Tataristan Gezi Rehberi

Doğu Avrupa'nın Orta Volga Bölgesi'nde yer alan Tataristan, Rusya'nın Moskova kentinin kuzeydoğusunda bulunmaktadır. Rusya ve Tatarca olmak üzere iki resmi dile sahip olan bu ülkede, karasal iklim hakimdir. Kışları çok soğuk ve sert geçen bu iklim tipinde işte yapılabilecek şeyler...

08.07.2020-14:24 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-14:21) Tataristan Gezi Rehberi

Tataristan, Rusya'nın kuzeydoğu kısmında yer aldığı için kentte soğuk iklim tipine yatkın olan sporlar yapılabilmektedir. Bunlar kayak, snowboard vs. gibi spor çeşitleridir. Ancak Tataristan'ın iç bölgelerine ve özüne inmek isterseniz, yapılması gerekenleri şu şekilde sıralayabilirsiniz:

Tataristan'ın turistik mekanları

Tataristan'ın turistik ve simgesel yerleri arasında geçen Kazan Kremlin ve Kul Sharif Camii ülkeyi belli eden güzellikler arasındadır. Raifa Manastırı, Agriculture Sarayı gibi önemli tarihi mekanları da vardır. Tarihi sokakları arasında yer alan kuleler ve kathedrallar gezilmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır. Birçok tarihi dokuyu saklayan yapıtlar arasından bazıları şunlardır: Al-Marjan Camii, Leaning Suyumbike Kulesi, Compound of the Raifskiy Manastırı ve Elabuzhskoe Chertovo Hill Fort… 

Tataristan Yöresel Yemekleri

Eğer bir kenti keşfediyorsanız muhakkak o kente ait yöresel yemekleri tatmalı ve kentin lezzetini farkına varmalısınız. Tataristan'a ait yöresel yemeklerden bazıları şu şekildedir:

Tataristan'ın kerpiçten ve tuğlalardan yapılan yöresel evleri içinde fırınlarda pişen Peş yemeği, tarihin tozlu sayfaları arasında kaybolmak üzeredir. Ancak yöresel halk bu lezzeti günümüze kadar getirmekte ısrar etmektedir. Oşagk ve örtmeğ şası adı ile bilenen bu iki yerel lezzet beraber tüketilmektedir. Günümüzde saç ayağı ve ekmek saçı olarak bilinen bu yemekler görüntüsü ile büyük bir çatala benzemektedir ve tek bir tabak içine konularak yenilmektedir. Et ve et ürünlerine oldukça düşkün olan Tataristan, bunu yalnızca ara öğün yemeklerde değil, çorbalarda da kullanmaktadır. Et suyu ile yapılan Kartoplu Alişke Çorbası’nı ve kıyma ile yapılan Kaşık Böreği’ni denemeden gitmemelisiniz. 

Tataristan’da Gezilmesi Gereken Yerler

Şehre oldukça yakın noktada bulunan Mavi Göl, büyük bir ormanın içinde bulunmaktadır. Küçük bir köprü ile güzelliğini taçlandıran bu göl, Tataristan şehir merkezinde ziyaret edilmeyi beklemektedir. Aynı zamanda Tataristan'da gezilmesi gereken diğer yerler arasında Tataristan'ın Kazan kenti bulunmaktadır. Kazan kenti, birçok tarihi camiyi kathedralleri içinde bulunduran kenttir. Tataristan'da yapılacak şeyler listesinde önceliğini şehrin doğal dokusunu keşfetmek ve bu iklim tipinde yaşayan doğa insanları ile sohbet etmek olmalıdır. Aynı zamanda, Orta Asya'nın gizemli tarihini sokaklarına seren hem ova kentleri ve kasabalarını hem de şehirleşmiş bölgeleri ziyaret etmelisiniz. Tarihi Bolgar kenti gibi birçok tarihi şehri ziyaret ederek Tatar kültürünü benimsemelisiniz. Tüm bunları yaparken yöresel lezzetleri denemeyi unutmamalısınız. Bu şehir yalnızca tarihi dokuları ve doğal güzellikleri ile meşhur değildir, aynı zamanda Kazan festivalleri ile coşkulu törenlere de ev sahipliği etmektedir. Bu ülkeye geldiğiniz zaman Sabantuy Festivali gibi milli festivalleri görmeden gitmemelisiniz. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal