Tibet Gezi Rehberi

Başkenti Lhasa olan Tibet ülkesi Orta Asya’da bulunan bir, Çin özerk bölge ülkesidir ve düz ovalardan, vadilerden oluşmaktadır. Tibet ülkesi içinde en çok faaliyet gösteren geçim kaynağı, hayvancılıktır ve aynı zamanda neredeyse tüm gıda ürünleri doğal üretim ile meydana gelmektedir.

08.07.2020-14:31 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-14:30) Tibet Gezi Rehberi

Tibet ülkesi muson yağmurlarına ve aynı zamanda sert geçen soğuk iklimlere sahip olan bir ülkedir. Bu yüzden bu iki iklim tipinin orta halinde ülkeyi ziyaret etmek en doğru olanı olacaktır; Mart, Nisan, Mayıs aylarında ülkeyi ziyaret etmek doğru hava koşullarını tercih etmek anlamına gelecektir. Dört dinin kutsal kabul ettiği, Transhimalaya’da bulunan Kailaş Zirvesi ile başkent Lhasa’da bulunan, Budistlerin kutsal kabul ettiği Jokhang Tapınağı Tibet’te muhakkak ziyaret etmeniz gereken önemli dini sembollerdir. Eğer doğal güzelliklerle de vakit geçirmek ve kutsal kabul edilen bir başka yeri daha görmek istiyorsanız, sıradaki adresiniz Manasarova Gölü olmalıdır. Rongbuk, Tashilhungo ve Drepung gibi tapınak ve manastırlarla da dini sembollerin bulunduğu yerleri gezebilmeniz mümkündür.

Tibet Ülkesinde Gezilecek Yerler 

Tibet ülkesi bir Orta Asya ülkesi ve modernizmden oldukça uzak bir ülke olması sebebi ile hem doğal kaynakları size sunmakta, doğal yaşamı tatmakta, aynı zamanda da sizi, çetin koşullarla baş etmek zorunda bırakmaktadır. 

Bu ülke de açık pazar yerleri, toplu festivaller, at yarışları, güreş müsabakaları ve Tibet ülkesine ait özel günleri kutlayan farklı festivaller düzenlenmektedir. 

Bu bölgeye geldiğiniz taktirde yapmanız gereken ilk şey doğal yaşamı keşfetmek ve doğal hayatın farkındalığını yaşamak aynı zamanda buradaki kültüre ait olan festivalleri ziyaret etmek olacaktır. Birçok kervansaray ve kraliyetin kalıntılarını üzerinde bulunduran Tibet ülkesinde gezilecek yerler arasında muhakkak, bu kalıntıları içinde bulunduran Potala Sarayı, Sera Antik Kompleksi, Norbulingka Bahçe ve Sarayı da bulunmalıdır.

Tibet Ülkesinde Yapılan Festivaller

Ülkenin festivalleri Tibet'in başkenti olan Lhasa kentinde yoğunlaşmaktadır. Aynı zamanda nemli iklim tiplerine sahip olan diğer şehirler içinde de festivaller gerçekleşmektedir. Tibet ülkesinde insanların dini inançları bazıları Budist bazıları Müslüman ve diğer dinlere sahip olduğu için çeşitlilik göstermekte ve bu çeşitlilik festivallere yansıtmaktadır. Festivallerde renkli kostümler ve yöresel kostümler giyilmekte ve doğal yaşamı simgeleyen danslar sergilenmektedir. Burada geçen festivaller Fener festivali, Sakyamuni Festivali, Sagardava Festivali, Banyo festivali, Gamariji olarak adlandırılan festivallerdir, aynı zamanda kentin başkenti olan Lhasa da Shotone Festivalleri de yapılmaktadır.  Okkor Festivali ise bir diğer festivallerdir. Her bir festivalin ayrı ayrı kendi içinde özellikleri bulunmaktadır. Örneğin, başkent Lhasa da yapılan Shotone festivali bir opera gösterimi ile başlamakta aynı zamanda Tibet ülkesine ait sanat unsurlarının sergilendiği bir festival olarak devam etmektedir. Farklı aylara süreklilik gösteren bu festivallerde, Okkor festivali sırasında at yarışları, dans gösterileri ve güreş müsabakaları yapılmaktadır. Her bir festival içinde ayrı özellikler ve ayrı güzellikler sergilenen bu yerleri ayrıca keşfetmeniz sizler için unutulmaz bir anı olacaktır.  

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal