Sierra Leone Gezilecek Görülecek Yerler

Sierra Leone, bozulmamış doğası ve muhteşem manzarasına sahip bir Afrika ülkesidir. Ülke, en iyi Afrika turizm mekanları arasında daha az bilinmesine rağmen, büyüleyici adalar, yüksek tepeler, güzel plajlar, olağanüstü vahşi yaşam, canlı kültür, tarihi anıtlar ve sıcak bir iklime sahiptir.

08.07.2020-13:26 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-13:23) Sierra Leone Gezilecek Görülecek Yerler

Sıradışı bir deneyim arıyorsanız, Sierra Leone'deki en yüksek zirve Bintumani Dağı sizin için muhteşem bir yerdir. Çim ovalarında bir yürüyüş, sağlam halat köprüsü, yüksek ve dik uçurumlar, yemyeşil bitki örtüsü, yaban hayatı hepsi eğlenceli ve büyüleyicidir.

Tacugama Şempanze Korunağı

Eğer bir doğa aşığıysanız ve şehir hayatının acımasız kalabalığından kaçmak istiyorsanız, pitoresk Regent köyüne yakın olan Tacugama Şempanze Kutsal Alanı sizin için mükemmel bir yer olacaktır. Batı orman rezervindeki şaşırtıcı sığınaklar, yetim ve yakalanan şempanzelere ev sahipliği yapıyor. Eko kulübeler, taze orman esintisi, yağmur ormanı, olağanüstü yaratıklar, şelaleler, çevre köyler bir günlük yolculuğunuzu daha değerli hale getirecektir.

Martello Kulesi

Freetown'ı 19. yüzyıl boyunca sık saldırılara karşı korumak için inşa edilen Martello kulesi büyük bir tarihsel öneme sahiptir. Tower Hill üzerine yuvarlak şeklinde inşa edilen kule, birkaç kez güçlü bir topçu görevi gördü. Ayrıca, kulenin dibindeki bir su tankının, 1870'lerin başında kasaba için ana su kaynaklarından biri olarak hizmet ettiği söylenir. Şehrin muhteşem manzarasının tadını çıkarmak için kuleye tırmanın ve tarihi anıt hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ulusal Demiryolu Müzesi

Müze, 1974'te devlet demiryolunun kapatılmasından sonra Col. Steve Davies MBE ve ekibi tarafından kuruldu. Bir lokomotif kulesi müzeye dönüştürüldü ve İngiltere'de inşa edilen birçok ilginç lokomotif koleksiyonunu içeriyor. Koleksiyonlar Sierra Leone'nin tarihi miras varlığıdır ve donanım varlıkları, fotoğrafları, farlar, biletler, ücret kutuları vb. tarihi eserleri içinde bulundurur.

Tokeh Plajı

1980'lerde Fransız Süper modellerinin gözde merkezi olan beyaz kum plajı bugün popüler bir turistik yer. Neşeli çevre, hoş hava koşulları, huzurlu ortam, berrak sular, arka planda yemyeşil bitki örtüsü turistleri cezbetmektedir.

Kaplumbağa Adaları

Güneybatı yarımadasında yer alan Kaplumbağa adaları, balıkçılar topluluğu tarafından alışılmış sekiz adadan oluşan bir gruptur. Sürat teknesiyle bu uzak adalara ulaşmak 3 saat sürüyor. Tatlı ve temiz suda balık tutmak ve yüzmek bu adaya yapılan geziyi gerçekten büyüleyici bir deneyim haline getiriyor.

Yawri Koyu

Sierra Leone'nin güneybatı sahil şeridi boyunca yer alan Yawri Bay, Freetown'a yaklaşık 60 km uzaklıktadır. Bu sığ kıyı sulak alanlarına, öncelikle bir perçin ağı ile iç içe geçen mangrov bataklığı tarafından desteklenen intertidal çamurlukları bulunmaktadır. Bu çamurluklar yüzlerce kuşa ev sahipliği yapar ve balıkçılık endüstrisini de destekler.

Lakka Plajı

Lakka, Freetown'un 15 mil batısında yer alan bir sahil kasabasıdır. Balıkçılık ve turizm bu kentin ana endüstrileridir. Lakka plajı en romantik Atlantik sahil şerididir. Kolayca erişilebilir, ancak Sierra Leone şehrinin gürültüsünden uzaktır. Eşsiz ve dinlendirici bir tatil deneyimi arıyorsanız, bu çarpıcı plaj sizin için mükemmeldir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal