Solomon Adaları Gezilecek Görülecek Yerler

Solomon Adaları eğer doğayı ve denizi seviyorsanız kesinlikle ziyarette bulunmanız gereken bir yer. Gittiğinizde o muhteşem doğasını gördüğünüzde gözlerinize inanamayacaksınız. Dünyanın sayılı güzelliklerini içerisinde barındıran bu yer aynı zamanda Büyük Okyanus’un güneyinde, Papau Yeni Gine’nin doğusundadır.

08.07.2020-13:39 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-13:35) Solomon Adaları Gezilecek Görülecek Yerler

Solomon Adaları, bir adalar devletidir. Toplamda tamı tamına 990 adet küçük adadan oluşan bu yer size adeta bir tablo gibi manzara yaşatacak. Tüm adaların ise toplam yüz ölçümü 24. 450 km’dir. Solomon Adaları gezilecek görülecek yerler yazımıza devam ediyoruz. İşte;

Toplam nüfus ise 523.000 kişidir. Halkın %94’ünü Malezyalılar, %3’ünü Polinezyalılar, %1.2’sini ise Mikronezyalılar oluşturmaktadır. Birkaç bin kişi ise Çinlidir. İspanyol denizci Alvarode Mendana’nın 1568 yılında adaları keşfetmesi ile dünyaya duyuran Solomon Adaları ise uzun süre Birleşik Krallığın hakimiyetinde kaldıktan sonra 7 Temmuz 1978 yılında ise bağımsızlığını ilan etmiştir. Yönetim biçimi ise Anayasal Monarşi’dir. Toplamda 9 bölgeye ayrılmış Solomon Adaları’nın başkenti ise Honiara’dır. Büyük oranda ise tarım, ormancılık ve balıkçılığa dayanan ekonomisi ile etnik çalışmaların da yaşandığı 1998-2003 yıllarında küçültülmüş ve oldukça sıkıntılı bir döneme girmiştir. Eğitim açısından ise oldukça geri kalmış bir ülke olan Soloman Adaları’nda çocukların yalızca %60’ı okula gidebilmektedirler. Resmi dili ise her ne kadar İngilizce olsa da nüfusunun sadece %2’si İngilizce konuşmaktadırlar. Genel anlamda en çok konuşulan dil ise Solomon Pijil’dir. Bilinen ise 74 farklı dil konuşulmaktadır. Bunlardan 70 tanesi ise aktif bir şekilde kullanılmakta ve konuşulmaktadır. Ilıman bir iklime sahip olan Solomon Adaları’na gitmek için ise yağışların en az olduğu Mayıs- Kasım ayları olmalıdır. En uygun olacak zaman bu zamanları tercih etmeniz olacaktır. Tatilinizi planlarken yağışlı bir zamana denk gelmemek ve tatilinizin keyfini çıkarmak için en doğru tercih Mayıs-Kasım ayları olacaktır. Bunun dışında ise Paskalya döneminde de tercih etmeniz için doğru zaman olacaktır. Solomon Adaları gezilecek görülecek yerler dediğinizde sizin için önemli şehirlerini sıraladık. İşte;

Solomon Adaları’nın Başkenti, Şehirler ve Bölgeleri

Solomon Adaları dokuz bölgeye ayrılmıştır ve dokuz farklı yönetim ile idare edilmektedir. Başkenti Honoria isimli kenttir. Diğer önemli bölgeler şu şekilde sıralanmaktadır; Lata, Tulagi, Taro Adası, Kirakira, Buala, Auki, Tigoa, Gizo.

Solomon Adalar’ında Din ve İnanç

Yaşayan halkın %92’si Hristiyan’dır. Diğer kalan nüfusta ise İslam ve de yerel dinlere inanmaktadırlar.

Solomon Adalar’ına Ne Zaman Gidilir

Solomon Adalar’ına gitmek için en uygun zamanlardan biri ise Mayıs-Kasım ayları arasındadır. Ancak Temmuz ayının sonlarına doğru da hava sıcaklığı azalıp deniz suyu sıcaklığı arttığından dolayı ise bu dönemlerde tatil planınızı ayarlamak en doğru zamanlar olacaktır.

Solomon Adaları gezilecek görülecek yerler yazımızda sizin için merak edilen her şeyi araştırdık.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal