Taşkent'te Yapılacak Şeyler

Taşkent, Özbekistan’ın hem başkenti hem de en büyük şehri niteliğindedir. Orta Asya'nın en fazla nüfusa sahip olan şehridir. İşte, Taşkent'te yapılacak şeyler listesi...

07.07.2020-17:10 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-17:08) Taşkent'te Yapılacak Şeyler

Özbekistan'ın Doğu tarafında yer almaktadır. İpek Yolu'nun üzerinde bulunur. Taşkent, hem Sovyet döneminin izlerini barındıran binalarla hem de modern ve estetik binalar ile birlikte görülmeye değer yerler arasında bulunmaktadır. Tarihi geçmişinin de zengin olması sebebiyle Özbekistan’a yolunuzun düşmesi durumunda mutlaka Taşkent’e de uğramanızı tavsiye ederiz. Peki Taşkent’te neler yapılır? Taşkent'te gezilecek yerler nereleridir? Gelin Taşkent'i birlikte keşfedelim...

Abdül Kasım Medresesi

Taşkent'te yapılacak şeyler arasında ilk sıralarda yer alan bu medrese Taşkent’in Güney tarafında bulunmaktadır. Mimarisi ile dikkat çekmektedir. 19. Yüzyılın başlarında inşa edildiği tahmin ediliyor.
Medrese günümüzde de sanat ve zanaat alanında hizmet vermeye devam ediyor. İçerisinde ressamlar, kuyumcular, ahşap kesiciler ve minyatür sanatçıları yetiştiriliyor. Medreseyi gezmeye karar verirseniz içerisinde öğrencilerin ve sanatçıların yaptığı eserlerin satıldığı hediyelik eşya dükkanından da alışveriş yapabilirsiniz.

Emir Timur Meydanı

Emir Timur Meydanı şehrin tam merkezinde yer alıyor. Meydanın ortasında ismini aldığı Emir Timur’un heykeli bulunmaktadır. Heykel İlkhom Jabbarov tarafından yapılmıştır.

Meydanda daha önce Kaufmann, Lenin Stalin ve Marx heykelleri de kullanılmıştır. Meydanın yakınlarında mağazalar, marketler, üniversite, Emir Timur müzesi, Forumlar Sarayı ve Saat kulesi de bulunmaktadır.

Emir Timur Müzesi

Taşkent'te yapılacak şeyler arasında en eğlencelilerinden bir tanesi de Emir Timur Müzesi’ni gezmek olacaktır. Müze 1996 yılında ziyarete açılmıştır. Özbekistan'ın kuruluşunun 660. yıl dönümü olan 1996 Emir Timur yılı ilan edilmiş ve müzenin açılışı gerçekleştirilmiştir. Müzede Emir Timur'a ait belgeler, haritalar, silahlar ve sikkeler sergileniyor. Aynı zamanda müzeler el işlemesi takılar el yazmaları ve minyatürler gibi çeşitli sanat eserleri görmek de mümkün. Müzenin bazı kısımlarında Gürcistan, Türkiye, Rusya gibi farklı ülkelerden gelen hediyeler sergilenmektedir.

Uygulamalı Sanatlar Müzesi

Özbekistanlı sanatçıların eserleri ilk defa bu müzede sergilenmiştir. Önceleri ismi el sanatları Müzesi iken 1997 yılında taşınmış ve ismi değiştirilmiştir. Müzede el yapımı mücevherler, el yapımı halı ve kilimler, nakış işlemeleri gibi eserler göreceksiniz. Toplamda 7 binden fazla eser sergilendiği bilinmektedir.

Müstakillik Meydanı (Bağımsızlık Meydanı)

Meydan Taşkent’in merkezinde bulunmaktadır. Etrafına ağaçlar ve havuzlar yerleştirilmiştir. Sovyet dönemlerinde Lenin'in heykelini barındırmış ve Lenin Meydanı olarak tanınmıştır. Özbekistan bağımsızlığını ilan ettikten sonra Müstakillik Meydanı olarak değiştirilmiştir. Özbekistan'da her yıl 1 Eylül’de bu meydanda bağımsızlık kutlamaları yapılmaktadır. Ziyaret tarihiniz uygun olursa Taşkent’te yapılacak şeyler listenize bu kutlamaya katılmayı ekleyebilirsiniz.

Taşkent Televizyon Kulesi

Taşkent televizyon kulesi 365 metre yükseklikle Orta Asya'nın en yüksek yapısı olarak bilinmektedir. Kule depreme dayanıklı bir şekilde inşa edilmiştir. 220 metre yüksekliğinde uydu ve televizyon yayını yapılmaktadır. Kulenin üst katlarına asansörler aracılığıyla çıkılıyor. 100 metre yüksekliğinde bir seyir bölgesi yer alıyor. Bu şehir Bölgesi'nin tamamı camdan yapılmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal