Toronto'ya Gidince Mutlaka Yapılacaklar

Kanada'nın en büyük ve en kalabalık olan Toronto şehri 553 m yüksekliği ile CN Kulesiyle ünlüdür. İşte, Toronto'ya gidince mutlaka yapılacaklar listesi...

07.07.2020-16:21 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-16:20) Toronto'ya Gidince Mutlaka Yapılacaklar

Birçok sanatı, enerjik aktiviteleri ve renkli sokakları ile turistleri kendine çeken bu şehirde gezip görülmesi gereken yerler nelerdir? Toronto'ya gidince mutlaka yapılacaklar nelerdir? Nerede kalınır? Sorularınıza yazımızla rehberlik ediyoruz.

İlk olarak kesinlikle CN Kulesine çıkmalı ve şehri kuş bakışı olarak izlemelisiniz. Eğer yükseklik korkunuz varsa etrafın da gezebilir restoranlarına çıkabilir Ontario Gölünü seyredebilirsiniz.
Daha sonra Royal Ontario müzesine gezerek için de barındırdığı en ünlü ve en gözde koleksiyonları inceleyebilirsiniz. Görsel olarak da çok farklı bir yapıya sahip olan müze her yönü ile size hayrete düşürebilir.

CN Kulesi’ne gelmişken hemen yanın da bitişiğin de duran birçok spor dalındaki maçlara ev sahipliği yapmış ve genel de rock, pop konserlerinin de düzenlendiği Rogers Centre kesinlikle gezmek için vakit ayırabilirsiniz.

Yine CN Kulesi’nin yakınların da olan Kanada Ripley Akvaryumu, Toronta'ya gidilince mutlaka yapılacaklar arasın da yer almalıdır. Bu akvaryumu görmezseniz çok şey kaybedersiniz. İçin de birçok deniz canlısını barındıran bu akvaryum da yok artık bileceğiniz bir sistemle içindeki canlılarla temas kurabiliyorsunuz.

Doğaya aşık biriyseniz High Park'ı kesinlikle görmelisiniz. Bu park doğal manzarası ve nehir e yeşillikleri ile içinize huzur vererek sizi kendine aşık edecektir.
Film ve dizi çekimlerine konu olan Aziz Lawrence Pazar' ı birçok ürünü bir arada görebileceğiniz ayrıca yapı olarak da gayet iyi ve hoş olan bu pazar kesinlikle uğrak yeriniz olmalıdır.

Toronto'ya Gidince Ne Yenir?

Karışık bir dünya mutfağı kültürüne sahip olan Toronto'da aslın da kendine özgü şu çok meşhurdur diyebileceğimiz bir şey yok fakat Tayi, Çin, İtalya, Vietnam ve Etiyopya gibi birçok mutfağı bünyesin de barındırıyor. Sevdiğiniz dünya mutfağından bir tanesini seçerek kendinize leziz bir ziyafet sunabilirsiniz. Eğer popüler bir tat arıyorsanız Greektown pasifik somunuyla size bu konu da yardımcı olacaktır. Fazlası ile popüler olan Pasifik somonu bu bölgede aşırı ilgi görüyor. Toronto'ya gidince mutlaka yapılacaklar da pasifik somonunu deneyebilirsiniz.

Toronto'da Nerede Kalınır?

Her bütçeye göre uygun otel bulabileceğiniz bu şehir de eğer rezervasyonunuzu 1 kaç ay öncesinden daha erken yaparsanız konaklamanız daha uygun fiyata gelecektir. Old Toronto bölgesi sizin için bütçenize uygunluk sağlayacak birçok otelle doludur. Çok ucuza konaklayabileceğiniz Chinatown Bölgesi de bütçenize gayet uygundur. Bir diğer yandan daha lüks bir yer olmasını istiyorsanız zenginliği ile adından söz ettiren Yorkville' de kalabilirsiniz. Gece hayatına düşkünseniz ve gece hayatının tam ortasın da olmak istiyorsanız Midtown bunlardan biridir. Kulüpleriyle, restoranlarıyla ünlü olan ve şehrin en hareketleri yerlerinden bir olan Midtown oldukça pahalıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal