Slovakya Turu

Budapeşte’nin hemen yukarısında kalan Avrupa ülkesi Slovakya, Cekoslavakya’dan ayrılıp bağımsızlaşan bir devlettir. Bir turist için kısa sürede gezilebilecek konfora sahip bir ülkedir. İşte Slovakya’da gezilecek yerler…

22.06.2020-17:56 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-17:55) Slovakya Turu

Slovakya’nın başkenti Bratislava’dır. Küçük ve daha sonradan başka bir ülkeden koparak bağımsızlaşan bir ülke olması Slovakya’nın kadim bir bölge olduğu gerçeğini değiştirmez. Yapıları ve güzellikleriyle Slovakya turu yapanlar eşsiz bir tecrübe yaşamış olur.

Slovakya’da Görülmesi Gereken Yerler Nerelerdir?

Slovakya’nın başkenti aynı zamanda ülkenin en geniş yeridir. Viyana’dan 50 km uzaklıkta bulunan Bratislava, pek çok güzelliği içerisinde barındırmaktadır. Pek çok milletin izi şehrin damarlarına işlemiştir. Kozmopolit bir kültür yapısına sahiptir denilebilir. Gerek başkent olması gerekse böyle bir kültür birikimine sahip olması Bratislava’yı Slovakya turu esnasında görmeyi gerekli kılan durumlardır. Zaten başkent olmasından dolayı genelde özellikle gezilen şehirler arasındadır.

Kösice Slovakya’nın başka bir şehridir. Doğusunda bulunur. 2013’te Avrupa kültür başkenti olması şehirle ilgili yeterince tahmin oluşturmaktadır. Kösice’de bulunan St. Elisabeth Katedrali gotik mimarinin en iyi örneklerinden biridir. Devasa bir kilise olarak tasvir edilebilir. Yine Doğu Slovakya Müzesi de Kösice’de bulunmaktadır. Müzede birbirinden farklı sergi eserleri ve arkeolojik bulgular sergilenmektedir.

Slovakya’nın Doğal Güzellikleri Nelerdir?

Dağları, şelaleleri ve temiz havasıyla gerçek doğa harikalarına ev sahipliği yapan Slovakya’nın bu yönden oldukça zengin olduğunu söylemek mümkündür. Ormanlık alan konusunda son derece donanımlı olan bölgenin bu hali için özellikle muhafazaya çalışıldığını düşünmek oldukça doğaldır. Takdir edilesi bir muhafaza sonucu haritada dahi bakıldığında görülecek bir yeşilliğe sahip olduğu görülür.

Slovakya Cennet Ulusal Parkı şelaleleri, kanyonu ve sık ormanıyla oldukça güzel dinlenme saatleri sunmaktadır. Slovakya turu sırasında UNESCO’da yer alan bu cennet parkının görülmesi turun oldukça zengin geçmesini sağlayacaktır.

Tatra Milli Parkı da aynı şekilde güzellikleriyle ziyaretçilerini beklemektedir. 4 mevsim ziyaret edilen bu park yürüyüş için uygun alanlara sahiptir. Aynı zamanda bisiklet sürmek için de alanları olması, adeta buranın ziyaretçilerin sağlıklı ve uzun dakikalar geçirmesi için çaba harcanmak suretiyle tasarlandığını gösterir. Burada vahşi hayata mensup olanlar da muhafaza edilmektedir. Tatra Dağları’nın eşsiz görüntüsü manzarayı oldukça güzel ve özgün bir boyuta taşımaktadır.

Slovakya’nın Tatra Dağları

Tatra Dağları Slovakya ve Polonya arasında sınırı oluşturan güzel görünümlü heybetli dağlardır. Karpat Dağlarının en yüksek sıra dağı olan bu dağlar, güzel manzaralarıyla Slovakya’yı süsleyen başka bir etkendir. Slovakya seyahati yapanların muhakkak bu sınıra ulaşması ve dağları dünya gözüyle görmeleri tavsiye edilir.

Temiz havanın, su birikintilerinin, yazın parlak güneş, kışın ürpertici ama güzel görünümlü sisin dağlarla eşsiz görüntüsünü görmek için Slovakya’ya bir değil birden fazla kez gitmek güzel tecrübeleri çoğaltacaktır. Dağ silsilelerinin yanında veya onları seyir halinde yapılan yürüyüşler ve bisiklet sürme aktiviteleri Slovakya seyahatlerini daha eğlenceli hale getirmektedir. Slovakya Avrupa’nın en güzel ülkelerinden biri olarak turistik faaliyetlerine devam etmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal