Sinop Haftasonu Gidilecek Yerler

Hafta sonu gezmek için ya da iş dolayısıyla Sinop'ta kalacaksanız size gezebileceğiniz harika bir rota çizdik. Birbirinden güzel doğa harikaları ve tarihi mekanların olduğu şehirde işte gezebileceğiniz yerler...

08.07.2020-13:30 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-13:26) Sinop Haftasonu Gidilecek Yerler

Sinop Tarihi Cezaevi

Sinop Haftasonu Gidilecek Yerler: Anadolu’nun göbeğinde bulunan ve Alkatraz olarak adlandırılan cezaevinin etrafı denizle çevrilidir. Tarihsel bir dokuya sahip olan, etrafındaki yüksek duvarlarla dikkat çekmektedir. Birçok şairin ve şiirin anlatıldığı bu yapıyı hafta sonu mutlaka gidip görmelisiniz. Bu yapı kesme taş ve birçok bölmeden oluşmaktadır. Aynı zamanda yirmi sekiz tane koğuş ev sahipliği yapmaktadır. Bu cezaevinde kalan insanlardan Sabahattin Ali, Osman Cemal Kaygılı, Mustafa Suphi, Zekeriya Sertel gibi birçok isim kalmıştır. Antik dönemleri hatırlatan görünüşüyle beraber hafta sonu gidilmesi gereken yerlerden birini oluşturur.

Sinop Kalesi

Sinop Haftasonu Gidilecek Yerler: En çok ziyaret edilen yerlerden biri olan bu kale birçok tarihi dönemi yansıtmaktadır. Özellikle Anadolu Selçukluları, Roma, Bizans gibi dönemler yansıtılmaktadır. Aynı zamanda yapımı açısından birçok farklı malzeme kullanılmıştır. Özellikle kesme, moloz ve tuğla gibi birçok malzeme kullanılmıştır. Kaleyi çevreleyen dört kapı ve çeşitli bölmeleri son derece dikkat çekmektedir. Hitit döneminden kaldığı düşünülmektedir. Hafta sonları bu kaleye giderek oradaki tarihi dokuyu hissedebilirsiniz.

Erfelek Şelalesi

En güzel tabiat parklarından biri olan bu şelaleyi mutlaka gidip görmelisiniz. İçerisinde yer alan yürüyüş parkuru, bitki ve hayvanlarıyla son derece dikkat çekicidir. Özellikle alabalık, ördek, karaca, baykuş gibi canlıyı içerisinde barındırmaktadır. Macerayı seven kişiler,  tırmanma parkurunu tercih edebilirler. İçerisinde yer alan su değirmenleri ise doğayı bütünleştiren unsurlardan biridir. Hem yeşilliğin hem şelalenin keyfine varmak isteyenler için güzel bir tercih olacaktır. Burada kamp ve arkadaşlarınızla piknik yapabilirsiniz. Çeşitli fotoğraflar çekerek Sinop anısı oluşturabilirsiniz. İçerisinde yer alan çocuk parkları ve yeme mekanlarıyla birlikte hafta sonu için harika bir seçim olacaktır.

Karakum Plajı

Yaz aylarının vazgeçilmezlerinden biri olan bu plaj siyah kumuyla dikkat çekmektedir. Plajın dibinde yer alan kum rengi deniz sevenler için mutlaka gidilmesi yerlerden biridir. Bu kumun siyah olmasının sebebi Boztepe Yarımadası’nda çıkan bir yanardağın patlaması sonucunda ortaya çıkan kül ve kumları oluşturur.  Aynı zamanda plaj içerisinde yer alan şezlong, şemsiye, duş alanları ve yeme içme tesisleriyle hafta sonu gidilmesi gereken yerlerden birini oluşturmaktadır.

Sinop Etnografya Müzesi

Sinop Haftasonu Gidilecek Yerler:  Bu müze 18.yüzyılın en çok bilinen eserlerinden biri olarak tarihi bir dokuyu canlandırır. Aynı zamanda yapımında birçok değişik malzeme kullanılmıştır. Özellikle tuğla, ahşap, karkas gibi taşları oluşturur. Çeşme, mutfak, bahçe gibi birçok ayrı alana ayrılmıştır. İçerisinde yer alan kemerli ve doğramalı kaplamalar son derece dikkat çekicidir. Harem bölümünde ise simetrik bir yapı görülmektedir. En çok görülen süslemelerden biri de Rokoko’dur. Kıvrımlı dolap ve kaplamalarıyla tarihi bir etkiyi uyandırmaktadır. İçerisinde olan barok kaplama ve mimari romantik bir bakış açısını yansıtır. Aynı zamanda Batı ve Doğu üslubunu yansıtmaktadır. Nitekim müze hafta sonu gezilecek tarihi yerlerden birisidir.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal