Türkiye En Güzel Tarihi Yerleri

Anadolu'da yüzyıllardır hakimiyet kurmuş olan medeniyetleri düşünürsek Türkiye'nin tarihi eserler açısından ne derece zengin bir ülke olduğunu anlayabiliriz. İşte, Türkiye en güzel tarihi yerleri ile ilgili detaylar haberimizde...

07.07.2020-16:26 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-16:24) Türkiye En Güzel Tarihi Yerleri

Ham doğal güzellikleri hem de tarihi güzellikleri sebebiyle Türkiye'de ölmeden önce gezilip görülmesi gereken yüzlerce şey sıralanabilir. Bugün bu yazımızda da mutlaka görülmesi gereken Türkiye'nin en güzel tarihi yerleri hakkında bilgi vermek istiyoruz. Farklı şehirlerden ne farklı bölgelerden seçtiğimiz tarihi yerleri kesinlikle bir göz atmalısınız.

Efes Antik Kenti

Bu muhteşem yapıyor İzmir şehri ev sahipliği yapıyor. İzmir'in Selçuk ilçesine bağlıdır. 2015 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi'ne giren Efes Antik Kenti'nde Roma ve Yunan medeniyetlerine ait izler bulabilirsiniz.

Hasankeyf

Türkiye'nin en güzel tarihi yerleri listemizde başı çekenlerden bir tanesi de Batman'daki Hasankeyf. Birçok farklı medeniyeti ev sahipliği yapmış olmasından kaynaklı olarak burada birçok uygarlığa ait kalıntılar görmeniz mümkün.

Sümela Manastırı

Ne zaman ve kim tarafından kurulduğuna ilişkin henüz net bilgiler bulunamamıştır. Bir dönem karakol olarak kullanılmış bir dönemde devlet kurmak isteyen azınlıkların merkezi olmuştur. Günümüzde restore edilerek turistlerin ziyaretine açılmıştır.

Aspendos

Burası Antalya'nın Belkıs köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Bir amfi tiyatro şeklindedir. Bu tiyatronun yapılış amacı kralın kızıyla evlenmek isteyen iki kardeşin yarışının izlenmesidir. Efsanelere göre Bir yarışmada iki kardeşin de yaptıklarından etkilenen kral kızına ikiye bölerek kardeşlere paylaştırılmıştır.

İshak Paşa Sarayı

Seçmek. Türkiye'nin en güzel tarihi yerleri arasında bulunan İshak Paşa Sarayı'nı görmek için Ağrı'ya gitmeniz gerekiyor. Osmanlı İmparatorluğu tarafından Lale Devri döneminde yaptırılmıştır.

Kaunos Kral Mezarlığı

Muğla şehrindeki Kaunos Antik kentinde krallar ve önemli kişiler için kayalara oyulmuş mezarlar bulunuyor. Muğla şehrini ziyaret ettiyseniz bu ilginç ve tarihi yapıyı da görmek isteyebilirsiniz.

Şeytan Sofrası

Şeytan sofrası Balıkesir'de şeytanın ayak izinin bulunduğuna inanılan ve mükemmel bir Balıkesir manzarasına ev sahipliği yapan yüksek bir tepedir. Burası sönmüş bir volkandan kalan lav birikintileri ile oluşmuştur. Dilerseniz madeni bir para ile dilek dilemek için dilerseniz sadece manzarayı seyretmek için bu tarihi yeri ziyaret edebilirsiniz.

Kral Kaya Mezarlıkları

Türkiye'nin en güzel tarihi yerleri sıralamamız da bu sefer biri İç Anadolu şehri olan Amasya'dan kral kaya mezarlıkları var. Amasya'ya Osmanlı şehzadelerine ev sahipliği yapması sebebiyle Şehzadeler Şehri de denilmektedir. Tarih kokan evleri ve Kral Kaya Mezarlıkları ile Amasya yıl içinde oldukça fazla turist çekmektedir.

Noel Baba Kilisesi

Bu kilise Türkiye'nin Antalya şehrinde bulunuyor. Bizans döneminin en önemli yapıları arasında yer almaktadır. Noel Baba olarak bilinen Aziz Nicolas'ın ölümünün ardından inşa edilmiştir.

Pamukkale

UNESCO dünya mirası listesinde de yer alan Pamukkale hem tarihi hem de doğal güzelliklerimiz arasında sayılabilir. Bembeyaz görüntüsü ile sen mükemmel bir manzara yaratmak da hem de travertenleri ve antik havuzuyla gezenlere farklı bir deneyim yaşatmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal