Tortola Ücretsiz Gezilecek Yerler

Tortola Karayipler’de bulunmaktadır. İngiliz Virgin Adalarının başkenti olan Tortola bir doğa harikasıdır. Tortola’da birçok keskin zirve ve bol yeşillikli bitki örtüsü ile gizli bir cennet gibidir. Özellikle deniz, kum güneş gibi deniz tatili sevenler için Tortola tam olarak ideal bir yerdir

08.07.2020-14:39 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-14:36) Tortola Ücretsiz Gezilecek Yerler

Çok kişi tarafından tercih edildiği için sörf ve yelken gibi birçok deniz sporuna da yaygın bir şekilde ev sahipliği yapmaktadır.  Bu yüzden ziyaretçiler sahilde eğlenceli ve renkli vakit geçirmektedirler. Hatta Tortola sahilinde ateş topları ile oyun oynayarak gösteri yapan jonglörler ve hokkabazlık numaraları yapanlar ve sihirbazlar da bulunmaktadır. Bu şekilde unutulmaz ve renkl anlar yaşanarak bol anılar biriktirilebilir.

Tortola, Puerto Rica’nın 96 km doğusunda bulunmaktadır. Tortola’nın 22 km kadar açığında ise Saint Thomas adası bulunmaktadır. Tortolaya gelindiğinde mutlaka Saint Thomas adası da ziyaret edilmelidir. Bu ada aynı zamanda Amerikalı Virgin Adasına da komşu bir adadır. Tortola’da insanlar birbirine oldukça nazik ve saygılı davranmaktadır. Bu yüzden yerli halk saygıya çok önem verirler. Toronto’da halk her zaman günün hangi saati olursa olsun konuşmalarına günaydın diyerek başlamaktadırlar. Gelen ziyaretçilerden de aynı şey beklenmektedir. Burada insanlar birbirini tanımasa da karşılaştıkları zaman birbirlerine selam verirler. Gelen ziyaretçiler de kaba olarak düşünülmemek için bu şekilde davranmalıdırlar. Tortola ücretsiz gezilecek yerler listesine göre;

  • Josiah koyu mutlaka gezilmelidir. Tortola’nın en doğusunda bulunmaktadır ve saklı bir cennet olarak nitelendirilmektedir. Özellikle sörf yapmayı sevenlerin en çok tercih ettiği koyun bulunduğu vadi eteklerinin sayesinde sörf için oldukça elverişli bir yer olmuştur. Bol dalgalı bir denizi vardır ve hiç bitmeyen bir müzik çalmaktadır.
  • Tortola ücretsiz gezilecek yerler arasında Brewers Koyu da bulunmaktadır. Brewers Koyu bolca palmiye ağacıyla çevrilidir. Cane Garden koyunun yakınlarındadır. Genellikle sakin bir havası bılınmaktadır. Bu yüzden daha sakin ve sessiz bir yapısı olduğu için kafa dinlemek isteyen tatilciler tarafından tercih edilmektedir. Birçok kafe ve restaurant da burada bulunmaktadır. Brewers Koyunda ayrıca dalış yapmak isteyenler için yeterli imkân bulunmaktadır.
  • Tortola ücretsiz gezilecek yerler arasında Sage Dağı Ulusal Parkı da bulunmaktadır. Sage Dağı 1716 feet yüksekliktedir. Bu haliyle Virgin Adalarının en yüksek zirvesi olma özelliğini taşır. Toplamda bu park 92 dönümlüktür. Parkta 7 farklı yol bulunmaktadır ve tüm yollar çok farklı ve muhteşem manzaralara ulaşmaktadır. Bu parka araba ile ulaşılabilmektedir. Unun haricinde parka düzenlenen farklı turlar da mevcuttur. Oldukça nemli bir havaya sahip olan Sage Dağında her an bir kurbağa ya da kertenkele ile karşılaşılabilmektedir. Dinozorların yaşaığı zamandan bu gne dek el değmemiş halini koruduğuna dair detay Sage Dağında bolca karşılaşılacaktır.
  • Tortola ücretsiz gezilecek yerler arasında Smuggler Mağarası da bulunmaktadır. Mağara güzel bir kum taban bulunmaktadır. Gemi grupları bölgeye yaklaşabilmektedir ve burada dalış da yapılmaktadır.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal