Trabzon Haftasonu Gidilecek Yerler

Trabzon, hamsisiyle, türküleriyle, ekmeğiyle, kemençesiyle, horonuyla başlı başına bir kültür diyarıdır. Burayı keşfettiğinizde birçok folklorik unsur dikkatinizi çekecektir.

08.07.2020-14:42 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-14:40) Trabzon Haftasonu Gidilecek Yerler

Trabzon, Karadeniz Bölgesi’nin bir ilidir; Türkiye’nin kuzeydoğu tarafındadır. Doğu Karadeniz Dağları’nın ve Karadeniz kıyısının arasında bir yerde konumlanmış olup, dik arazilere sahipliğiyle göze çarpar. Trabzon haftasonu gidilecek yerler bağlamında, sizi doğal yaşamın, oksijenin, derelerin, dağların, yeşilin, yaylaların bağrına doğru çekecektir.

Trabzon Nerededir?

Trabzon; Gümüşhane, Giresun, Bayburt ve Rize’yle komşu olup, aynı zamanda birçok dereye sahiptir. Maçka Deresi, Sürmene Deresi, Değirmendere, Galyan Dere en çok isimleri bilinen yerlerdendir. ‘‘Şehzadeler şehri’’ olarak bilinse de, aynı oranda cami kadar, kiliseye de sahiptir. Eskiden Pontus-Rumlar’ın yaşadığı insanlar olduğu yerleşkede, birçok kültürün birbiriyle kaynaştığı da görülür. Trabzon haftasonu gidilecek yerler içinde, her inancın ve yaşamın mozaik misali iç içe parladığı bir ildir.

Trabzon’a Ulaşım Ne Şekildedir?

Trabzon’a ulaşım için farklı seçenekler bulunmaktadır. Dış bölgelerden haftasonu için gelecekler için, Trabzon Havaalanı bir fırsat sunmaktadır. Ayrıca, otobüsle gidiş de mümkündür. Erzurum’la arası 4 saat; Samsun’la arası 4 saat; Ankara’yla arası 9 saattir. Uzak mesafeden ulaşım ona göre hesaplanmalıdır.

Şehir içi ulaşımda, otobüsler ve minibüsler işlektir. Özellikle, ilçelere minibüsler gider. TAK Kart isimli kartı da edinirseniz, otobüs seferleri daha ekonomik ve kolay olacaktır.

Trabzon’da Gezilecek Yerler Nerelerdir?

Trabzon haftasonu gidilecek yerler hususunda, size aşağıdaki seçenekleri sunmaktadır:

*Yaylalar - Yayla Turizmi

Trabzon ili yaylalarıyla ünlü bir yerdir. Şehrin hayatından bunalan insanlar için, yaylalar iki günlük bile olsa kaçış yerleridir. Ciğerlerinizin bayram edeceği, nefesinize alan açacağınız, size terapi gibi gelecek yaylaların, bazıları şunlardır:

Uzungöl Karester Yaylası

Şekersu Yaylası

Haldizen Yaylası

Şolma Yaylası

Mavura Yaylası

Trabzon’da bunlarla birlikte, sayısın yayla yer almaktadır.

*Doğal Yaşam Parkları

Uzungöl Yaylası’nın olduğu yerde, Uzungöl  Doğal Yaşam Parkı da yer almaktadır. Uzungöl; Çaykara’da yer alan ve heyelan sonucu meydana gelen bir göldür.

Sera Gölü, Sera Vadisi’nde olan depremden sonra meydana gelmiştir. 2010 yılından itibaren, gölün çevresine bir tatbikat parkı da kuruldu. Buraya yürüyüş alanları, oturma mekânları, bisiklet yolları inşa edildi.

*Doğal Alanlar -Mağara, Göl, Dere, Akarsu Bölgeleri

Trabzon haftasonu gidilecek yerler için, özellikle doğaya dair el değmemiş alanların çeşitliliğini barındırmaktadır. Balıklı Göl, bu doğal alanların başında gelir. Gölde birçok alabalık yaşadığı gibi, göl bisikleti yardımıyla da gezebilmenizi mümkün kılınıyor. Çal Köy Mağarası, sarkıtları, dikitleri, doğal gölleriyle sizi kendine davet ediyor. Mağaranın çevresinde, koca ağaçların bol oksijenli gölgeleri altında da kafanızı dinleme imkânı edinebiliyorsunuz. Akarsu Köyü Mağarası da, Trabzon’un şarkılara konu olmuş, ünlü ilçesi Maçka’da bulunuyor. Mağara içinde, onlarca bölmeye ve dehlize açılırken, buranın eski bir yerleşim yeri olduğunu öğreniyorsunuz.

*Tarihi, Dinsel Binalar- Kiliseler, Kaleler, Müzeler

Trabzon eski ve popüler bir Hıristiyan merkezi olmasından mütevellit, birçok dini yapıyı da içinde taşıyor. Bunların en başında, hemen hemen herkesin aşina olduğu Sümela Manastırı geliyor. ‘‘Meryem Ana Manastırı’’ adıyla da bilinen bu mekân, Maçka’da bulunuyor. M.S 4. yüzyılda inşa edildiği belirtilen kutsal mekân sarp kayaların üstünde haşmetli bir şekilde dururken, bütün panoramayı da gözlerinizin önüne seriyor.

Trabzon Bedesten Çarşısı da yöresel ürünleri incelemek; bedestenin geçmişten gelen gücünü görebilmek için, size fırsat sunuyor. Zağnos Vadisi’nin arasında kalan bölgede duran Trabzon Kalesi de ziyaretinizi beklerken; İskender Paşa Camisi de 16. yüzyıldan beri dimdik ayakta duruyor.

*Plajlar

Denize girmek, manzarayı izlemek, rahatlamak adına yeşiliyle mavisi iç içe geçmiş Trabzon plajları da sizleri bekliyor. Plajların bir bölümü şu şekilde biliniyor:

*Albatros Plajı

*Akçakale Plajı

*Darıca Plajı

*Kaleköy Plajı

*Kerem Plajı

*Yoroz Plajı

Bunların dışında, belediye plajları da gelen misafirlere ve halka denizin olanaklarını sunuyor.

Trabzon haftasonu gidilecek yerler içinde, ziyaretçilerine büyük bir oyun alanı açıyor. Gelenlere de bu oyunun tadını çıkarmak kalıyor. Tarih, mitoloji, din, doğa hepsi bu şehrin kalbinde atıyor!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal