Seyahatlerinizde Bu Detaylara Dikkat!

Coronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 3 aydır süren kısıtlamalar yeni alınan tedbirler doğrultusunda sona erdi. Peki bu ‘yeni normal’ döneminde şehirlerarası otobüs ve uçak yolculukları nasıl olacak? Uçak ve otobüslerde uyuması gereken kurallar neler olacak? Detaylar haberimizde…

02.06.2020-17:54 - (Son Güncelleme: 02.06.2020-17:51) Seyahatlerinizde Bu Detaylara Dikkat!

Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Pınar Çıragil, normalleşme sürecinde seyahat kısıtlamasının kaldırılması üzerine uçak ve otobüste uyulması gereken kuralları sıraladı. Detaylar haberimizin içeriğinde…

SEYAHATLER ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER NELERDİR?

– Uçak yolculuklarında maske takılmalı ve sosyal mesafe kurallarına mutlaka uyulmalı.

– Terminal binasında kapı kolları, ekranlar, trabzanlar veya asansör butonlarını kullandıktan sonra mutlaka su ve sabunla eller yıkanmalı veya el dezenfektanı kullanarak el hijyeninin korunması sağlanmalı.

– Terminallerde mümkün olduğu kadar asansör yerine merdiven kullanılmalı. Eğer asansör kullanımı zorunluysa sosyal mesafe göz önünde bulundurularak asansörün normal kapasitesinin yarısı kadar kişinin binmesi sağlanmalı.

– Tüm önlemlere rağmen yolcular uçuş esnasında yanlarında el antiseptiği bulundurmalı.

– Uçaklardaki, koltuk başlığı kılıfları veya kulaklık gibi ortak kullanılan eşyaların dezenfeksiyonu hava yolu şirketleri tarafından yapılmış olsa dahi en azından kısa uçuşlarda kullanmamaya özen gösterilmeli.

ÖZEL ARAÇLA YOLCULUĞA ÇIKACAKSANIZ…

– Özel araç veya otobüsle yolculuğa çıkacaksanız öncelikle sürekli olarak kullanacağınız için yanınıza yeterli miktarda el dezenfektanı, maske gibi kişisel koruyucu ekipmanlar alınmalısınız. Mümkünse yedeklerinin yer aldığı bir çanta dahi oluşturabilirsiniz.

– Kendi aracınızla seyahat ederken, aile bireyleriyle birlikte yapılan seyahatler için maske kullanmaya gerek olmasa dahi, araçta aile bireylerinden farklı bir kişi bulunuyorsa mutlaka maske hatta mümkünse siperlik takması yararlı olacaktır.

– Arabada en fazla 3 kişiyle seyahat etmeye dikkat edilmeli.

– Mola verilen yerlerde mutlaka sosyal mesafe kurallarına uyulmalı.

– Tuvaletlerde sifonu çekerken kapağının kapalı olmasına dikkat edilmeli ve mutlaka klozet örtüsü kullanılmalı.

– Tabak, çatal, bıçakların tek kullanımlık olmasına özen gösterilmeli.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal