Tokyo’da Gezilecek Modern Mekanlar

Resmi kayıtlarda Tokyo Metropolü olarak bilinen, yaklaşık 37 bini aşkın nüfusuyla dünyanın en kalabalık şehirlerinden biri olan Tokyo, gezilip görülmeye değer yerlerden biri. İşte, Tokyo'da gezilecek modern mekanlar...

07.07.2020-16:12 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-16:10) Tokyo’da Gezilecek Modern Mekanlar

Tokyo, Japonya’nın da başkentidir. Türkiye’de gördüğümüz her çekik gözlüyü Japon diye nitelendirmenin son bulacağı bu gezi ile, gerçek Japonları tanıma olanağını tüm Uzak doğu ilgililerine sunuyoruz. Haydi başlayalım.

1. MEJİ TAPINAĞI

Animistik inanç ile bütünleşen Şintoizm, tanrıların ruhu olduğuna ve doğa üstü varlıkların gücüne inan uhrevi bir din ritüeli olarak bilinmektedir. Meji Tapınağı, özellikle Şintoizm inancına sahip bireyler tarafından oldukça sık ziyaret edilen dini simgesi bulunan bir yapıdır. Bir insanı anlamak, içindeki bulunduğu kültürü anlamakla başlar diyorsanız, buyurun Meji Tapınağı’na. II. Dünya Savaşı’nın acı verici yıkımlarından payını alan tapınak, devlet bütçesinden elde edilen gelirler ile yeniden inşa edilmiş; yerlilerin ve gezginlerin ilgisine sunulmuştur. Japonya’da oldukça önemli bir yere sahip olan yapı, geniş hektarlı bir ormanın içinde bulunmaktadır. Hem huzur bulmak hem de bir inancı yerinde görüp yaşamak isteyen tüm ziyaretçiler, ortamın ambiyansına şimdiden kapılabilirler. Keyifli yolculuklar dileriz.

2. ASAKUSA

Fantastik bir filmden fırlama sihirli sözcükleri andıran Asakusa, Japonya’nın inanılmaz atmosferiyle buluşmuş; 7. Yüzyılda inşa edildiği bilinen Sensoji Budist tapınağıyla zenginliğine zenginlik katmaktadır. Asakusa, Nakamise sokağının olduğu bölgede bulunan, ziyaretçilere hediyelik eşya alma sunan bir bölgedir. Yarım elma gönül alma diyerek tüm sevdiklerinize Japon esintileri taşıyan değerli anılarınızdan bir parça verebilir, Japon kültürünün ilgi çekici özelliklerini onlarla paylaşabilirsiniz. Bölgenin yakınlarında kafeler ve eğlence mekanları da bulunmaktadır. Kendinizi şımartmak istiyorsanız, hep birlikte söyleyelim ASAKUSA.

3. SHIBUYA ÖZEL SEMTİ

Evet, yanlış duymadınız, Shibuya Özel Semti. Japonya’da diğer şehirlerden ayrılan özellikleri ve demografik dağılımı sebebiyle 23 özel semt bulunmaktadır. Shibuya Özel Semti de bu değerli semtlerin arasında yerini almaktadır. İçerisinde bulunan dev gökdelenler ve lüks alışveriş merkezleriyle oldukça dikkat çeken bir semttir. Yaya geçitleri tüm şehirler için nitelikli bir yapıdır; fakat buradaki yaya geçitleri 5 yolu birbirine bağlayarak oldukça canlı bir hayatı temsil etmekte ve adından sıkça söz ettirmektedir. Semtin yakınlarında hepimizin aşina olduğu bir ismin de heykeli bulunmaktadır: Hachiko.

Tokyo Üniversitesi’nde anlattığı dersler ile öğrencilerinin gönlüne taht kuran profesör Hidesaburo Ueno, aynı zamanda hayat arkadaşı Hachiko’nun gönlüne de krallıklar kurmuş diyebiliriz. Neden mi? Her gün üniversitenin giriş kapısında insan dostunu bekleyen Hachiko, evin dönüş yolunu da mutluluktan pervane gibi dönen kuyruğuyla tutmaktadır. Talihsiz bir gün hastaneye kaldırılan profesör hayat mücadelesi verirken, hayvan dostu Hachiko da hastanenin önünde profesörü beklemektedir. Profesör dünyaya gözlerini yummuş, Hachiko da ölene kadar tüm sadakati ile insan dostunu beklemiştir. Bu vefanın ardından, özel semte, özel bir dostun heykeli dikilmiştir. Hayvan severlerin ve sadakat kavramına düşkünlerin mutlaka uğrayıp; duygulanacağı bu mekan sizleri beklemektedir. Seni seviyoruz Hachiko!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal