Tonga Gezilecek Yerler

Tonga'da;Aziz Joseph Katedrali, Talau Milli Parkı, Abel Tasman Anıtı, Talamahu Market, Haatafu Plajı, Nukualoufa, Vavau gezilecek yerlerin başında gelir.

18.07.2020-10:59 - (Son Güncelleme: 18.07.2020-10:56) Tonga Gezilecek Yerler

Eneio Botanik Bahçesi, birçok bitki çeşidinin bulunduğu bu bahçe ülkede açılan ilk yapı olduğu için son derece önemlidir. Buraya gelerek bitkileri gözlemleyebilir, çeşitli fotoğraflar çekebilirsiniz.

Aziz Joseph Katedrali

Dini inançlar neticesinde yapılan bu eser geçmişten bugüne birçok kişiyi ağırlamaktadır. Hem dini törenlerin yapıldığı bir yer olması hem de görkemli mimari yapısıyla dikkat çeken bir eser olmuştur. Buraya gelerek hem bu mimariyi inceleyebilir, hem de katedrali çevreleyen müthiş doğa güzelliklerini izleyebilirsiniz.

Talau Milli Parkı

Bu parka gelerek birçok vahşi hayvanı görebilirsiniz. Bitki ve hayvanların yaşadığı ortamı ve yediği besinleri inceleme fırsatına sahip olabilirsiniz. İçerisinde bulunan yağmur ormanları sayesinde hem sakin hem de huzur dolu bir yürüyüş sizleri beklemektedir. Ancak buraya gelirken rahat ve salaş kıyafetler tercih etmelisiniz. Gideceğiniz yol ve engebeye uygun ayakkabı kullanmalısınız.

Abel Tasman Anıtı

Tonga Gezilecek Yerler:  Bu eser şehrin en önemli anıtlarından biridir. Hollandalı Abel Tasman tarafından bu şehir keşfedilmiştir. Bu sebeple merkez noktasına yapılan anıtı herkesin görmesi ve bilmesi gereken tarihi yapıtlar arasındadır.

Talamahu Market

Her türlü eşya ve gıdayı bulacağınız bu market şehrin en önemli alışveriş   noktaları arasında yer alıyor. Deniz ürünleri, balık, sebze, meyve gibi gıdaları taze olarak alabilirsiniz. Aynı zamanda arkadaşlarınıza ve ailenize hediye almak istiyorsanız buradaki dükkan ve tezgahları inceleyebilirsiniz.

Haatafu Plajı

Turkuaz rengindeki suyu masmavi gökyüzünde birleşince ortaya mükemmel bir manzara sunulmaktadır. Buraya gelip yüzme ve su sporları yapabilirsiniz. Aynı zamanda kumsalda uzun yürüyüşler yapıp, gün batımını seyrederek hoş bir akşam geçirebilirsiniz.

Nukualoufa

Tonga Gezilecek Yerler:  Şehrin en popüler yerleri arasındadır. Özellikle tarihi ve kültürel yapıları dikkat çekmektedir. Buraya gelerek yapılan evlerin mimarisini inceleyebilirsiniz. Aynı zamanda geleneksel mutfak lezzetlerinin tadına bakarak gece olduğunda çeşitli eğlencelere katılabilirsiniz. Ancak dikkat edilmesi gereken özelliklerden biri gideceğiniz günü pazar almayın. Pazar günü bütün mekan ve eğlence yerleri kapalı olduğu için gün boyu sıkılabilirsiniz. Herkes o günde ibadethanelere ve kiliselere gitmektedir.

Vavau

Birçok su sporuna imkan sunan bu şehir yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yapmaktadır. Su altı canlılarına meraklıysanız mutlaka gözetmen eşliğinde dalışlar yapmalısınız. Çeşitli mağaralara girerek, burada harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Tonga'da gece hayatı pek aktif olmamakla birlikte çeşitli yarışmaların etkinliklerin düzenlendiği bir eğlence yeri olmuştur. Özellikle uluslararası anlamda düzenlenen Kano Festivali birçok milletten insanın sahillerde kanoyla bulunduğu bir festivaldir. Çeşitli biçimlerde ve renklerde kanolar sergilenerek, kanoyu kullananlar arasında yarışmalar düzenlenmektedir. Heilala Festivali ise şehrin kültürel ve tarihi unsurlarını ortaya koymayı amaçlayan etkinliklerden oluşmaktadır. Şehirde gece hayatı yerine bu tarz eğlenceler yapılmaktadır. Aynı zamanda çeşitli sepet ve el sanatlarının sergilendiği pazarlar son derece dikkat çekicidir. Rengarenk desenlerden ve kumaşlardan yapılan kıyafetler buraya gelen turistlerin ilgisini çekmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal