Tayland Gezi Rehberi

Resmi adıyla Tayland Krallığı olarak bilinmektedir, eski adıyla Siyam’dır. İşte, Tayland gezi rehberi detayları haberimizde...

07.07.2020-14:29 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-14:27) Tayland Gezi Rehberi

Tayland tropik bir iklime sahiptir. Mevsimler dönemleri üçe ayrılmıştır. Kasım ve Şubat ayları serin mevsim olarak bilinmektedir. Bu mevsimde nem yüksek değildir, yağışlı gün sayısı azdır.
Dini inanışları Budizm’dir. Nüfusun %5’i Müslüman’dır.

Wat adı verilen Budist tapınaklarının Tayland için yeri başkadır. Tayland’daki tapınaklarda insanlar ibadet etmek, gönüllü olarak çalışmak için topluma hizmet ederler. Budist tapınaklarına girmeden önce ayakkabıları çıkartmak kurallarından biridir.

Şort, kolsuz t-shirt, mini etek gibi kıyafetleri giymek hoş karşılanmamaktadır ve kötü bakılmaktadır.

Ayak insan vücudunun en değersiz yeri olarak kabul edilir, ayak tabanının Buda heykellerine dönük olmaması gerekmektedir.

İnsan vücudunun en kutsal noktası baş olarak kabul edilir, bu yüzden Tayland’da çocukların başını okşamak kesinlikle hoş karşılanmaz ve böyle bir hareket asla yapılmaz.

Tayland kültürü Laos, Myanmar, Hindistan, Çin, Kamboçya ve diğer Güneydoğu Asya ülkeleri kültürlerini birbirlerine aktarmışlardır. Tayland'da insanlar birbirlerini selamlarken dua eder gibi avuç içlerini birleştirir ve başlarını öne eğerler. Bu selamlama biçimine Wai denmektedir ve Hindistan’dan kalma bir harekettir. Tayland'da birçok festival kutlanmaktadır.

Tayland'da hiyerarşi sistemi devam etmektedir. Buna göre gençler yaşlılara, fakirler zenginlere, öğrenciler öğretmenlere, çocuklara ve aileye karşı bu sistemi sürdürmek gerekmektedir.

Tayland Gezilecek Yerler

-Chiang Mai
-Phi Phi Adaları
-Büyük Saray
-Wat phra Kaew
-Patong
-Wat Arun
-Khaosan Sokağı
-Railay Kumsalı
-Ko Pha Ngan
-Phang Nga Körfezi

Tayland Tarihi Yerler

-Beyaz Tapınak
-Wat Arun
-Wat Pho
-Wat Traimit Withayaram Worawihan (Altın Buda Heykeli)
-Wat Phra That Doi Suthep
-Bang Pa-ın Kraliyet Sarayı
-Sanam Chandra Palace
-Wat Maha That
-Kaplan Tapınağı
-Wat Chalong
-The Golden Mount
-Bangkok Art Culture Centre
-Wat Chedi Luang
-Bhubing Palace
-Wat Phra Singh (gold temple)
-Ananta Sarayı
-Wat Chai Watthanaram
-Wat Phra Yai

Tayland Mutfağı

İlk olarak dünya mutfakları arasında popüler olduğunu söylemek gerekmektedir. Fransız, İtalyan ve Çin mutfaklarından sonra dünyanın en meşhur dördüncü mutfağı Tayland Mutfağı olarak bilinmektedir. 70’li yıllardan itibaren Batı ülkelerinde yaygınlaşan Tayland restoranlarının payı küçümsenmeyecek kadar fazladır.

Tayland’ın Meşhur Yemekleri şunlardır;

-Tom Yan Kung
-Pad Thai
-Yam Nuea Yang
-Khao Phad Kung
-Khao Khai Chiao ve Tayland dondurmasıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal