Şili Gezi Rehberi

Şili, hem dağları hem çölleri hem de metropolitan şehirleri ile turizmin en çok gözde olduğu ülkeler arasında yerini almıştır. Şili'de yapılması gereken şeyler listesinde en başta, doğal güzelliklerini keşfetmek, Ay’a ve Mars'a benzeyen çöllerini gezmek bulunmaktadır.

08.07.2020-14:20 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-14:18) Şili Gezi Rehberi

Ant Dağları ve Büyük Okyanus arasında kalan Şili, 11 ayrı bölgeye ayrılmıştır. Bu bölgelerin isimleri şu şekilde sıralanabilir: Tarapaca Bölgesi, Coquimbo Bölgesi, Valparaiso Bölgesi, O'higgins Bölgesi, Maule Bölgesi, Bio-Bio Bölgesi, Araucania, Los Lagos Bölgesi, Aysen, Magallanes y la Antartica Chilena Bölgesi, Santiago Metropoliton Bölgesi… Şili, hem dağları hem çölleri hem de metropolitan şehirleri ile turizmin en çok gözde olduğu ülkeler arasında yerini almıştır. Şili'de yapılması gereken şeyler listesinde en başta, doğal güzelliklerini keşfetmek, Ay’a ve Mars'a benzeyen çöllerini gezmek bulunmaktadır. Aynı zamanda şehir merkezlerinde bulunan heykel ve bu heykellerin tarihi dokusunun korunması için yapılmış olan müzelerde Şili'nin tarihine erişim sağlayabilirsiniz. Bu bölgelerde ve ülkede yapılması gereken şeyleri şu şekilde sıralayabiliriz:

1.Ziyaretlerde bulunmak 

1.1.Atacama Çölü'nü Ziyaret Etmek 

Bu çölün ziyarete açılmasında en büyük sebep, çölün yukarıdan görünümünün Mars’ı andırmasıdır. Bu çöl üzerinde bulunan küçük tepeciklerin ahengi gözle görülmeyi beklemektedir. 

2.1.Chiloe Adasını Ziyaret Etmek 

Şili’de ikinci büyük ada olma özelliğini taşıyan bu ada bölgesinde bir eyalette bulunmaktadır. Bu adada bulunan kiliseler Şili'nin tarihi dokusunu oluşturmaktadır. 

3.1.Valle de la Luna Çölü'nü Ziyaret Etmek 

Atacama Bölgesi’nde yer alan bu çöl, çok sayıda turist tarafından ziyaret edilme özelliğine sahiptir. Bunun sebebi ile çölün kırmızı, yaldızlı kumlardan oluşması ve Ay' a benzemesidir. Bir doğa harikası olan bu çöl, bazı bölgeleri ile tuz üretebilme özelliğine sahiptir. 

4.1. El tatio Gayzeri’ni Ziyaret Etmek 

Bu kaynak yeryüzünün en yüksek aynacı olma özelliğine sahiptir. Atacama Çölü'nün batı tarafında yer alan bu gayzer, sıcak su kaynağının oluşturduğu buhar bulutları gözler önüne sermektedir. 

5.1. Plaza de Armas Meydanı’nı Ziyaret Etmek

Plaza de Armas Şili'nin bir şehir meydanıdır ve birçok heykeli, müzeyi içinde bulundurur. 

6.1.Santa Lucia Tepesini Ziyaret Etmek

Peyzajlı bir tepe noktası olarak bilinen bu tepe, birçok park ve seyir noktalarına ev sahipliği etmektedir. Birçok yeşil içerisinde, yapıtlar arasında manzarayı seyretmek istiyorsanız, bu seyir tepesi sizler için gerekli olup gezilmesi gereken mekandır. 

7.1. Cathedral Metropolitana de Santiago'yu Ziyaret Etmek

Bu bölgenin en ilgi çekici yanı büyük bir ibadethane olarak anılmasıdır. Bu bölge 18 yüzyıldan beri bir ibadethane olarak kullanılmıştır. Bu özelliği ile de günümüzde turizmin bulunduğu bir yer haline gelmiştir. 

8.1. MNBA Güzel Sanatlar Müzesi'ni Ziyaret Etmek

Sanat tutkunu insanlar için Şili’de ziyaret edilmesi gereken yerler arasında bu, Güzel Sanatlar Müzesi bulunmaktadır. Güney Amerikalı birçok sanatçının eserlerinin bulunduğu bu müze, sanatın en görkemli yanını gözler önüne sermektedir.

2. Denenmesi Gereken Şili Yemekleri

Çiğ balığın soğan, sarımsak ve limon suyu ile marine edilmiş hali, neredeyse tüm Latin Amerika ülkelerinde de olduğu gibi Şile'de de oldukça önemli bir yerde bulunmaktadır. Bu tanınmış yemek türü, Ceviche adı ile anılmaktadır. Şili'nin özel asados barbekülerinden hazırlanmış olan Choripan yemeği, neredeyse ülkenin her yerinde ulaşabileceğiniz bir yemek halini almıştır Şili'ye geldiğiniz takdirde ızgara ve mezelerle, saflaştırılmış biber ve marine edilmiş soslar ile servis edilen et ve Şili mahalli yemeklerini tatmadan gitmeyiniz.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal