Survivor Nerede Çekiliyor? Dominik Cumhuriyeti Nerede?

TV8'in sevilen yarışma programı Survivor nerede çekiliyor? Merakla her bölümü takip edilen yarışmanın çekildiği yer izleyiciler tarafından araştırılmaya başlandı. Peki Survivor nerede çekiliyor?

06.06.2020-12:31 - (Son Güncelleme: 06.06.2020-12:28) Survivor Nerede Çekiliyor? Dominik Cumhuriyeti Nerede?

Survivor denildiğinde akla gelen yarışmanın zorlu parkurları dışında şüphesiz Dominik Cumhuriyeti oluyor. İşte Dominik Cumhuriyetine dair merak edilen her şey...

Dominik Cumhuriyeti, Karayiplerdeki Hispanyola adasında yer alan bir ülkedir. Hispanyola, Porto Riko'nun batısında, Küba ve Jamaika'nın doğusunda yer alır. Venezuela ile deniz sınırı vardır. Adanın batı kısmında Haiti bulunur. Dominik Cumhuriyeti ile Dominika karıştırılmamalıdır. Dominik Cumhuriyeti Avrupalıların Amerika kıtalarında ilk oluşturdukları yerleşimdir. Başkenti, Santo Domingo da Amerika'lardaki ilk sömürge başkentiydi. 1961'de diktatör Rafael Leonidas Trujillo Molina'nın ölümünden sonra Dominik Cumhuriyeti temsili demokrasiye geçmiştir.

DOMİNİK CUMHURİYETİ İKLİMİ

Dominik Cumhuriyeti’nin tropik bir iklime sahiptir. Fakat mevsimsel sıcaklık değişimlerinden çok bölgesel sıcaklık farklılıkları görülmektedir. Ağustos ayı bunaltıcı bir şekilde sıcak ogeçer. Ülkede iki yağmurlu mevsim vardır, Ekim’den Mayıs’a kadar kuzey kıyıları, Mayıs’tan Ekim’e kadar güney kıyıları yağmurlu olur.

DOMİNİK CUMHURİYETİ PARA BİRİMİ

Dominik Cumhuriyeti’nin resmî para birimi Dominik Pesosu'dur. Doğu karayip doları da Pesosu ile kullanılmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal