Sri Lanka Ziyaret Edilecek Yerler

Eşşiz bir güzellikteki doğa alanlarına sahip olan Sri Lanka’da gezip görülecek yerleri sizin için listeledik. İşte, Sri Lanka’da ziyaret edilecek yerler…

04.07.2020-15:01 - (Son Güncelleme: 04.07.2020-14:58) Sri Lanka Ziyaret Edilecek Yerler

Sri Lanka, Asya’da yoksul insanların yaşadığı bir ülkedir. Sri Lanka, eşsiz güzellikteki doğal alaları ve tarihi yapılıyla güzel bir ülkedir. Ülkede, binlerce bitki ve hayvan türü bulunmaktadır Sri Lanka’da çok sayıda, keşfedilecek tarihi ve kültürel yapı ve yerleşim yeri bulunmaktadır. Sri Lanka ziyaret edilecek yerler nerelerdir?

Sri Landa’a görülebilecek çok sayıda yer vardır. Sri Lanka ziyaret edilecek yerler konusunda bilgi verilmeye çalışılacaktır.

Tangalle Beach

Sri Lanka’ plajlarıyla göz kamaştıran bir ülkedir. Bu plajlarından en ünlüsü Tangalle Beach’dir. Bu plaj masmavi suları, bembayaz kumlarıyla, insanlara huzur veren bir dinlendirici özeliğe sahiptir.

Tangalle Beach dışında ülkede Goyambokka Beach ve Medilla Beach gibi plajlar da vardır. Gelen turistler, bu plajlarda yüzmenin ve güneşin tadını çıkarmaktadır.

Pinnawala Fil Yetimhanesi

 

Pinnawala Fil Yetimhanesi’nde anne ve babasını kaybetmiş yavru fillerin beslenip bakımının yapıldığı bir yerdir. 1975 yılından beri, ailesini kaybetmiş, sağlığı ve güvenliği konusunda fillere bakım yapılmaktadır. Bu fillerin çoğu, avcılar tarafından yaralanmıştır.

Mirissa

 

Etkileyici güzellikteki bir kasaba olan Mirissa, Sri Lanka’nın dünyaca bilinen, gidilen bir fotoğrafı niteliğine sahiptir. Bu kasaba hem gezginlerin hem de balayı çiftlerinin gitmeyi tercih ettiği bir kasaba olmaktadır. Ayrıca buraya balina gözlem turları için gelen de çok sayıda turist bulunmaktadır.

Yala National Park

 

Yala National Park(Yala Ulusal Parkı), Konaklama alanlarına sahip Sri Lanka’nın vahşi yaşamın var olduğu etkileyici doğal yaşam alanı.

 

Hikkaduwa National Park (Hikkaduwa Ulusal Parkı)

 

Hikkaduwa National Parkı, sualtı dünyansa meraklı dünyanın çok bilinenlerinden bir çok turistin ziyaret ettiği bir sualtı parkı.

Sigiriya Aslan Kayası

 

Sigiriya Aslan Kayası, kocaman aslan pençelerinin olduğu şahane bir sanat eseri kaya ve buradan görülen şahane manzarasının olduğu doğanın arasına gizlenmiş bir yer. Burası dünyadaki turistlerin oldukça ilgisini çekmektedir. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almaktadır.

Dambulla Mağara Tapınağı

 

Dambulla Mağara Tapınağı, Sri Lanka’nın en iyi korunmuş tapın komplekslerinden biridir. İçinde çok sayıda heykel ve mağaranın olduğu bu kompleks, UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer almaktadır.

Antik Anuradhapura Kenti

 

Srilanka’nın M.Ö. 4. yüzyılda başkenti olan Anuradhapura’da çok sayıda tapınak, dagobalar bulunmaktadır. Anuradhapura, Budizm açısından kutsal bir şehirdir. Anuradhapura’daki bu tapınaklara giren isteyen ziyaretçiler, çıplak ayakla girmek zorunda. Bütün kent yürünerek gezilmektedir. Kent geniş bir alana yayılmaktadır. Sadece Antik Anuradhapura Kenti’ni gezmek bir gün almaktadır.

Sri Maha Bodhi

 

Sri Maha Bodhi, Hindistan'dan getirilen ve yetiştirilen dünyanın en büyük ağacıdır.

Mirisavatiya Dagoba

 

Mirisavatiya Dagoba, M.Ö. 2. Yüzyılda inşa edilmiş bu Budist tapınağı, antik kenttin en önemli tapınaklarındandır.

Royal Pleasure Gardens

 

Royal Pleasure Gardens, 14 hektar alanda yer alan harika bir kraliyet bahçesidir. Antik kenttin içinde yer alır.

Isurumuniya Vihara

 

Isurumuniya Vihara, ünlü “Lovers” taş kabartmasının olduğu bir tapınaktır.

Bu makalede Sri Lanka Ziyaret Edilecek Yerler size okuyucuya aktarılmaya çalışıldı. Dünyadaki pek çok insanın gittiği veya gitmeyi hayal ettiği ülkelerden biridir. Olanak yaratılabilinirse mutlaka gidilmesi önerilen bir ülkedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal