerine tanık olmak isteyenlerin akın ettiği Kapadokya, dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerini ağırlıyor. Nevşehir sınırları içerisinde yer alan Kapadokya, yer altı şehirleri, peri bacaları, şarap atölyeleri ve muhteşem balon turlarıyla ziyaretçilerini büyülüyor.

 5.SAFRANBOLU

Batı Karadeniz'de bulunan ve turistlerin ilgi odağı olan Safranbolu, tarihi Osmanlı evleriyle UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alıyor. 3 bin yıllık tarihi geçmişiyle bölgenin en eski yerleşim yerlerinden olan Safranbolu adını ise safran bitkisinden alıyor. Kültür turizmi denildiğinde ilk akla gelen yerlerden olan ilçe Karabük'te yer alıyor.

6.NEMRUT DAĞI

Adıyaman il sınırında bulunan Nemrut Dağı, dün doğumu manzarasıyla ünlüdür. GAP turları kapsamında yer alan Nemrut Dağı, Kommagene Kralı Antiochos'un mezarı, Yunan ve Pers tanrılarının heykelleriyle birlikte Nemrut Dağı Milli Parkı'nı oluşturuyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Nemrut'ta gün doğumu manzarası harika.


  Son Dakika Seyahat Haberleri için aşağı kaydırın.  


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal