Tire’de Gezilecek Yerler

Ülkemizin her köşesinin gezilmesi görülmesi gereken, hem tarihi hem de doğal güzelliklerle dolu bir yer olduğunu söylemeden başlayacağımız bu gezi yazımızda sizin de bizlere katılacağını düşünüyoruz. İşte, Tire'de gezilecek yerler...

07.07.2020-14:41 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-14:39) Tire’de Gezilecek Yerler

Türkiye’de gezilecek yerler listesi yapacak olursak eğer epey uzun olacağının da garantisini verebiliriz. Türkiye’de gezilecek yerler listesinin içine girebilecek güzelliklerden biri de Tire olmalı diye düşündük. Yeşilin her tonuyla buluşacağınız ve huzur bulacağınızı düşündüğümüz bu sevimli ilçe doğasından kaynaklı aynı zamanda Yeşil Tire olarak da adlandırılıyor.

İzmir şehir merkezine yaklaşık olarak 80 kilometre uzaklıkta ve şehrin ilçelerinden biri olan Tire sadece doğal güzellikleri ile değil tarihi geçmişi ile de anılmayı hak ediyor. Geçmiş tarihi boyunca Hitit, Lidya, Pers, Frigya, Bizans, Roma ve Osmanlı gibi birçok uygarlığa da ev sahipliği yapmasıyla biliniyor. Toprakları üzerinde zengin geçmişin izlerini de hala görebileceğiniz Tire’de gezilecek yerler oldukça fazla. Peki, Yeşil Tire’ye nasıl gidilir?

Tire’ye Nasıl Gidilir?

Ege’nin cenneti İzmir’e 80 kilometre uzaklıkta ve şehrin güneybatısında kalan Tire aynı zamanda küçük bir yüz ölçümüne sahip oldukça sevimli bir ilçe. Bu küçük ve sevimli ilçe Tire’ye nasıl gidilir merak ediyorsanız yazımız sizin için faydalı olacaktır. Doğanın içinde biraz da romantik bir havayla seyahat etmek istiyorsanız ilk tercih edebileceğiniz ulaşım yolu tren olabilir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan direkt geçiş yapacaksanız havaalanının çıkışında bulunan tren istasyonunda aldığınız bilet ile yaklaşık 1 buçuk bir yolculuk sonunda Tire’ye varmış olacaksınız.

Tercih edebileceğiniz bir diğer ulaşım şekli ise otobüs olabilir. İsterseniz İzmir Şehir Otogarı’ndan isterseniz Gaziemir’den kalkacak olan Tire otobüsleri ile yaklaşık bir saatlik yolcuğun ardında

Tire’ye varmış olursunuz. Eğer bu iki ulaşım yöntemini tercih etmeyip özel araçlarla da Tire’ye gidebilirsiniz.

Tire’de Gezilebilecek Yerler

İzmir’in sevimli ilçesi Tire yeşilin tonlarıyla bezeli doğası ve tarihi ile Türkiye’de görülmesi gereken yerler arasında. İnsana huzur veren manzarası, kendine özgün düzeni ve meşhur evleri ile görülmeye değer bu ilçenin insanları da aynı şekilde sıcak kanlı ve misafirperver. İşte Tire’de gezilecek yerler;

Kaplan Köyü

Yeşil Tire’nin en çok ziyaretçi ağırladığı yerlerden biri olan Kaplan Köyü temiz bir havaya sahip yeşil doğası, renkli evleri ve dünyaca ünlü şefleri ağırlayarak da midelere şölen yaratacak Kaplan Restaurant’ı ile ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri.

Yoğurtluoğlu Külliyesi

15. yüzyılda inşa edilmiş ve 2005 yılında gerçekleştirilen onarımdan sonra, ibadet merkezi olarak tekrar kullanıma açılmış olan Yoğurtluoğlu Külliyesi’de tarih barındıran bir rota olacaktır.

Ali Baba Tekkesi

Anadolu’daki Ahilik geleneğinin devamını yansıtan en eski yerlerden olan Ali Baba Tekkesi geçmişten günümüze kalan ve Anadolu’nun sayılı Bektaşi dergâhlarından biri aynı zamanda. Evliya Çelebi’nin kendisinden Ahi Babası olarak bahsettiği Ali Baba’nın bir zamanlar burada yaşadığı düşünülüyor.

Tire Müzesi

Roma döneminden Osmanlı’ya geçmişi günümüze taşıyan ayrıca Arkeoloji ve Etnografya müzesi olan Tire Müzesi, 1935’te Halil Yahşi Bey tarafından yaptırılmış. Tire Müzesi’ne gitmenizi tavsiye ederiz çünkü sizler için oldukça verimli bir müze gezisi olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal