Trinidad ve Tobago Gezi Rehberi

Karayipler Denizi ile Kuzey Atlas Okyanusu arasında yer alan bu iki ada ülkesi nüfusu az olan ülkeler arasında yer almaktadır. Aynı zamanda bu iki ada ülkesinin herhangi bir ülkeye sınırı olmaması ve komşu ülkesinin bulunmaması sebebiyle kara sınırları sıfır olarak kabul edilmiştir.

08.07.2020-14:44 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-14:42) Trinidad ve Tobago Gezi Rehberi

Trinidad ve Tobago ada ülkeleri neredeyse her ada ülkesi gibi ova ve vadilerden oluşmakta ve aynı zamanda dört bir yanı denizlerle kaplı olduğu için deniz sektörü turizmi ve deniz ürünleri ile beslenme ön plana çıkmaktadır. Nüfusu az olan bu ülkelerde çok fazla yağış söz konusu olduğu için ziyaret günleri ziyaret ayları genellikle Haziran ve Temmuz’dur. Bu aylar dışında gidecek olursanız, tatiliniz yağışlar sebebiyle bertaraf olabilir.

Trinidad ve Tobago da Neler Yapılabilir

Bu bölgeye aktarmalı uçuşlar ile ulaşabilirsiniz. Ortalama yağış miktarı 1500 olduğu için yaz aylarında uçuş yapmanızı tavsiye ederiz. Ülkede çok az insan olmasına rağmen okur yazar oranı neredeyse yüzde yüze yakındır ve sakin bir ada parçası olmasına rağmen de karnavallar ve festivaller düzenlenmektedir. Bu karnavallar ve festivaller sırasında yapılan danslar bu bölgelerin yöresel yerel dansları olarak kabul edilmiş ve dünyada nam salmıştır. Bu bölgede yapılması gereken önemli faaliyetler arasında yelkencilik, deniz turizmi ve plaj gezilerinin yanı sıra bu karnaval ve festivallerde rengarenk kostümler giyerek coşkulu kutlamalara katılmak ve onları izlemektir. Kalipso tınıları adı verilen özel bir ses ritimleri ile bu karnaval kültürel çeşitliliğe sebep olmaktadır. Bu karnavallar özel günlerde tekrarlanmakta ve nüfus arasında, halk arasında kutlanması önem arz etmektedir. Bu karnavallar, 1 Ocak, yani yeni yıl başlangıcında, Hintlilerin geçiş gününde, bağımsızlık günlerinde, Katolik yortusunda ve yahut özgürlük günlerinde, Paskalya’da sürekli tekrarlanmaktadır. Trinidad ve Tobago kültürünün mutfağı deniz ürünleri ile nam salmış bir mutfağa sahip olan Trinidad ve Tobago ülkeleri aynı zamanda baklagil kullanmayı da ihmal etmemektedirler. Neredeyse her sokağında bir tavuk restorana yahut balık restoranlarına rastlamanız mümkündür. Bu restoranların yanında, tropikal meyvelerin pirinçlerden yapılma yerel yemeklerin bulunduğu mekanlarda söz konusudur. Özellikle kızarmış köpekbalığı, uçan balık ve kırmızı balık bu ülkenin önemli mahalli yemekleri arasında yer almaktadır.

Bu Bölgelerdeki Lezzetler

Neredeyse her tropikal bölgede o bölgeye özgü bitkiler yetişir. Trinidad ve Tobago bölgelerinde yetişen bitkiler, kakao, kahve ve muzdur. Aynı zamanda “Rom” adı verilen içki çeşidi ile de içeceklerine çeşitlilik kazandırırlar.

Bu Bölgede Neler Yapılabilir

Bu iki ada ülkesi dini inançlarına önemseyen, deniz sektörüne değer veren eğlenceli, coşkulu karnavallara ev sahipliği yapan bir ada ülkesidir. Bu ada ülkeleri içinde yapılması gereken şeyler deniz üzerinde faaliyetler yapabilmek, plajları gezmek, renkli karnaval ve festivallere katılmak ve neredeyse her yerinden tropikal meyveler üretebilen bu ada ülkesinde keşifler yapabilmektir. Resmi dili İngilizce olan bu ada ülkesinde iletişiminiz oldukça kolay olacaktır. Bu bölgelerde büyük kortejler ve konserler düzenlenmekte ve bu konserler yine karnaval ve festival havasında geçmektedir. 

Bu bölgeye giderseniz yapmanız gereken şey hem eğlenmek hem de sakinliğe ilişmek olacaktır.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal