St Maarten Ücretsiz Gezilecek Yerler

St. Maarten, Hollanda krallığını oluşturan dört küçük ülkeden bir tanesidir. Karayip Adalarında bulunan Leeward Adalarının bir bölümüdür. Saint Martin adasının yarısına yakın bir bölümünü kapsamaktadır.

08.07.2020-13:41 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-13:40) St Maarten Ücretsiz Gezilecek Yerler

St Maarten isimli ülkenin başkenti Phillisburg’dur. 10 Ekim 2010 yılının öncesinde Hollanda Antilleri’nin bir parçasıydı. St Martin Kuzey Fransa tarafıdır. Güney Hollanda tarafı ise St Maarten’dir. Bu şekilde ada ikiye bölünmüş iki ülkedir. Bu yönüyle aslında ilginç bir görünüme sahiptir. Oldukça kalabalık ve hareketli bir yerdir ve tatil yöreleri ile birlikte çok da fazla kalabalık olmayan tatil beldeleri bulunmaktadır. St Maarten füzyon mutfağı ile ünlüdür. Bunun haricinde oldukça canlı ve renkli gece hayatı ile de ilgi çekmektedir. St Maarten’de gümrük vergisi ödenmeden mücevherat alınabilmektedir. Ayrıca likör satışı yapan mağazalarıyla da anılmaktadır. Son yapılan nüfus sayımına göre ülkenin Hollanda kısmında 40 bin 917, Fransa bölümünde ise 36 bin 824 olmak üzere toplam 77 bin 741 kişilik nüfusu bulunmaktadır.

St Maarten ücretsiz gezilecek yerleri arasında Hollanda tarafındaki Philipsburg ve Fransa kısmındaki Marigot şehirleri mutlaka ziyaret edilmelidir. Ülkedeki en büyük yerleşim yeri Hollanda kısmında yer alan Aşağı Prens mahallesidir. Ülkenin en yüksek noktası ise Fransa kısmındaki Pic Paradis’tir. Aşağı Prens Mahallesi ve Pic paradis St Maarten ücretsiz gezilecek yerler arasındadır. St maarten adasında hiç ırmak bulunmamaktadır fakat fazla sayıda su boğazı bulunmaktadır.

St Maarten bölümü adanın diğer tarafındaki St martin bölümünden birçok yönünden farklılık taşımaktadır. St Maarten bölümü tamamen turist canlısıdır. Gece hayatı canlıdır. Kumarhaneler bulunmaktadır. Farklı birçok sayıda alışveriş merkezleri gibi seçenekler sayesinde bazı zamanlar çok gelişmiş bir tatil bölgesi gibi görünmektedir. Fakat kuytu köşede kalmış saklı plajları bulunmakta olup hem çok güzel, hem de sessiz sakin bir yerdir. Turkuaz renkli denizi ile St Maarten ücretsiz gezilecek yerler arasında ön sıralarda yer almalıdır. Huzur ve dinginlik ihtiyacının giderilmesi için birebir yerlerdir. Gerek hareketli, renkli ve canlı bir tatil isteyenler için, gerekse sakin, sessiz, huzurlu bir tatil arayışı içinde olanlar için eşsiz bir yer olan St Maarten’de çok eğlenceli ve dinlendirici bir tatil geçirilebilir.

St Maarten tarafı giyim konusunda titiz bir yerdir. Gündüz saatlerinde rahat olan giyim tarzı, akşam saatlerinde biraz daha özenli bir hale gelmektedir.

St Maarten ücretsiz gezilecek yerler arasında su sporları, dalış, şnorkel, yelken ve rüzgar sörfü de yapılabilmektedir. Su sporlarından hepsi oldukça popülerdir. Ayrıca St Maarten’de anıt heykeller ve yeşil alanlar da oldukça fazla olup bol bo gezilip fotoğraf çekilecek alanlar bulunmaktadır. Ayrıca St Maarten yılın tamamında iklim bakımından elverişli şartlara sahip olduğu için yılın istenilen zamanlarında ziyaret edilebilir ve güzel vakit geçirilebilir. Fakat Mayıs- Haziran ve Kasım- Aralık aylarında biraz daha fazla yağış almaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal