Santa Barbara Adaları Ücetsiz Gezilecek Yerler

Santa Barbara adası, Kanal Adaları Mili Parkı içerisinde bulunmaktadır ve deniz ekosistemi ile beraber koruma altına alınmış bir adadır. Santa Barbara Adaları Kaliforniya adalarına bağlıdır. Masmavi bir denizin ortasında küçük bir ada olması sebebiyle Santa Barbara Adaları ücretsiz gezilecek yerler arasında bul

08.07.2020-13:22 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-13:17) Santa Barbara Adaları Ücetsiz Gezilecek Yerler

Santa Barbara Adaların zirvesine çıkıldığında muhteşem bir manzarası vardır. Küçük bir ada olduğu için 360 derece izlenebilen müthiş bir etki yaratmaktadır. Masmavi Pasifik Okyanusu manzarası mutlaka izlenmelidir. En nadir deniz kuşları da Santa Barbara Adasında ev sahibidir. Santa Barbara adasında birçok su sporu da yapılabilmektedir. Adada 4000 yıl öncesine kadar bulunan arkeolojik çalışmalar bulunmaktadır. Bu çalışmalara göre Santa Barbara adası bir dinlenme ya da sığınak yeri olarak kullanılmıştır. Adanın adı İspanyol kâşif Sabastian Vizcaino tarafından verilerek Aziz Barbara’ya adanmıştır.

Santa Barbara adasında oldukça büyük denizaslanları da yaşamaktadır. Ayrıca birçok deniz kuşu türleri de buranın ev sahibidir. Scrip’s Murrelet adlı kuş cinsi nesli tükenmekte olan bir kuştur ve Santa Barbara adası bu kuş türünü en önemli üreme merkezidir.

Santa Barbara Adaları ücretsiz gezilecek yerler arasında;

  • Santa Barbara adası muhteşem kamp alanları, eşsiz manzaralar ve bol çeşitli zenginlikleri ile doğa sevenler için mutlaka gezilmesi gereken yerlerden birisidir.
  • Santa Barbara adası günübirlik olarak da gezilebilir. Fakat kamp alanlarında da konaklama imkânı bulunmaktadır. Ada üzerinde gezi ya da kamplarla ilgili herhangi bir hizmet verilmediği için geziye başlanmadan önce yapılacak şeyler iyi planlanması gerekmektedir. Hizmet, konaklama ya da mal satışı yapılmadığı için geziye gitmeden önce ada misafirlerinin yanlarında yiyecek ve eğer konaklanacaksa kamp malzemelerini de getirmeleri gerekmektedir. Adada içme suyu da bulunmadığı için ziyarete giderken mutlaka içme suyu da götürülmelidir. Ada üzerinde ziyaretçiler için küçük bir mesire alanı gibi bir merkez bulunmakta olup burada piknik masaları bulunmaktadır. Ayrıca bu merkezde Santa Barbara adasının kültürü ve doğal kaynakları ile ilgili bilgiler elde edilebilir.
  • Santa Barbara adasında ulusal parkın gönüllüleri ve doğa bilimviler ile birlikte turlar düzenlenmektedir. Fakat yeterli kişi sayısı toplanmaz ise o zaman herhangi bir tur bulunmamakta olup Santa Barbara adalarını anlatan kitapçıklardan yararlanılabilir.
  • Santa Barbara adaları ücretsiz gezilecek yerler arasında yürüyüş yaparak etkileyici manzaraları keşfedebilmek için seçenekler arasındadır. Hafif eğimli bir yamaç bulunmaktadır ve kıvrımlı patikaları ile 5 kmden daha uzun bir yürüyüş alanı bulunmaktadır. Yol üzerinde harika bir kıyı manzarası bulunmakta olup, sadece Santa Barbara adasına özgü bitkilerin ve kuşların korunması için ziyaretçiler adına ayrı bir gezi yolu düzenlenmiştir. Bu sebeple yürüyüş parkuru dışına çıkılamamaktadır. Ocak ile Ağustos ayı arasında pelikanların yuvalanma dönemi olduğu için bazı parkurlar kapatılmaktadır.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal